Resultaat 1–30 van de 43 resultaten wordt getoond

Biografieën & Waargebeurde verhalen

Ben jij ook zo benieuwd naar het verhaal van andere mensen? Dan ben je in de categorie Biografieën en Waargebeurde verhalen op de juiste plek! 

Boek kopen? Koop eens een biografie of een waargebeurd verhaal.

Voetbal, misdaad, popmuziek en bekende personen leveren allemaal waargebeurde verhalen en biografieën op. Dit zijn verhalen die lang niet iedereen kent. Echt gebeurde verhalen worden vaak opgeschreven door goede schrijvers die zich helemaal in een persoon of situatie hebben verdiept. Soms staan er al veel waargebeurde verhalen in de autobiografie van bekende mensen. In andere gevallen kun je beter kiezen voor biografieën en waargebeurde verhalen die door anderen zijn opgeschreven.

Top 10 Biografieën en Waargebeurde verhalen

  • Wen er maar aan: In haar nietsverhullende dagboek registreert de werkloze actrice M. het kleine en grote verval in haar leven. Haar puberzoon Ole dreigt het nest te verlaten en sex met echtgenoot Koos is tegenwoordig iets wat af en toe moet gebeuren. ‘Het is net als een halfjaarlijkse controle bij de tandarts, alleen dan minder vaak.’ Ondertussen verlangt ze vurig naar een glansrol. Ze wil zichzelf – en bovenal haar zoon – bewijzen dat er nog toekomst in haar zit.
  • De tuinen van buitenzorg: Jan Brokken gaat in ‘De tuinen van Buitenzorg’ op zoek naar de geschiedenis van zijn moeder, die in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisde en in 1947 terugkeerde naar een verwoest Nederland.
  • De wilde stilte: Een inspirerend verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.
  • En altijd maar verlangen: In En altijd maar verlangen blikt meesterinterviewer Frénk van der Linden door middel van brieven aan zijn ouders terug op zijn eigen kinderjaren en de onderlinge relaties binnen het gezin. Het resultaat is een open, eerlijk en herkenbaar portret van een ouder-kindrelatie.
  • Een beloofd land: In dit boeiende, langverwachte eerste deel van zijn presidentiële memoires vertelt Barack Obama het verhaal van zijn onwaarschijnlijke odyssee van een jongeman die op zoek is naar zijn identiteit tot de leider van de vrije wereld. In buitengewoon persoonlijke bewoordingen schrijft hij over de jaren waarin hij politiek werd gevormd en over de bepalende momenten in de eerste termijn van zijn historische presidentschap. Een roerige periode vol dramatische veranderingen.
  • De Kooi: In De kooi vertelt undercoveragent Marcel van de Ven zijn verhaal. In 2003 zette de Nederlandse politie een eenheid op die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist.
  • Randverschijnselen: Rob Kemps trekt met zijn act Snollebollekes niet alleen volle feestzalen, hij is ook goed voor twee keer het GelreDome. In dit boek maak je kennis met de andere kant van Kemps. Hij vertelt onder andere over zijn grote passie voor de chansons van Jacques Brel. En over de fascinatie voor de Parijse begraafplaats Père Lachaise, waar hij regelmatig rondleidingen geeft.
  • Geen zee te hoog:
  • Martien: