Kerstmis | De leukste kerstverhalen voor peuters, kleuters en kinderen
Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Kerstmis | De leukste kerstverhalen voor peuters, kleuters en kinderen

De kerstvakantie is begonnen en de meeste mensen hebben nu al flink de kerstkriebels. Overal twinkelen lichtjes en binnenshuis staat vast al een kerstboom te pronken. Het juiste moment is aangebroken om een kinderboekje open te slaan over het thema Kerstmis. Er zijn kinderboeken waarin het klassieke kerstverhaal wordt besproken, verhalen over een kerstboom, de Kerstman of alleen over dieren. Vind je het moeilijk een keuze te maken, dan helpen we je graag op weg.

Nijntjes kerstboom

Nijntjes kerstboom; Boekje over Kerstmis voor kinderen van 0-4 jaar
Vier kerst met nijntje. Dit stevige kartonboek heeft de vorm van een kerstboom. Als je het boek openvouwt blijft het als een echte kerstboom overeind staan. Gezellig om samen te lezen en naar de plaatjes te kijken maar ook leuk ter decoratie. Fijn kerstfeest!

Meer informatie.

 

Het Boompje

Het boompje; Boek over Kerstmis voor kinderen van ca. 4 jaar geschreven door Loek Koopmans; Uitgeverij Christofoor.
Een klein dennenboompje wordt omringd door majestueuze bomen, met zacht wuivende bladeren. Waarom is hij nou klein en heeft hij stekelige naalden? Tijdens het kerstfeest leert het boompje uiteindelijk tevreden te zijn met zijn eigen naaldjes. Het kleine dennenboompje wordt op elke bladzijde afgebeeld, maar de illustraties blijft boeien vanwege de wisseling in seizoenen en de steeds veranderende lichtinval.

Meer informatie.

 

De Ezel en de Os

De ezel en de os, geschreven door Loek Koopmans; Prentenboek over het bekende kerstverhaal, maar met de ezel in de hoofdrol; Kinderboeken over Kerstmis

In prachtige aquareltekeningen wordt het kerstverhaal over de geboorte van het kindje Jezus vertelt door de ogen van de os en de ezel. Met de komst van het kindje Jezus leert de onaardige os samen te werken met de ezel: met hun adem houden ze het kindje warm en samen blazen ze de insecten weg. De lieflijke prenten en het originele perspectief maken dat je met dit prentenboek direct in kerstsfeer komt. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Meer informatie.

 

Een magische kerst

Een magische kerst, Geronimo Stilton; Een leuk verhaal over KerstmisOp de nacht voor Kerstmis, wanneer iedereen op Muizeneiland zich voorbereidt op het mooiste feest van het jaar, zijn Thea, Klem en Geronimo nog aan het werk op het kantoor van De Wakkere Muis … Opa Wervelwind vond dat er gewoon doorgewerkt moest worden. En dat op kerstavond!
Het ware kerstgevoel was dus ver te zoeken … totdat er opeens twee elfjes van de Kerstman voor hun snuiten staan! De knagers worden halsoverkop meegenomen op een muizenissige reis naar de Noordpool. Daar ontdekken zij opnieuw de magie van Kerstmis. Het kan niet anders dat dit een mega-magisch spektakel wordt! Heerlijk boek van Geronimo Stilton.

Meer informatie.

 

Kerstfeest in het Grote Bos

Kerstfeest in het Grote Bos, geschreven door Ulf Stark; Boek over Kerstmis voor kinderen vanaf ca. 4 jaar

In het boek Kerstmis in de sneeuw vinden de konijntjes Nina en Flip iets vierkants met allerlei tekens erop. De slimme kraaien zeggen dat er TOMTE NAAR B op staat. Dat betekent natuurlijk dat Tomte naar de dieren in het Grote Bos zal komen! De kraaien vertellen ook dat Tomte meestal met Kerstmis komt. En de eekhoorns weten dat het kerst wordt, als men allerlei mooie dingen in de bomen hangt, een kerstmaal kookt en samen lekker eet, danst en zingt. En dat iedereen heel lief voor elkaar is! Overal is men nu druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. De enige die nog ontbreekt is Tomte. Nina en Flip gaan op weg om hem te zoeken. Maar er trekt een sneeuwstorm over het Grote Bos en de konijnen verdwalen….

Meer informatie.

 

Drie wijzen uit het oosten

Drie wijzen uit het oosten, geschreven door Loek Koopmans; Boek over Kerstmis door de ogen van de drie wijzen

Als de drie wijzen uit het Oosten, Melchior, Balthasar en Caspar, op zekere nacht een bijzondere ster aan de nachtelijke hemel zien, zijn ze verbaasd. Zo’n heldere ster zagen ze nog nooit! Ze nemen afscheid van een ieder die hun lief is en volgen de ster, die hen brengt bij een eenvoudige stal. Bij het binnen gaan raken ze vervuld van een wonderlijk gevoel van vrede en geluk. Daar zijn ook de os en de ezel en natuurlijk Maria, die haar kindje lief heeft en Jozef, die in zijn handen wrijft van innige vreugde. De drie wijzen waren dankbaar dat ze dit mochten meebeleven. Hun ogen werden geopend en zij zagen wat ze tevoren niet konden zien en hoorden wat ze eerder niet konden horen. Vanaf dat moment vertelden ze aan ieder mens die dat horen wilde wat ze hadden beleefd. Ze vertelden van het licht en van de liefde in de stal. Ook leuk voor de viering van Driekoningen op 6 januari!

Meer informatie.

 

Het kerstverhaal

Het kerstverhaal, geschreven door Vivian den Hollander; Een heerlijk voorleesverhaal voor kerst, met prachtige illustraties in kleur!

Het kerstverhaal is een innemend prentenboek over de geboorte van het kindje Jezus met tekeningen van Mies van Hout.

Maria’s buik is al heel dik. Bijna zal haar kindje geboren worden. Een engel heeft haar verteld dat het een heel bijzonder kind zal zijn. Maar dan moeten Maria en Jozef plotseling op reis naar Bethlehem. En daar, in een stal net buiten de stad, gebeurt het: het kindje wordt geboren. Jezus heet hij. Maria wikkelt hem in warme doeken. En Jozef ontdekt een grote, heldere ster boven de stal. Een ster die aan iedereen laat zien dat er iets bijzonders is gebeurd! Een heerlijk en toegankelijk voorleesverhaal voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar over kerst, met prachtige illustraties in kleur.

Meer informatie.

 

Alles wat je wilt weten over kerst (en nog veel meer)

Alles wat je wilt weten over kerst (en nog veel meer), geschreven door Nathalie van der Horst; Geeft antwoord op al jouw vragen over Kerstmis, inclusief recepten en teksten van kerstliedjes; Voor kinderen vanaf 4 tot 7 jaar.

Het is kerst! Samen gezellig eten, kerstbomen, kerstlichtjes en natuurlijk de geboorte van het kindje Jezus. Maar hoe zit dat eigenlijk? Waarom rijdt de Kerstman op een arrenslee? Vieren ze in Australië ook kerst? Wie zijn dat, de drie wijzen? Wanneer is Jezus echt geboren? En waarom eten we eigenlijk zo veel met kerst? Dit boek geeft antwoord op alle vragen. In de drie verschillende verhalen lees je over de geboorte van Jezus en het bezoek van de drie wijzen, over de Kerstman die last heeft van een koekjesstorm en over papa Joris die met zijn familie kerst viert. De vragen en antwoorden die bij de verhalen horen, vertellen je allemaal leuke en interessante kerstweetjes. Ook vind je in het boek recepten voor de lekkerste kerstkransjes, en met de teksten van bekende en minder bekende kerstliedjes kun je gezellig samen zingen.

Meer informatie.

 

O, dennenboom

O dennenboom, geschreven door Jacques Vriens; Knus boekje over Kerstmis voor kinderen vanaf ca. 4 jaar; AVI M6

‘Als Sinterklaas weg is, wordt het Kerstmis,’ vertelt Mieke haar kleine broertje Wouter. Overal zie je kerstbomen, hangen kerststerren voor het raam en worden kaarsjes aangestoken. Wouter begrijpt nog niet zo veel van ‘Kersumus’ en het kindje in het schuurtje, maar gelukkig weet Mieke er al veel meer van, zodat ze het hem mooi uit kan leggen. Ze versieren de boom, mama vertelt het verhaal over de geboorte van het kindje in de stal en ze zingen veel kerstliedjes… Knus boekje over Kerstmis voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. AVI M6.

Meer informatie.

 

Het grote decemberboek

Het grote decemberboek, geschreven door Ellen Tijsinger; De feesten van Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw in één boek

Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw, met dit vrolijke voorleesboek kun je de hele maand december uit de voeten! Met verhalen, liedjes, knutsels en recepten voor de feestmaand.

Meer informatie.

 

Uitgelichte afbeelding 123RF.com

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *