Karsu’s Kitchen bestverkochte kookboek 2023

Karsu's Kitchen bestverkochte kookboek 2023

Karsu’s Kitchen is dit jaar het bestverkochte kookboek van Nederland. Daarnaast is Karsu uitgeroepen tot de grote winnaar van de FavorFlav Food Top 100. Eerder deze maand nam Karsu ook al de Harper’s Bazaar Woman of the Year 2023 award in ontvangst uit handen van Gunay Uslu, demissionair staatsecretaris voor Cultuur en Media.

FlavorFlav Food Top 100

De bekendmaking van de Top 100 van culinair platform FavorFlav vond voor het zevende achtereenvolgende jaar plaats in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam. Karsu staat met stip op de eerste plek, gevolgd door Ron Blaauw en het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

De Top 100 hoeders van goede smaak is samengesteld door de redactie van FavorFlav, tezamen met haar culinaire netwerk en Hall of Fame, bestaande uit voorgaande winnaars en gastronomen met een bijzondere staat van dienst, waaronder Janny van der Heijden, Joris Bijdendijk, Jonnie en Thérèse Boer en Miljuschka Witzenhausen.

Wie is Karsu?

Na twee seizoenen Karsu’s Turkse Keuken en het nieuwe reis- en kookprogramma Karsu’s Turkije op 24Kitchen kwam de talentvolle zangeres en pianiste, die een grote passie voor koken heeft, dit jaar met haar eerste kookboek: Karsu’s Kitchen. Het kookboek staat vol met traditionele en moderne gerechten die je smaakpapillen zullen prikkelen. Van voorgerechten tot hoofdgerechten en nagerechten, elk recept is een culinaire reis door de rijke smaken en geuren van Turkije en de omliggende regio’s.

Karsu’s Kitchen

Voor de totstandkoming van het boek maakte Karsu een culinaire droomreis door Turkije. Samen met haar familie werden maar liefst 75 favoriete recepten uit de rijke Turkse keuken verzameld en op beeld vastgelegd. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden: iedereen kan Turks koken met Karsu.

Enkele maanden na de reis vond de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië plaats, waaronder in de geboortestreek van haar ouders. Karsu zette zich direct in om zo veel mogelijk geld voor de slachtoffers op te halen via Giro555 en besloot ook de inkomsten van de voorverkoop van Karsu’s Kitchen te doneren. Hiermee is meer dan een half miljoen euro opgehaald. Het boek stond wekenlang op de eerste plek van de Beststeller Top 60.

Voorgerechten

De voorgerechten in Karsu’s kookboek zijn een perfecte introductie tot de Mediterrane keuken. Denk aan meze-schotels vol hummus, baba ganoush en gevulde wijnbladeren. Deze kleine hapjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook gezond en perfect om te delen met vrienden en familie. Probeer bijvoorbeeld Karsu’s recept voor ezme, een pittige tomatensalade die perfect is als dip of bijgerecht.

Hoofdgerechten

De hoofdgerechten vormen het hart van Karsu’s Kitchen. Hier vind je recepten voor authentieke Turkse gerechten zoals köfte, moussaka, en een vegetarische versie van dolma. Elk gerecht is zorgvuldig samengesteld met verse, lokale ingrediënten die zorgen voor een explosie van smaken. Karsu deelt ook haar keukengeheimen en kooktechnieken, zodat jij deze gerechten thuis met vertrouwen kunt bereiden.

Nagerechten

Geen maaltijd is compleet zonder een heerlijk nagerecht. Karsu’s kookboek bevat een scala aan traditionele en moderne desserts die je zullen verrassen en verwennen. Baklava, tulumba en lokum zijn slechts enkele van de zoete lekkernijen die je kunt verwachten. Deze nagerechten zijn perfect voor feestmaaltijden en speciale gelegenheden, en ze zijn net zo leuk om te maken als om te eten.

Gezond en duurzaam koken

Een belangrijk aspect van de Mediterrane keuken is de focus op verse, gezonde ingrediënten. Karsu’s recepten benadrukken het gebruik van groenten, peulvruchten, en volkoren granen, wat resulteert in gerechten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook voedzaam. Bovendien bevat haar kookboek een uitgebreide sectie met vegetarische en veganistische recepten, zodat iedereen kan genieten van haar culinaire creaties.

Vegetarisch en veganistisch

Karsu’s kookboek biedt een breed scala aan vegetarische en veganistische opties, van kleurrijke salades tot hartige stoofschotels. Deze gerechten zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook een gezonde keuze voor diegenen die bewust met hun voeding omgaan. Probeer bijvoorbeeld haar veganistische kikkererwtenstoofpot of een frisse tabouleh salade vol smaak en textuur.

Koken en bakken

Karsu’s passie voor koken gaat verder dan alleen het bereiden van maaltijden. Ze deelt in Karsu’s Kitchen ook haar liefde voor bakken, met recepten voor vers brood, gebak en andere zoetigheden. In haar kookboek vind je gedetailleerde instructies en tips om je bakkunsten naar een hoger niveau te tillen. Van het kneden van deeg tot het perfect afbakken van brood, Karsu begeleidt je stap voor stap.

Presentatie

Naast het delen van heerlijke recepten, besteedt Karsu ook de nodige aandacht aan de presentatie van het eten. Karsu’s Kitchen staat vol met prachtige food fotografie die je inspireert om je eigen creaties mooi te presenteren. Het oog wil immers ook wat! Door aandacht te besteden aan de details, zoals het kiezen van de juiste ingrediënten en het gebruik van kleuren en texturen, maak je van elk gerecht een visueel feest.

Feestelijke maaltijden

De recepten in Karsu’s kookboek zijn perfect voor het creëren van memorabele momenten met je dierbaren. Of je nu een intiem familiediner plant of een groot feestmaal voorbereidt, haar gerechten brengen mensen samen rond de tafel. Ontdek bijvoorbeeld haar recept voor een traditionele Turkse bruiloftssoep of een feestelijke lamsstoofpot die gegarandeerd indruk maakt.

Specificaties:

Auteur: Karsu | Uitgeverij: Kosmos Uitgevers | 9789021593555 | 240 blz. | Maart 2023

Karsu’s Kitchen is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.