Gouden Boek voor De Camino van Anya Niewierra

De Camino van Anya Niewierra (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff) is bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2021 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status. Anya Niewierra werd verrast met de unieke oorkonde tijdens de Avond van het Spannende Boek aan de vooravond van de Thriller Weken.

De Camino

In 2023 won De Camino de NS Publieksprijs en in 2022 de Hebban Thrillerprijs, sindsdien staat het boek onafgebroken in De Bestseller 60.

De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

Specificaties:

Auteur: Anya Niewierra | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789024582273 | 384 blz. | Juni 2022

De Camino is verkrijgbaar bij:

Over Anya Niewierra

Anya Niewierra is de prijswinnende auteur van de bestseller De Camino. Met het boek is zij winnaar van NS Publieksprijs, de prijs voor Boek van het jaar 2023. Het boek heeft al 3900 vijfsterrenbeoordelingen op lezersplatform Hebban, geen andere Nederlandse auteur doet dat Anya Niewierra na.

Inmiddels staat De Camino al 98 weken in De Bestseller 60. Niewierra won met zowel De Camino als Het bloemenmeisje de Hebban Thrillerprijs. Eerder verschenen Vrij uitzicht en Het dossier, beide genomineerd voor meerdere prijzen.

Niewierra is naast schrijver ook algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg, de eerste VVV van Nederland, en woont en werkt al haar hele leven in deze provincie. Niewierra wordt geroemd om haar research, de altijd aanwezige liefde voor de natuur en haar gelaagde personages. Haar nieuwste thriller is De nomade en is onlangs verschenen.

Thrillerweken

Spannende boeken zijn razend populair op vakantie en een geliefd Vaderdagcadeau. Op zaterdag 1 juni starten daarom de Thriller Weken. Drie weken lang worden de spotlights op spannende boeken gezet. De boekhandel, bibliotheek en Hebban geven aan hun lezers een e-book cadeau met vijf nieuwe spannende verhalen van Dominique Biebau, Angelique Haak, Jet van Vuuren, Floris Kleijne en Hebban Thrillerprijs 2024-winnaar Lex Noteboom. Het e-book is gratis te downloaden met de QR-code op de speciale boekenlegger die door de boekhandels en bibliotheken tijdens de Thriller Weken wordt verspreid.

Gouden Boeken

Volwassenenboektitels met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant.

Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.