Moederdag | De leukste boeken voor moeders - Leesboekenenmeer
Search here...
TOP
Algemeen Boeken

Moederdag | De leukste boeken voor moeders

Moederdag; De leukste boeken voor moeders

Zondag 10 mei 2020 is het weer Moederdag. Als je moeder graag leest is een goed boek natuurlijk het ultieme cadeau voor haar! Ik zette de leukste boeken voor moeders van dit moment voor je op een rij. Houdt je moeder van kleuren? Bekijk dan ook eens deze kleurboeken voor volwassenen.

De sterren gever – Jojo Moyes

De sterrengever door Jojo Moyes

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Meer informatie.

 

Mama – Jimmy Fallon

Mama door Jimmy Fallon

Mama is een humoristisch “eerste woordjes’-boek van de beroemde komiek Jimmy Fallon, geïllustreerd door Miguel Ordoñez. Het perfecte moederdagcadeau of kraamcadeau.

De meeste dreumesen blijven maar “mama’ roepen. Wat vindt mama daar zelf eigenlijk van?

Meer informatie.

 

We hebben geen idee?! – Jorge Cham en Daniël Whiteson

We hebben geen idee?! - Jorge Cham en Daniël Whiteson

In We hebben geen idee?! behandelen Whiteson en Cham op humoristische wijze alle grote wetenschappelijke vragen waarvan je zou verwachten dat we ze nu onderhand wel beantwoord hebben, maar waar we eigenlijk niets vanaf weten. Ze leggen uit wat de grootste ‘unknowns’ in het universum zijn, waarom deze zaken nog steeds een raadsel zijn en wat er op dit moment aan wordt gedaan om ze op te lossen.

Meer informatie.

 

De geheimen van het winterhuis – Sarah Lark

Moederdag cadeautip; De geheimen van het winterhuis - Sarah Lark

Ellinors wereld stort in als ze er per ongeluk achter komt dat zij en haar moeder niet verwant zijn aan de rest van hun familie. Op zoek naar de waarheid over haar afkomst reist Ellinor van Wenen naar Kroatië en Nieuw-Zeeland, en ontdekt zo een tragisch liefdesverhaal en een groot familiegeheim…

Een meeslepende roman over drie vrouwen, in drie verschillende tijden en drie verschillende landen, die op zoek gaan naar de betekenis van familie.

Meer informatie.

 

De zeven zussen – Lucinda Riley

Moederdag cadeautip; De zeven zussen - Lucinda Riley

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Ook leuk en van dezelfde schrijfster: Het Italiaanse meisje.

Meer informatie.

 

Moederdag – Nele Neuhaus

Moederdag - Nele Neuhaus

In zijn huis wordt het lichaam van Theodor Reifenrath gevonden. Wanneer rechercheur Pia Sander en haar baas Oliver von Bodenstein het huis doorzoeken, stuiten ze vervolgens op menselijke botten, waarna drie vrouwenlichamen worden opgegraven.

Forensisch patholoog Henning Kirchhoff stelt al snel de identiteit van de vrouwen vast. Er zijn enkele opvallende overeenkomsten met een paar andere zaken, en Pia ontdekt dat de laatste decennia bijna elk jaar rond Moederdag een vrouw is verdwenen.

Het is bijna Moederdag, dus Pia en haar collega’s moeten alles op alles zetten om voor die tijd te achterhalen of Reifenrath achter deze moorden zat, of dat de moordenaar binnenkort zijn volgende slachtoffer zal maken.

Meer informatie.

 

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim

Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment.

Meer informatie.

 

Vrouwen van de Leeuwenhof – Corina Bomann

Vrouwen van de Leeuwenhof door Corina Bomann

Meeslepende roman over een machtige familie, een prachtig Zweeds landgoed en een vrouw die een hartverscheurende keuze moet maken tussen liefde en plicht

Het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof is het decor van de levens van drie heel verschillende vrouwen, die alle drie op hun eigen manier hun weg door het leven proberen te vinden op zoek naar een gelukkige toekomst.

Meer informatie.

 

Tussen de leugens – Michelle Adams

Tussen de leugens - Michelle Adams

Na een ongeluk komt Chloe bij in een ziekenhuis. Haar geheugen is verdwenen. De mensen aan haar bed zeggen haar ouders en zus te zijn. Zij vertellen haar de details van haar leven. Maar of dit klopt…?

Meer informatie.

 

Het meisje zonder naam – Diney CosteloeHet meisje zonder naam - Diney Costeloe

1939. Lisa Becker is 13 als haar moeder een van de laatste felbegeerde plekken op een Kindertransport weet te bemachtigen. In Londen, alleen, de taal niet machtig, moet ze zich in een voor haar vreemde wereld redden. Dat lukt haar wonderwel, met de hulp van haar pleegouders en vrienden. Maar dan begint de Blitz. Lisa raakt bewusteloos als een bom vlakbij ontploft, en wanneer ze bijkomt in het ziekenhuis weet niemand wie ze is – zijzelf ook niet…

Meer informatie.

 

Lees ook:

 

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

Dit artikel bevat affiliatelinks

 

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

2 COMMENTS

 • Kirsten

  De sterren gever lijkt me mooi!! Heb het boek “Voor Jou” van deze schrijfster gelezen en dat smaakte naar meer, hihi 🙂

  • Gera
   AUTHOR

   Die lijkt mij inderdaad ook heel mooi. Ik zet “Voor jou” ook op mij lijstje 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *