Resultaat 1–30 van de 107 resultaten wordt getoond

Fantasy & Sciencefiction

Hier vind je alle Fantasy en Sciencefiction boeken. Genres die zich o.a. kenmerken door (fictieve) wezens, verzonnen werelden, tijdreizen en spannende situaties. Welk genre is jouw favoriet: Fantasy of Science Fiction?

Fantasy of Science Fiction boek kopen? Bij leesboekenenmeer.nl verzamelden we de leukste boeken voor je!

Het grote verschil

Veel mensen hebben moeite met het verschil tussen Fantasy en Science Fiction. Op zich is dat niet zo gek aangezien Fantasy en Science Fiction veel overeenkomsten hebben, maar ze zijn wel degelijk verschillend van elkaar:

Fantasy

Het belangrijkste kenmerk van Fantasy is dat het onverklaarbare verklaard wordt door magie, oerkrachten en andere bijzondere gaven. Zaken die alleen maar in je fantasie kunnen gebeuren.

Sciencefiction

In de Sciencefiction daarentegen wordt het onverklaarbare verklaard door wetenschap en technologische hoogstandjes. Science speelt hier dus een grote rol.

Science Fantasy

Vond je het al lastig om de verschillen tussen Fantasy en Science Fiction te leren? Maak dan je borst maar nat voor Science Fantasy. Dit genre is een combinatie van Fantasy en Sciencefiction en wordt daarom gezien als een subgenre.

Fantasy serie must reads

  • Harry potter: De bestsellerserie over tovenaarsleerling Harry Potter die allerlei avonturen beleeft op toverschool Zweinstein, samen met zijn vrienden Ron en Hermelien.
  • In de ban van de ring: De klassieker, geschreven door J.R.R Tolkien, waarin hobbit Frodo op missie gaat.
  • De groene mijl: Het verhaal werd geschreven door Stephen King en de hoofdrol in de film werd vertolkt door Tom Hanks, één van mijn favoriete acteurs.

Sciencefiction must reads

  • Duin: Duin verscheen in 1965 en is de grootste sciencefictionklassieker aller tijden. Er zijn vele miljoenen exemplaren van het boek verkocht en het boek is de basis geweest voor tv-series, games en films.
  • 1984: Klassieker! In Orwells steeds weer herdrukte anti-utopie verkeert de wereld in de wurggreep van een systeem dat is gegrondvest op de verbreiding van angst, haat en wreedheid, en dat iedere vorm van persoonlijke vrijheid en individualiteit uitsluit. 1984 is onverminderd geldig als benauwend nauwkeurig blauwdruk van elk dictatoriaal regime.
  • Het transgalactisch liftershandboek: Als de aarde wordt opgeblazen omwille van de aanleg van een intergalactische snelweg, ontspringt alleen Hugo Veld de dans, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. Dit is het begin van een bizarre reis door de ruimte. Hugo’s reisverslag wordt afgewisseld met fragmenten uit het liftershandboek.

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook het blog:

Naar de categorie Fantasy & Science Fiction.