Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters
Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters door de redactie. Halloween is natuurlijk het feest om lekker bij te griezelen en spannende verhalen te vertellen. En natuurlijk om je te verkleden als een zombie, spook, heks of in een andere enge outfit naar keuze. Veel kinderen vinden niets leuker dan lekker griezelen. Uiteraard een beetje afgestemd op hun leeftijd, zodat jij ook nog een beetje nachtrust hebt na al het gegriezel.

Naast het uithollen van pompoenen en ophangen van spinnenwebben en heksen, kan een mooi voorleesboek met thema Halloween niet ontbreken om helemaal in de Halloweensfeer te komen. Wordt het een mooi verhaal over spoken, heksen of liever monsters? Wat oudere kinderen kunnen natuurlijk ook zelf al een boekje lezen. Er is keuze genoeg. Daarom hebben wij in dit blog de 10 leukste voorleesboeken Halloween op een rij gezet, voor kinderen van 1 tot 8 jaar.

 

Luuk en Lotje – Het is Halloween!

halloween voorleesboek luuk en lotje door Ruth Wielockx

Het is Halloween! De tweeling Luuk en Lotje gaat op griezeltocht. Luuk verkleedt zich als spook en Lotje als heks. Ze zetten pompoenmannetjes aan de deur en maken lekkere hapjes. Dan gaan ze samen met papa op pad. Halloween is griezelig gezellig! Een vrolijk en herkenbaar verhaal over Halloween. Voor moedige spookjes en heksjes vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Het monsterbonsterbulderboek

Halloween voorleesboek monster door Jozua Douglas en Marieke Nelissen

Het monsterbonsterbulderboek is een grappig prentenboek van Jozua Douglas en Marieke Nelissen. Bruno tovert zijn ouders tot monster. Maar het leven met rare monsterouders is minder leuk dan hij dacht. Leeftijd vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Het spookje en de vleermuisjes

Halloween voorleesboek spookje door Liesbet Slegers

Een spannend maar vooral leuk en grappig prentenboek over griezelen rond Halloween. Met veel spelletjes en opdrachten. Voor lieve spookjes vanaf 3 jaar. Het spookje woont met de muisjes en de spinnetjes in het kasteel. In het hoogste torentje durven ze niet te komen. Tot ze op zoek gaan naar de grote ketel om pompoensoep te maken… Met hun nieuwe vriendjes uit het torentje én met de dieren van het bos vieren ze daarna een geweldig griezelfeest!

Meer informatie.

 

Piet Piraat : Griezelverhalen – Halloween

Voorleesboek halloween piraat studio 100

Lekker griezelen met Piet Piraat! Deze enge verhaaltjes zullen je de stuipen op het lijf jagen! Lees ze nu of wacht tot met Halloween. Spannend zal het zeker zijn! Leeftijd vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Nijntje – Het spook Nijntje

Voorleesboek Halloween nijntje dick bruna

Nijntje verkleedt zich als spook door een wit laken om te doen. Spook nijn gaat op pad en laat haar vriendinnen schrikken. Zelfs tante trijn rent hard weg als het spook nijntje eraan komt.

Meer informatie.

 

Kas en Saar vieren Halloween

Voorleesboek halloween saar door Pauline Oud

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over een Halloweenfeest op school. Voor heksjes en spookjes vanaf 3 jaar.
Het is Halloween! Kas en Saar mogen enge kleren aan naar school. Daar drinken ze een toverdrankje, gaan ze op speurtocht, doen ze leuke spelletjes en maken ze griezelige knutselwerkjes. En dan komt de geheimzinnige spookjesjager op bezoek. Op wie lijkt hij?

Meer informatie.

 

Woezel & Pip – Spookjes

Voorleesboek Halloween woezel en Pip door Guusje Nederhorst

Het is herfst in de Tovertuin. Woezel en Pip geven een spookfeest en al hun vriendjes mogen komen. Samen willen ze Tante Perenboom en de Wijze Varen eens flink laten schrikken. Wat een spannend feest! Spoken bestaan niet, of toch…? ‘Boe!’ Leeftijd vanaf 4 jaar.

Meer informatie.

 

Kolletje en Dirk – Gruwelijk eng

Voorleesboek halloween kolletje door Piet Feller en Natascha Stenvert

Kolletje en Dirk logeren bij tante Laetitia in het bos. Het is herfst en tante holt een pompoen uit en maakt pompoensoep met paddenstoelen. Als ze terugkomen van een speurtocht in het bos, brandt er een kaarsje in de uitgeholde pompoen. Hoe kan dat nou?

Meer informatie.

 

Kwallenpap & slakkenvla

Voorleesboek Halloween kwallenpap

Hou je van griezelen? Griezel dan mee met de versjes in Kwallenpap & slakkenvla! Griezeltje krijgt als ze jarig is een soepkom vol met kwallenpap cadeau en op de griezelschool fladderen er vleermuizen door de klas. In het griezelrestaurant staan gebraden rat in pissebeddenjus en slakkenvla op het menu. Wordt het je wat te griezelig? Trek dan maar snel je dekbed over je hoofd!

Meer informatie.

 

Welk voorleesboek met het thema Halloween is jouw favoriet?

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *