Gouden Boek voor Sjakie en de chocoladefabriek – Roald Dahl

Gouden Boek voor Sjakie en de chocoladefabriek - Roald Dahl

Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl is bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 1968 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. Sjakie en Willie Wonka zijn nog altijd razend populair bij de lezers. Dat blijkt wel uit de populaire film én boek Wonka die onlangs verschenen. Claudia van der Werf, uitgever De Fontein Kind & Jeugd werd verrast met de unieke oorkonde.

Sjakie en de chocoladefabriek – Roald Dahl

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd…

Specificaties:

Auteur: Roald Dahl | Uitgeverij: De Fontein Jeugd | 9789026167324 | 176 blz. | Juni 2023

Sjakie en de chocoladefabriek is verkrijgbaar bij:

Wonka

Recent verscheen het boek Wonka, het verhaal waarin de lezer kennismaakt met de jonge Willie Wonka: de grootste uitvinder, goochelaar en chocolademaker ter wereld. Het boek is geschreven door Sibéal Pounder, geïnspireerd op de verhalen van Roald Dahl en gebaseerd op de film Wonka van Warner Bros. Pictures uit 2023. De film werd bedacht door Paul King die samen met Simon Farnaby het scenario schreef. Sinds het verschijnen staat Wonka in De Bestseller 60, wederom een geliefd Dahl-boek!

Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken. Dahls boeken zijn verfilmd en bekroond, en ze worden door kinderen over de hele wereld gelezen.

Maar liefst vijf boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel: De fantastische Meneer Vos (1972), Daantje, de wereldkampioen (1977), Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier (1979), De Griezels (1982) en De GVR (1984). Ook won Dahl drie keer De Kinderjury, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

Gouden Boeken

Boektitels voor volwassenen worden bij 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant.

Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.