Zomerlezengeschenk Flamingo Beach – Suzanne Vermeer

Zomerlezengeschenk Flamingo Beach – Suzanne Vermeer

Vanaf vandaag is het zomer in de boekhandel met de campagne Zomerlezen. De boekhandel geeft het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach cadeau bij aankoop van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken in de periode van 20 tot en met 30 juni. Het Zomerlezengedicht is dit jaar van de hand van dichter Martin Rombouts, die het zomerse het was zonnig dus ik moest aan je denken schreef. 

Zomerlezen op vakantie

In aanloop naar de zomervakantie deed de CPNB samen met TUI onderzoek naar Zomerlezen onder vakantiegangers. Het opvallende resultaat van dit onderzoek is dat lezers hun vakantie hoger waarderen dan vakantiegangers die géén boek openslaan. Lezers ervaren vaker een relaxte sfeer met minder stress of onenigheid én geven een hogere score voor de mate waarin ze uitgerust thuiskomen. 

Van de onderzochte groep vakantiegangers geeft maar liefst 72% aan dat ze bijna iedere dag wel even lezen. Ook blijkt dat voor meer dan een derde de vakantie gewoonweg het enige moment is dat ze tijd (kunnen) nemen voor een boek.

De favoriete genres onder vakantiegangers zijn toch wel waargebeurde verhalen of literaire romans, maar het allerliefst bibberen ze op het strandbedje met een spannend boek. Het zomerlezengeschenk Flamingo Beach van thrillerauteur Suzanne Vermeer is daarom hét perfecte boek voor in de koffer of strandtas.  

Zomerlezen gedicht

Dit jaar is het Zomerlezengedicht geschreven door dichter Martin Rombouts. Rombouts (1992) is schrijver, theatermaker en performer en bij het grote publiek bekend als winnaar van De Slimste Mens in 2023. Het gedicht “Het was zonnig dus ik moest aan je denken”, dat op perfecte wijze het ultieme zomergevoel oproept, wordt in de campagneperiode op 100.000 gratis ansichtkaarten door het land verspreid. Eerder werd het Zomerlezengedicht geschreven door onder andere Ingmar Heytze en Joost Oomen.

Je vakantie begint met boeken

Reisorganisatie TUI is ook dit jaar partner van Zomerlezen. Om vakantiegangers te stimuleren te gaan lezen, ondersteunt TUI de campagne met verschillende acties. Want iedere vakantie begint immers met boeken. Hoofdrol hierbij speelt natuurlijk Flamingo Beach, het boek van Suzanne Vermeer dat zich afspeelt op de populaire vakantiebestemming Curaçao. Daarnaast zijn in een aantal TUI shops en verschillende bibliotheken en boekhandels speciale TUI leeshoekjes ingericht.  

Over Zomerlezen

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er vaak gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken: of dat nou in je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. Toch hebben mensen dan nog steeds een zetje nodig om ook echt te gaan lezen, want ook smartphones vol verleidingen van sociale media, games en series reizen mee.

Dat zetje krijgen ze dankzij de campagne Zomerlezen waar we lezers gedurende de zomer inspireren vaker voor een boek te kiezen. Want juist lezen in de zomer is heerlijk en dat gunnen we heel Nederland. Er is tenslotte een zomerboek voor iedereen. Wie van 20 t/m 30 juni minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft krijgt van de boekhandel het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach cadeau. 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.