Een heel gewoon gezin, recensie

Een heel gewoon gezin, recensie; Literaire en psychologische thriller geschreven door Mattias Edvardsson

Een heel gewoon gezin is een psychologische thriller over het uiteen vallen van een gezin. Het werd geschreven door de Zweedse schrijver Mattias Edvardsson en was een populaire serie op Netflix!

Een heel gewoon gezin

Adam, zijn vrouw Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella vormen samen een heel gewoon gezin. Adam is werkzaam als priester, Ulrika is advocaat. Beide hebben dus een goedbetaalde baan, het gezin woont in een villawijk en ze hebben een uitgebreide vriendenkring.

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord. Het slachtoffer is een man van bijna tweemaal haar leeftijd. Hoe kende ze deze zakenman, en vooral, welke reden zou ze hebben gehad om hem te doden?

Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal? Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter, en elkaar? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?

Conclusie

Een heel gewoon gezin is een indrukwekkend boek. Dat begint al met de opbouw van het verhaal. Het boek is namelijk opgebouwd in drie delen, waarin ieder gezinslid zijn of haar eigen verhaal vertelt, over vroeger en nu: de vader (Adam), de dochter (Stella) en de moeder (Ulrika). De verschillende belevingen zijn enorm interessant en lijken zo uit het echte leven te zijn gegrepen.

De personages hebben ieder een heel duidelijk en uitgesproken karakter. Natuurlijk hebben ze ook ieder hun eigen belangen, motieven en ook duisterheden. Ik moet zeggen dat ik me als enigst kind aardig kan identificeren met de jonge Stella, vooral ook omdat ik ook een onstuimige tiener ben geweest en me niet graag liet vertellen hoe ik de dingen moest doen. Overigens is met name dat laatste niet veranderd.

Het plot is tot het einde verrassend. Pas als je bij het deel over de moeder komt, wordt het hoe en waarom steeds duidelijker. Mattias Edvardsson heeft meerdere boeken geschreven, waar ik na het leven van Een heel gewoon gezin erg naar uit kijk!

Mijn beoordeling Een heel gewoon gezin:

Specificaties:

Auteur: Mattias Edvardsson | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789021028392 | 448 blz. | Februari 2021

Een heel gewoon gezin is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.