Gouden Boeken 2024

Gouden Boeken 2024

In dit blog vind je een overzicht van Gouden Boeken 2024. Boeken ontvangen een Gouden Boek status wanneer er voldoende exemplaren van verkocht zijn. Voor kinderboeken is het aantal vastgesteld op 75.000 verkochte exemplaren, voor titels van volwassen boeken is het aantal vastgesteld op 200.000 verkochte exemplaren.

De Zoete Zusjes gaan op vakantie – Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes gaan op vakantie is het eerste Gouden Boek van 2024. Het is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna die tijdens de vakantie op reis gaan naar een prachtig eiland. Spreken ze daar wel Nederlands? Dat maakt niet uit, als er maar genoeg te doen is! En dat is er gelukkig. Op het eiland kun je strandjutten, ijsjes eten, fietstochten maken, mee met de vissersboot, wadlopen en zelfs zeehonden zien.

Ook beklimmen ze samen met papa, mama en broer Bram een oude vuurtoren, wandelen ze over een blotevoetenpad en bezoeken ze het Juttersmuseum. En wat vindt Saar in zee? Is dat soms flessenpost? Het wordt een vakantie om nooit te vergeten. Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

Sjakie en de chocoladefabriek – Roald Dahl

In Sjakie en de chocoladefabriek vindt Sjakie een Gouden Toegangskaart in een reep chocola. Zijn diepste wens gaat in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd… Uitgeverij: De Fontein Jeugd.

Rutger, Thomas & Paco 3 – Het Pretpark – Rutger Vink & Thomas van Grinsven

Het Pretpark is het derde deel in de serie De avonturen van Rutger, Thomas & Paco. Met de eerste twee delen wonnen Rutger Vink Thomas van Grinsven twee keer de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In 2022 met De magische halsband en in 2023 met De Tijdmachine. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken en de genomineerden en winnaars wordt volledig door kinderen zelf bepaald. Ook werden beide boeken al eerder bekroond met een Gouden Boek.

Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Ze krijgen een rondleiding van de eigenaar van het park, Ilona Muis. Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Als Rutger, Thomas en Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en ze steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing… Uitgeverij: Billy Bones.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com