Koen en Lot – Koen wint een prijs, recensie (AVI E3)

Koen en Lot - Koen wint een prijs, recensie; Leesniveau AVI E3; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Koen en Lot – Koen wint een prijs heeft leesniveau AVI E3 en is daardoor geschikt voor beginnende lezers in groep 3 en groep 4. Het werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder.

Koen en Lot

De kinderboekenserie Koen en Lot werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder en is geschikt voor kinderen in groep 3 en 4. Koen en Lot zijn dikke vrienden. Ze spelen vaak samen en zitten bij elkaar op school. Zo beleven ze allerlei avonturen.

Koen en Lot – Koen wint een prijs (AVI E3)

Koen en Lot zijn druk aan het kleuren. Ze doen enorm hun best, want de kleurplaten doen mee met een wedstrijd. Een maand later ontvangt Koen een grote kaart: hij heeft met zijn kleurplaat een prijs gewonnen! Hij mag samen met de hele klas naar de speeltuin.

Hoewel Koen ontzettend trots is, is hij toch niet blij. Ze gaan met de bus, maar Lot kan niet mee. Vorige week viel ze van de trap en brak ze haar been. Nu zit haar been in het gips. Koen vindt het heel erg, maar hij heeft een plan bedacht en de juf helpt mee. Hoe zal dit aflopen?

Conclusie

Koen en Lot – Koen wint een prijs is een lief boek over vriendschap, maar ook omgaan met teleurstellingen. Zoals je in dit boek kunt lezen kan dat je heel creatief maken! En dan blijkt er voor veel problemen best een goede oplossing te zijn.

De tekst is makkelijk leesbaar en is daardoor geschikt voor beginnende lezers in groep 3 en 4. Het verhaal wordt afgewisseld en ondersteund door mooie tekeningen van Mark Janssen.

Mijn beoordeling Koen en Lot – Koen wint een prijs:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Mark Janssen | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9789000326679 | 32 blz. | November 2016

Koen en Lot – Koen wint een prijs is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.