Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas, recensie

Woezel & Pip - Aftellen tot Sinterklaas, recensie; Prentenboek om samen met je kind af te tellen tot Sinterklaas geschreven door Guusje Nederhorst

Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas is een prentenboek waarin je samen met Woezel en Pip af kunt tellen tot Sinterklaas. De vriendjes Woezel & Pip werden bedacht door Guusje Nederhorst.

Kinderboeken voor peuters

Als je op zoek bent naar leuke kinderboeken voor peuters kom je al snel uit bij de hondenvriendjes Woezel & Pip. Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan ook eens een andere leuke boekenserie voor jonge kinderen, de boeken over Pip en Posy of Heksje Mimi bijvoorbeeld.

Guusje Nederhorst Foundation

Guusje Nederhorst bedacht de hondenvriendjes en heeft helaas het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar man, Dinand Woesthoff, richtte in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Een gedeelte van de opbrengst van de boekjes en artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas

Woezel & Pip - Aftellen tot Sinterklaas, recensie; Prentenboek om samen met je kind af te tellen tot Sinterklaas geschreven door Guusje Nederhorst

Het regent en Woezel en Pip vervelen zich stierlijk. Maar dan roept Tante Perenboom hen. Weten ze wel welke bijzondere dag het vandaag is? Er komt vandaag een bijzondere gast naar de Tovertuin: Sinterklaas! Snel gaan ze aan de slag om een verlanglijstje te maken.

Als Sinterklaas de verlanglijstjes heeft gehaald begint het grote wachten. Nog vijf dagen! Gelukkig mogen ze ook hun schoentje zetten en kunnen ze sinterklaasliedjes zingen. En van de Wijze Varen krijgen alle vriendjes in de Tovertuin sinterklaasles!

Maar dan begint het op de grote dag te stormen. Alles vliegt in het rond, zelfs de mijter van Sinterklaas! Kan hij het hok van Woezel en Pip wel vinden?

Conclusie

December is een gezellige, maar ook drukke feestmaand. Veel kinderen kunnen moeilijk met deze spanning omgaan… Door samen met je kind Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas te lezen, en misschien samen een kruisje op de kalender te zetten, kun je de tijd inzichtelijker maken. En natuurlijk is het voor je kind ook leuk om te zien dat hij of zij niet de enige is die het allemaal een beetje spannend vindt!

Mijn beoordeling Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas:

Specificaties:

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgeverij: Dromenjager Publishing | 9789025873882 | 60 blz. | Oktober 2017

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.