Boeken thema winter voor peuters en kleuters - Leesboekenenmeer
Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Boeken thema winter voor peuters en kleuters

Winter; De leukste boekjes thema winter voor peuters, kleuters en hun ouders

Boeken thema winter voor peuters en kleuters door de redactie. Houd je ook zo van voorlezen? Gezellig samen met je kinderen? Vooral in de winter als de regen tegen de ruiten slaat? Voor veel ouders en kinderen is samen lezen en het doorbladeren van kleurrijke prentenboeken een geliefd moment van de dag. Stiekem verschuift de bedtijd en lezen we nog een gezellig kwartiertje door. Pak je dampende mok koffie erbij, zet de laptop op de bank en zie welke boeken met het thema winter voor je peuter en kleuter geschikt is.

Boeken thema winter

Kinderen vinden het heerlijk de wereld om zich heen te verkennen door boekjes. Er zijn dan ook talloze populaire series te vinden in de bibliotheek, waar de seizoenen begrijpelijk worden verbeeld. En laten we wel wezen, welk kind vindt het nou niet fantastisch om in de sneeuw te spelen? Daarom een overzicht met heerlijke boekjes over het seizoen winter die herkenbaar zijn voor peuters en kleuters, en hun ouders natuurlijk, om samen de dagen af te tellen tot de lente weer komt!

 

Bobbi in de winter

Bobbi in de winter; Voorleesboeken voor peuters en kleuters

Bobbi ontdekt samen met zijn vriendjes hoe leuk de winter is. Bobbi speelt in de sneeuw, leert schaatsen, houdt een sneeuwballengevecht en maakt zijn eigen sneeuwpop. Het boekje staat weer vol gebeurtenissen waar peuters zichzelf in herkennen. Geschikt voor kinderen van 0-5 jaar.

Meer informatie.

 

Anna en de winter

Anna en de winter; Voorleesboeken thema winter peuters en kleuters vanaf 2,5 jaar;

De bomen zijn kaal. Weg zijn de blaadjes. De grond is bevroren en de vogeltjes vinden geen eten. Winter! Anna doet haar muts, sjaal en jas aan en stapt naar buiten. Een warm en leerrijk verhaal over een koude winterdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Meer informatie.

 

Wat een winter!

Wat een winter kijk- en zoekboek door R.S Berner over het seizoen winter voor peuters en kleuters

Dit levendige prentenboek toont ons het drukke leven in de stad. Over een vrouw die de bus mist, over de jacht op een papegaai… Je kunt het zo gek niet bedenken, er is zoveel te ontdekken in dit reusachtige winterkijkboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur. Andrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagen van Siglinde? Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder? Naar de recensie. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Meer informatie.

 

Boer Boris in de sneeuw

Boer Boris in de sneeuw; Boekjes thema winter voor peuters en kleuters

Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Ook bij Boer Boris zit alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt! De serie Boer Boris bestaat uit meerdere verhalen.

Meer informatie.

Tip: er zijn ook leuke uitdeelboekjes van Boer Boris

 

Heksje Mimi tovert sneeuw

Heksje Mimi tovert sneeuw door Kathleen Amant; Een boekje voor kinderen vanaf ca. 3 jaar over winter en vriendschap

 

Heksje Mimi tovert sneeuw is een gezellig winters verhaal over vriendschap en spelen in de sneeuw. Mimi baalt van de natte en koude winter. Ze wil sneeuw! Daarom probeert ze een sneeuwtapijt te toveren, maar dat gaat toch niet helemaal zoals het zou moeten… Geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Meer van Heksje Mimi.

Meer informatie.

 

Kaatje in de winter

Kaatje in de winter door Liesbet Slegers; Winters boek over spelen in de sneeuw

Een leuk winters boek voor peuters vanaf ca. 2 jaar over spelen in de sneeuw. Geschreven door Liesbet Slegers. Wat ik erg leuk vind is dat het vanuit de belevingswereld van Kaatje is geschreven. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw door dick bruna; Winters boek over spelen in de sneeuw

Nijntje kleedt zich warm aan en gaat naar buiten in de sneeuw. Ze rijdt op haar slee, ze schaatst op de bevroren rivier en maakt een sneeuwpop. Dan vindt ze een verkleumd en verdrietig vogeltje in de sneeuw en bouwt een huisje voor hem. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Meer informatie.

 

Luuk en Lotje Het is winter!

Luuk en Lotje het is winter door Ruth Wielockx; Over een tweeling die in de winter speelt

Het is winter! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. Ze doen een warme jas, wanten, een sjaal en winterlaarzen aan. Samen gaan ze de vogeltjes eten en drinken geven. Maar hé, wat gebeurt er? Opeens vallen er witte vlokjes uit de lucht! Wat zullen Luuk en Lotje nu gaan doen? Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de winter. Voor peuters vanaf 2,5 jaar, met de wereld rondom het kind als thema.

Meer informatie.

 

De kleine walvis in de winter

De kleine walvis in de winter; Winters boek over vriendschap voor peuters en kleuters

Boy mist zijn vriend de kleine walvis. In de zomer redde hij het walvisje na een storm. Nu is het winter, en Boy denkt vaak aan zijn kleine vriend. Hij tuurt en wacht, en wacht en tuurt. Maar de walvis is nergens te zien. Is er een nieuwe storm nodig om de twee vrienden weer bij elkaar te brengen? Een prentenboek over vriendschap voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Meer informatie.

 

Het Gruffalo winter natuurspeurboek

Het Gruffalo winter natuurspeurboek; Leer van alles over de natuur met dit fantastische natuurspeurboek. Bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen voor de hele familie.

Omdat het zo heerlijk is om naar buiten te gaan, ook in de winter. Met dit boek leer je van alles over de natuur met dit fantastische natuurspeurboek. Bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen voor de hele familie. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Meer informatie.

Tip: Natuurboeken voor kinderen

 

Lees ook

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *