Zwijsen Leesserie Estafette groep 5 – AVI M5 & AVI E5

Zwijsen Leesserie Estafette groep 5 - AVI M5 & AVI E5

De Zwijsen Leesserie Estafette van uitgeverij Zwijsen is een leesmethode die gebruikt kan worden voor kinderen in groep 4 tot en met groep 8. Gaandeweg wordt de (technische) leesvaardigheid uitgedaagd en de woordenschat vergroot. In dit blog staan de boeken uit de Zwijsen Leesserie Estafette groep 5 centraal, met boeken met leesniveau AVI M5 en AVI E5.

Zwijsen Leesserie Estafette AVI M5

Leesserie Estafette – Juf, ik ken een mop! – Jolanda Horsten

Juf, ik ken een mop is speciaal geschreven voor kinderen van 8-10 jaar (half M5-half E5) en staat boordevol grapjes, korte verhaaltjes en raadsels. Het leven is leuker als er wat te lachen valt. Daarom een boek vol moppen. Over taal, juffen, meesters, rapporten en meer. Zo leuk kan school zijn!

Leesserie Estafette – Een ongelooflijke safari – Rian Visser

Freek gaat met zijn ouders op safari in Afrika. Hij beleeft spannende avonturen in het ietwat vreemde safaripark. Gelukkig zet Freeks vader alles op film, zodat Freek de avonturen aan zijn vrienden kan laten zien. Althans, dat is de bedoeling…

Leesserie Estafette – Het dierenlied voor meester Frank – Marco Kunst

Meester Frank vertrekt naar een andere baan. Dat vinden de kinderen van groep 5 niet leuk! Ze verzinnen iets bijzonders om afscheid te nemen. Maar dat is nog niet makkelijk. Ze doen heel erg hun best. En dan gebeurt er iets wat niemand had verwacht! Tip: door de illustrerende afbeeldingen is dit boek erg geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden.

Leesserie Estafette – Een boek vol muziek – Sanne de Bakker

Muziek is veel meer dan een paar deuntjes. Het kan je stemming veranderen, herinneringen oproepen. Muziek kan zelfs dieren wegjagen of glazen doen breken. Zonder muziek zou het leven saai zijn. Lees er meer over in dit boek vol muziek.

Leesserie Estafette – Baas pindakaas! – Marly van Otterloo

Mara geeft het niet graag toe, maar ze is verslaafd aan pindakaas. Soms wordt ze gepest met haar gewicht. Mara doet haar best gezonder te eten, maar dat valt niet mee. Pas als zij en hond Worst in de knel komen, verandert er iets. Kan Mara de baas worden over de pindakaas?

Leesserie Estafette – Het grote opscheplied – Mirjam Oldenhave

Beginnende lezer of al iets meer ervaren? Deze gedichten van Mirjam Oldenhave (de schrijver van Mees Kees!) kunnen altijd. Ze stimuleren de creativiteit en fantasie. Het lezen van poëzie draagt bovendien bij aan een grotere woordenschat. Ik zing het HARDSTE! Maar ook het zachtste. Ik zing het hoogste, Maar ook het laagste. Ik zing laaaaaaaaaaaaaaang. En kort. Ik kan het beste … Opscheppen!

Leesserie Estafette – Lang leve je gezondheid! – Bas Rompa

Iedereen wil graag gezond zijn. Maar wat is dat eigenlijk: gezond? In dit boek lees je er alles over. Ontdek waarom bewegen goed is voor je gezondheid. Kijk wat je allemaal moet eten om gezond te blijven. Met heel veel weetjes. Lees smakelijk!

Zwijsen Leesserie Estafette AVI E5

Leesserie Estafette – Met opa door Europa! – Tamara Bos

Met opa door Europa is het vervolg op Op en top een topkok. Jef, de opa van Bien en Wout, heeft een oude camper gekocht. Hij wil deze zomer door Europa trekken. Bien en Wout en hun moeder Els mogen mee. Ze knappen samen de camper op, van binnen en van buiten. En ze maken natuurlijk een uitgebreid reisplan. Welke landen zullen ze allemaal gaan bezoeken?

Leesserie Estafette – Maak je eigen moestuin – Linda Vogelesang

Ben jij graag buiten? En vind je het niet erg om vies te worden? Dan is een moestuin iets voor jou! In dit boek lees en leer je er alles over. Van het zaaien tot het oogsten en het opeten van de groente. Dit boek staat vol met tips.

Leesserie Estafette – Lezen verboden! – Anneke Scholtens

Rens leest nooit, hij haat lezen. In de vakantie komt zijn neef Oskar. Oskar leest altijd en overal. Lekker gezellig! Maar Oskar zit vol gekke verhalen. Rens móét er wel naar luisteren. Op een avond kijkt hij in Oskars koffer. En dan doet hij een ontdekking.

Leesserie Estafette – De geheime poort – Ruben Prins

Maartje wil niet op vakantie. Vakantie is saai. Mama wil elke dag naar de zee. En papa slaapt de hele dag. Ineens weet ze het: ze loopt weg. Zonder haar zullen ze toch niet vertrekken? Maar dan verdwaalt ze. Ze ziet een geheime poort en gaat naar binnen. Waar is ze terechtgekomen? En waar komt toch die muziek vandaan?

Leesserie Estafette – Hoe maak je een boek? – Annemarie Bon

Hoe maak je een boek? was één van de Thematitels Kinderboekenweek 2021 Worden wat je wil voor groep 5 & 6. Door het lezen van dit boek leer je hoe boeken worden gemaakt. Hoe komt een schrijver op een idee? Verzinnen schrijvers alles zomaar of hebben ze het zelf meegemaakt? Lees in dit boek alles wat je over boeken wilt weten. Ook krijg je tips van bekende schrijvers en een tekenaar om zelf aan de slag te gaan.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com