Raad eens hoeveel ik van je hou, recensie - Leesboekenenmeer
Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Raad eens hoeveel ik van je hou, recensie

Raad eens hoeveel ik van je hou

Vind jij het net zo lastig als ik om een leuk kraamcadeautje te verzinnen? Geef dan het kinderboek Raad eens hoeveel ik van je hou cadeau. Liefde kun je immers niet genoeg geven?

Raad eens hoeveel ik van je hou

Het vinden van een leuk kraamcadeautje is vaak erg lastig. Dat is tenminste mijn persoonlijke ervaring. Een tijdje geleden vertelde ik dat ik erg blij was met de speciale douche handschoen die ik van mijn moeder kreeg in de kraamtijd van mijn middelste. Maar vandaag bedacht ik ineens dat ik toen nóg een enorm geschikt cadeautje heb gekregen! Namelijk het kinderboek Raad eens hoeveel ik van je hou.

Het boek Raad eens hoeveel ik van je hou kregen we van onze lieve vakantievrienden. Ze vertelden me toen dat dit ook het lievelingsboek van hun kinderen was. Iedere avond mochten ze het minstens één keer aan hun kroost voorlezen. Hun dochter had het speciaal voor ons uitgekozen, lief hè?

Het verhaal

Het verhaal gaat over Hazeltje die aan grote Haas de grote vraag stelt: Raad eens hoeveel ik van je hou. Hazeltje staat op zijn tenen, op zijn handen en springt zelfs zo hoog als hij maar kan. Maar voor grote Haas is dat natuurlijk vrij makkelijk te evenaren! Uiteindelijk besluit Hazeltje tevreden dat hij van grote Haas houdt tot aan de maan. Want, zeg nou zelf, wat is er nou verder dan dat?

Voorlezen

Iedere avond, een enkele uitzondering daargelaten, lees ik voor het slapen gaan braaf voor. Tot nu toe viel de keus eigenlijk steeds op Jip en Janneke, vooral omdat ik alle vijf de delen van deze klassieker zelf erg leuk vind. Maar onze middelste begrijpt nu zelf ook het ‘ik hou van jou principe’ en daarom ruilde ik de oude vertrouwde Jip en Janneke in voor Raad eens hoeveel ik van je hou.

Let op!

Ben je (door de hormonen) net zo’n sentimentele en gevoelige dwaas geworden als ik dan is een waarschuwing misschien wel op zijn plek. De eerste tijd kon ik het boek niet lezen zonder het droog te houden. Zelfs nu red ik het nog maar net om de boel droog te houden en dat terwijl de zwangerschapshormonen allang met de noorderzon vertrokken zijn…Ach ja, er zijn ergere dingen dan dit nietwaar?

Specificaties

Titel: Raad eens hoeveel ik van je hou

Auteur: Sam McBratney

Categorie: Kinderboeken

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *