Mijn persoonlijke favorieten

Mijn persoonlijke favorieten

Na het lezen van zoveel boeken vind ik het leuk om eens even stil te staan bij mijn favorieten. Wat zijn van alle boeken die je op Leesboekenenmeer.nl kunt vinden nou mijn persoonlijke favorieten? En waarom?

Mijn persoonlijke favorieten

Er zijn zoveel boeken op de wereld, allemaal lezen kun je ze nooit. En ondanks het feit dat ik al heel wat recensies heb geschreven, missen er waarschijnlijk een even zo groot aantal. Gewoon, omdat ik er simpelweg nog niet aan toe gekomen ben om ze te schrijven.

Een tijdje geleden maakte ik de pagina met lees tips, maar ik was er niet helemaal tevreden over. Mijn favoriete boeken ontbraken nog! Ik heb niet één favoriet boek, welke favoriet is, is afhankelijk van verschillende factoren. Om het mezelf niet al te moeilijk te maken besloot ik dit blog te schrijven.

Gezondheid & Lichaam

Het vrouwenhart – Janneke Wittekoek

Aangezien ik zelf een hoge bloeddruk heb en een ziek vrouwenhart andere hartklachten geeft dan een ziek mannenhart, vind ik dat iedere vrouw hiervan op de hoogte zou moeten zijn. Cardioloog Janneke Wittekoek vindt dat ook, en besloot daarom alle informatie op te schrijven in het boek Het vrouwenhart. Uitgeverij: Uitgeverij Lucht.

Invulboeken

Kletsboeken – Michal Janssen

De Kletsboeken van Michal Janssen behoren ook tot mijn favoriete boeken. Deze invulboeken kunnen dienen als handige leidraad als je het moeilijk vindt om met je kind te praten of je kind gewoon geen prater is. Er zijn inmiddels verschillende varianten verkrijgbaar, van Tafelklets tot Scheidingklets en alles daartussen. Uitgeverij: Gezinnig.

Kinderboeken

Kietel nooit een krokodil – Bette Westera

Er zijn zoveel mooie, leuke, lieve en ontroerende kinderboeken! Maar als ik een favoriet kinderboek moet noemen dan schiet me als eerste het prentenboek Kietel nooit een krokodil van Bette Westera te binnen. Een stoer verhaal met een meisje in de hoofdrol. Uitgeverij: Gottmer.

Films die nergens draaien – Yorick Goldewijk

Officieel een kinderboek, maar ook prima als Young Adult is het kinderboek Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Het verleden, heden en de toekomst is prachtig met elkaar verweven. Wat mij betreft een terechte winnaar van de Gouden Griffel in 2022. Uitgeverij: Ploegsma.

Boekenseries

Liefde in Milaan en de Gelukserie – Saskia M.N. Oudshoorn

Niet iedereen houdt ervan om een serie te lezen, maar omdat ik toch een aantal favoriete boekenseries heb wil ik die graag met je delen. Zo heb ik twee favoriete feelgood-boekenseries, geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn. Deze zijn ideaal als luchtig leesvoer tijdens een vakantie. De serie Liefde in Milaan bestaat uit drie delen en de Gelukserie bestaat uit vijf delen, waarvan eentje zich met kerst afspeelt. Heerlijk! Uitgeverij: Zomer & Keuning.

De Badhoeve trilogie – Marja Visscher

De Badhoeve trilogie is een historische romanreeks geschreven door Marja Visscher. Het gaat over twee mensen die hun tijd ver vooruit waren: Jacob Amersfoordt en Hermina Dijk. Toen ik de drie delen uit had moest ik echt even slikken… Uitgeverij: Zomer & Keuning.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com