Karsu’s Kitchen bestverkochte kookboek 2023

Karsu's Kitchen bestverkochte kookboek 2023

Karsu’s Kitchen is dit jaar het bestverkochte kookboek van Nederland. Daarnaast is Karsu uitgeroepen tot de grote winnaar van de FavorFlav Food Top 100. Eerder deze maand nam Karsu ook al de Harper’s Bazaar Woman of the Year 2023 award in ontvangst uit handen van Gunay Uslu, demissionair staatsecretaris voor Cultuur en Media.

Karsu’s Kitchen

Na twee seizoenen Karsu’s Turkse Keuken en het nieuwe reis- en kookprogramma Karsu’s Turkije op 24Kitchen kwam de zangeres en pianiste, die een grote passie voor koken heeft, dit jaar met haar eerste kookboek: Karsu’s Kitchen. Voor de totstandkoming van het boek maakte Karsu een culinaire droomreis door Turkije. Samen met haar familie werden maar liefst 75 favoriete recepten uit de rijke Turkse keuken verzameld en op beeld vastgelegd. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden: iedereen kan Turks koken met Karsu.

Enkele maanden na de reis vond de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië plaats, waaronder in de geboortestreek van haar ouders. Karsu zette zich direct in om zo veel mogelijk geld voor de slachtoffers op te halen via Giro555 en besloot ook de inkomsten van de voorverkoop van Karsu’s Kitchen te doneren. Hiermee is meer dan een half miljoen euro opgehaald. Het boek stond wekenlang op de eerste plek van de Beststeller Top 60.

Specificaties:

Auteur: Karsu | Uitgeverij: Kosmos Uitgevers | 9789021593555 | 240 blz. | Maart 2023

Karsu’s Kitchen is verkrijgbaar bij:

FlavorFlav Food Top 100

De bekendmaking van de Top 100 van culinair platform FavorFlav vond voor het zevende achtereenvolgende jaar plaats in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam. Karsu staat met stip op de eerste plek, gevolgd door Ron Blaauw en het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

De Top 100 hoeders van goede smaak is samengesteld door de redactie van FavorFlav, tezamen met haar culinaire netwerk en Hall of Fame, bestaande uit voorgaande winnaars en gastronomen met een bijzondere staat van dienst, waaronder Janny van der Heijden, Joris Bijdendijk, Jonnie en Thérèse Boer en Miljuschka Witzenhausen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Volg voor meer inspiratie ook eens de volgende link:

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.