Dolfje Weerwolfje – Kinderboekenserie door Paul van Loon

Dolfje Weerwolfje kinderboekenserie door Paul van Loon

Dolfje Weerwolfje is een populaire kinderboekenserie met voorleesboeken en werd geschreven door Paul van Loon. De boeken werden geïllustreerd door Hugo van Look. In dit blog een overzicht met de door mij gelezen boeken inclusief links naar de recensies.

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje is het eerste deel uit de kinderboekenserie. Dolfje werd door zijn ouders in de steek gelaten en woont daarom al jaren bij zijn beste vriendje Timmie. De nacht dat Dolfje zeven jaar wordt gebeurt er iets bijzonders. Hij krijgt overal haar, zijn handen en voeten veranderen in poten en hij heeft ineens een staart. Vanaf die tijd zal Dolfje, drie nachten per maand, met volle maan, veranderen in een weerwolf. Dolfje vindt het vreselijk! Hoe moet dat nou? Hij is vreselijk bang dat iedereen die ontdekt dat hij een weerwolf is een hekel aan hem zal hebben… Gelukkig krijgt hij de nodige hulp van zijn beste vriend Timmie.

Dolfje Weerwolfje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan

Als Dolfje wakker wordt is hij blij, vandaag gaat hij samen met Timmie en de klas op schoolkamp! Maar dan blijkt Timmie ziek te zijn en niet mee te kunnen… Dolfje twijfelt, zal hij alleen gaan? Maar wat nou als hij weerwolf wordt? Dan moet hij zich helemaal alleen zien te redden… Gelukkig zegt één blik op de kalender genoeg: het duurt nog een week voor het weer volle maan is, en dan is Dolfje allang weer thuis.

Het schoolkamp is fantastisch, lekker keten, dolle pret! Op een avond zitten de kinderen om het kampvuur. Maar dan blijkt het toch volle maan te zijn! Hoe kan dat nou? Opeens begint het bij Dolfje te kriebelen. Hij wordt weer wolf. Geschrokken rent hij naar het bos. Niemand mag zien wat hij is. Noura merkt wel dat er iets met Dolfje is. Stiekem achtervolgt ze hem…

Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand

Dolfje woont bij zijn beste vriend en zijn ouders en hij voelt zich dolgelukkig. Ze accepteren hem helemaal zoals hij is, zelfs als weerwolf. Maar op een ochtend staat er iemand voor de deur. Hij heet oom Zeb en heeft een vreemde brief bij zich waarin staat dat Dolfje mee moet. Dolfje wil dat helemaal niet, maar ja, weigeren kan ook niet. Hoewel iedereen het een vreemd verhaal vindt, moet Dolfje toch mee. Het staat immers in die nare brief.

Als Dolfje zijn spullen heeft gepakt en vertrokken is, staat opa weerwolf voor de deur. Hij is ongerust. Hij herkent de beruchte oom die Dolfje meegenomen heeft, maar kent hem vooral onder de naam Zilvertand…

Dolfje Weewolfje 3 – Zilvertand kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Dolfje Weerwolfje 4 – Weerwolvenbos

Op een dag klinken er vreemde geluiden in het (Weer)Wolvenbos. Er wordt gehakt, gezaagd en gegraven. Het bos is in gevaar en ook de boomhut waarin Opa Weerwolf al jaren woont. Twee zakenmensen, Gratemager en Meneer willen alle bomen omhakken. Wat nu? Protesteren! Onder de naam W.R.O.W. (Wie Redt Ons Wolvenbos) richt Dolfje met zijn klas een actiegroep op. Maar of dat zal helpen?

Dolfje Weerwolfje 5 – Boze drieling

Tot Dolfjes schrik is het waar: mevrouw Krijtjes is terug. Gelukkig is ze heel lief geworden in het OZDM, poeslief zelfs. Maar wie zijn die twee magere dames, die als drie druppels water op Krijtjes lijken? Gaan zij ’s nachts uit roeien in het Weerwolvenbos? En waarom verdwijnt opeens iedereen? Eerst Leo, dan opa weerwolf, dan…

Dolfje Weerwolfje 6 – Weerwolvenfeest

Er is een weerwolvenfeest op school, wrow! Timmie draagt een wolvenmasker van papier. Dolfje en Noura niet. Het is volle maan. Zij hebben geen masker nodig. Het feest is vol dansende vampieren en weerwolven. DJ Leo draait plaatjes. En volgens meester Frankula gaan Dolfje en Noura de wedstrijd winnen. Maar dan gaat het mis. Alle maskers moeten af…

Dolfje Weerwolfje 7 – Weerwolfgeheimen

Hoera! Dolfje, Noura en Timmie zijn op vakantie in de Ardennen met de hele familie. Leuk vakantiehuisje. Lekker weerwolf zijn met volle maan. Want niemand ziet hen. Maar… Wie zijn die vreemde kinderen, die ineens opduiken? Waarom huilt die onbekende weerwolf in de geheimzinnige ruïne op de heuvel? En is er werkelijk een levende steen in in het bos?

Dolfje Weerwolfje 7 – Niet bijten, Dolfje!

Dolfje Weerwolfje rent door het Wolvenbos. Hij heeft last van jagersbloed. Hij wil jagen en zelfs… ‘Niet bijten, Dolfje!’ zegt Noura. Maar Dolfje is niet de enige met jagersbloed. Er sluipt ook een rare slungel rond.
Hij wil een weerwolf vangen. Groot gevaar voor Dolfje!

Dolfje Weerwolfje 8 – Dolfje Sneeuwwolfje

Dolfje en Noura rennen door het Weerwolvenbos. Het bos is wit. Dan vliegen er grote hopen sneeuw door de lucht. Dolfje en Noura vluchten weg. Net op tijd bereiken ze het huisje van opa weerwolf. Daar wachten ze tot de sneeuw ophoudt. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar spannende verhalen. Over het nachtmerrieneefje. En over Knuppel, de weerwolfjager. Maar wie gooit toch die geheimzinnige hopen sneeuw? En wat ritselt daar in de schoorsteen…

Dolfje Weerwolfje 9 – Een weerwolf in de Leeuwenkuil

Als Dolfje zijn ogen opendoet, is het al licht. De volle maan is verdwenen. Om hem heen zijn allemaal wilde dieren. Waar is hij? Wat is er gebeurd? ’s Ochtends vinden Daniël en Suzina in de Zoo een jongen met wit haar en een brilletje. Hij weet niets meer, zegt hij. Alleen dat niemand hem mag zien! Ze verstoppen hem in de Leeuwenkuil, hun geheime boomhut. Maar hoe lang kunnen ze hem geheim houden? En waarom doet hij zo raar als de volle maan opkomt?

Dolfje Weerwolfje 10 – Weerwolfbende

Het is een duistere, donkere nacht. ‘Pas op, Dolfje,’ zegt opa weerwolf. ‘Er zijn… wezens op pad.’ Dolfje heeft ze ook gezien: enge schaduwen met scherpe oren. Er wordt gegromd, gegrinnikt. En er gebeuren meer vreemde dingen. Wat doet mevrouw Krijtjes in haar tuin met haar gietertje en rare plantjes? En wat is er met sommige klasgenootjes van Dolfje, die doodmoe zijn, de dag na volle maan?

Dolfje Weerwolfje 11 – SuperDolfje

Er komt een nieuwe jongen bij Dolfje en Noura in de klas. Gregor is groot met glanzend haar als een gouden helm. Iedereen vindt hem supercool. Zelfs meester Frans. Al gauw krijgt Gregor een groepje om zich heen. Maar Noura en Dolfje mogen er niet bij. Zij zijn anders, zegt Gregor. En Gregor houdt niet van anders. Dolfje en Noura schrikken ervan. Gregor kan niet weten dat zij weerwolf zijn. Of toch wel?
Gelukkig is daar SuperDolfje. Hij gaat iedereen redden. Want hij bestaat echt. Toch? Maar Gregor heeft zelf ook een groot geheim…

Dolfje Weerwolfje 12 – Weerwolfnachtbaan

Dolfje en Noura gaan op schoolreisje naar de Efteling. Terug bij school blijkt Noura weg. Hoe kan dat? Dolfje wil meteen terug naar de Efteling. Samen met opa weerwolf, Leo en Timmie. Hij moet Noura vinden! In de Efteling komen bij volle maan vreemde wezens tot leven. Bovendien is er een gevaarlijke samenzwering… Wat betekent de Nacht van de Macht van Acht? En wat willen al die heksen?

Dolfje Weerwolfje 13 – Weerwolfhooikoorts

Haaa… tsjoe! Dolfje niest steeds vaker, nadat hij een weerwolf geweest is. Hoe kan dat? Dolfje wil geen weerwolf meer zijn. Hij verstopt zich voor de volle maan. Hij vermomt zich. Hij gaat zelfs naar de dierenarts. Maar niets helpt. Hij heeft de gevreesde weerwolfhooikoorts. ‘Heel gevaarlijk voor weerwolven,’ zegt opa weerwolf. En erg besmettelijk! Dus alle weerwolven zijn in gevaar.
Ook Leo. En Noura! Egens moet een medicijn zijn, maar waar? Dolfje gaat op zoek, samen met Leo.
Ze hebben niet veel tijd. Voor de volle maan verdwijnt, moeten ze terug zijn met een medicijn…

Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos

Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, zo het Heksenbos in. Het is een eng, drassig bos. Het lijkt wel een moeras. Opeens hoort hij een kakellach. Het is juf Minuul, en ze zingt een lied dat Dolfje niet kent. Als Dolfje weg wil rennen valt er een net over hem heen. Juf Minuul neemt hem mee naar het huisje van Kwark de tovenaar en Foeksia de miniheks. Trots laat ze haar vangst zien: een zeldzaam moeraskonijn!

Maar Foeksia heeft gelukkig al snel in de gaten dat Dolfje géén moeraskonijn is. Kan ze Dolfje helpen ontsnappen? Het is maar goed dat Foeksia kan toveren. Ook al moet ze het nog een beetje leren…

Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Dolfje Weerwolfje 15 – MeerMonster

Wat zit daar in de emmer zalm die Pa meebracht? Volgens opa weerwolf is het een Selkie, een wezentje uit Schotland. Het moet zo snel mogelijk terug, anders kan het niet overleven. Dolfje gaat samen met Timmie, Pa en Leo naar Schotland om zijn nieuwe vriendje terug te brengen. Een gevaarlijke reis, want Schotland is een land vol geheimen: wonderlijke doedelzakspelers en diepe meren met monsters… En denkt Dolfje dat maar of worden ze echt gevolgd door een geheimzinnige gedaante?

Dolfje Weerwolfje 16 – Weerwolvensoep

Dolfje Weerwolfje rent door het Weerwolvenbos. Een stem echoot tussen de bomen: ‘Ik ruik weerwolvenvlees!’ Het is Knuppel – de jager. In het Handboek voor weerwolfjagers heeft hij gelezen dat je van weerwolven lekkere soep kunt maken. Zijn kookpot staat klaar. Dolfje is gevangen! Hoe redt hij zichzelf uit de soep? Dolfje verzint het ene verhaal na het andere, de hele weerwolfnacht lang. Maar is dat genoeg om Knuppel op andere gedachten te brengen?

Dolfje Weerwolfje 17 – MaanMysterie

Een geheimzinnige dame met een zwarte sluier… Opa Weerwolf is smoorverliefd! Dolfje vertrouwt het niet. Wie is die vreemde dame? Ze voert iets in haar schild. Dolfje weet het zeker. Maar ook Timmie en Leo doen anders dan anders. Komt het soms door die geheimzinnige maan, hoog in de lucht?

Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen

In het Weerwolvenbos is het niet pluis! Er zijn geesten, geraamten en donkere schaduwen… Wat doen zij hier toch? Het lijkt wel een Griezelnacht! Als Dolfje weer veilig thuis is, komt opa Weerwolf langs. Hij vertelt over Ginder Geestenjager, met zijn koets van vuur en knallende zweep. Ginder Geestenjager jaagt op griezelwezens… dus ook op weerwolven. Zijn Dolfje en zijn vrienden nog wel veilig?

Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Dolfje Weerwolfje 19 – Dolfje en Noura

Een piepende deur, krakende planken… Stiekem gaan Dolfje en Noura het verlaten huis van mevrouw Krijtjes binnen. Ze komen terecht in een bizarre sprookjesachtige wereld, waar alles anders lijkt. Zelfs Noura lijkt opeens anders… In die vreemde sprookjeswereld dreigt overal gevaar. Kunnen Dolfje en Noura ontsnappen en terugkeren naar hun eigen wereld? De tijd dringt, want het huis van mevrouw Krijtjes zal worden gesloopt… en de weg terug dus ook.

Dolfje Weerwolfje 20 – Spookweerwolven

In een luchtballon naar de (volle) maan! Dolfje Weerwolfje en Noura mogen mee in de luchtballon van neef Leo. Ze komen terecht op de binnenplaats van een duister kasteel. Daarbinnen klinken vreemde geluiden…

Dolfje Weerwolfje 21 – Dolfje ontvoerd

Dolfje Weerwolfje wordt ontvoerd. Door wie en waarom? Dolfje hoort wat zijn ontvoerders van plan zijn: ze gaan hem ontweerwolven! Kan hij op tijd ontsnappen? In dit superspannende weerwolvenavontuur vindt Dolfje eindelijk antwoorden over zijn verleden.

Dolfje Weerwolfje 22 – De Drakenberg

Dolfje Weerwolfje reist naar Japan. Opa weerwolf vraagt hem een geheimzinnig pakketje te bezorgen bij Hokusai, een oude vriend. In het pakketje zit een bijzondere, magische hoed. Die mag niet in verkeerde handen vallen… Als de hoed wordt gestolen, gaat Dolfje er samen met Leo en Hokusai achteraan. Er volgt een spannend avontuur dwars door Japan, met geheimzinnige en gevaarlijke wezens, sluwe rode vossen en een draak die op het punt staat te ontwaken…

Dolfje Weerwolfje 23 – Maanrovers

Dolfje kan zijn ogen niet geloven: een vreemde figuur laat midden in de nacht de maan verdwijnen! Zonder maan kan Dolfje geen weerwolfje meer zijn! En opa weerwolf wordt doodziek. Wordt hij wel beter zonder de maan? Dolfje moet de maanrover achterna. Samen met Noura, pa en Leo daalt hij af in de duistere wereld van de Onderonsers. Daar wachten een enge koningin, een monsterlijk wezen en een inktzwarte poel waarin de maan dreigt te verdrinken…

Dolfje Weerwolfje 24 – SuperDolfje en de Groene Gigant

‘WOE HA HA!’ Een akelige lach schalt door de nacht. De straten liggen vol puin, huizen zijn beschadigd. Een tornado, denkt iedereen de volgende ochtend. Maar Dolfje ziet op een nacht een reusachtige figuur! Hij vliegt boven de huizen. Het is de Groene Gigant. Wie is deze superschurk? Wat wil hij? Er verdwijnen opeens mensen. Timmie, Noura en zelfs meester Frans… Kan SuperDolfje de Groene Gigant stoppen en iedereen redden? SUPERDOLFJE GO!

Dolfje Weerwolfje 25 – Monsterhaai

Vakantie! Dolfje is met ma, pa, Timmie en Noura op een tropisch eiland. Een parelwit strand, blauwe zee… maar in de baai zwemt een monsterhaai, wordt er gezegd. Is er echt een haai? Als het volle maan is, ontdekken Dolfje en Noura een magische plek en een vervloekte jongen…

Overige Dolfje Weerwolfje boeken

Dolfje Weerwolfje – Dolfjes dolle vollemaannacht

Het prentenboek Dolfjes dolle vollemaannacht is geschikt voor kleuters vanaf vier jaar en maakt officieel geen deel uit van de Dolfje Weerwolfje kinderboekenserie.

Midden in de nacht wordt Dolfje Weerwolfje wakker. Wrow, het is volle maan! Hij gaat naar buiten. Wie wil er met hem spelen? Pas op, Dolfje! De nacht is donker en geheimzinnig. En wie fluistert daar ‘Liwewovahela’ in het duister?

Dolfje Weerwolfje – Het nachtmerrieneefje

Het neefje van Timmie is voor niemand bang. Behalve voor vampiers en weerwolven. Dolfje en Timmie weten raad. Midden in de nacht krijgt neef een droom. Een vampier tikt tegen zijn raam. Achter zijn bed zit – wrow! – een weerwolf. Gelukkig heeft hij zilveren kogels. En een houten staak. Dolfjes plan loopt gesmeerd. De volgende dag is neef apetrots. Voor niks en niemand meer bang. Dat gaat Dolfje te ver. Hij bedenkt een nieuwe droom…

Dolfje Weerwolfje – Weerwolfraket

Wrow! Dolfje en Noura gaan op reis in Leo’s helemaal zelf gebouwde raket. Daarmee kun je naar de maan, volgens Leo. Dolfje en Noura geloven er niets van. Maar de raket vliegt echt de lucht in! Ze komen op een wonderlijke plek terecht. Een vreemd landschap, vol vreemde wezens. Waar zijn ze geland? Op de maan? Of…

Dolfje Weerwolfje – Weerwolfbommetje!

Het is volle maan. Dolfje en Timmie gaan op vakantie met pa, ma en opa weerwolf. Noura is er niet bij. En Leo past niet meer in de auto met zijn grote lijf. Dolfje mist Noura heel erg. En Leo ook… GRRR. GRRR. Wat is dat rare geluid? En waarom knipoogt iedereen zoveel? Het wordt een heel andere vakantie dat Dolfje gedacht had…

Dolfje Weerwolfje – Dolfje Sneeuwwolfje

Dolfje en Noura rennen door het Weerwolvenbos. Het bos is wit. Dan vliegen er grote hopen sneeuw door de lucht. Dolfje en Noura vluchten weg. Net op tijd bereiken ze het huisje van opa weerwolf. Daar wachten ze tot de sneeuw ophoudt. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar spannende verhalen. Over het nachtmerrieneefje. En over Knuppel, de weerwolfjager. Maar wie gooit toch die geheimzinnige hopen sneeuw? En wat ritselt daar in de schoorsteen…

Ik leer lezen met Zwijsen – ben jij een dief?

Spannend verhaal over de bekende figuur Dolfje Weerwolfje op AVI Start. Speciaal voor kinderen in groep 3 die net leren lezen. Lees voor meer inspiratie ook eens het blog Ik leer lezen met Zwijsen groep 3.

In ben jij een dief? is de pet van opa is gestolen. Wie heeft dat gedaan?

NIEUW – Dolfje Weerwolfje – Verboden te lezen

Op 10 april verschijnt het nieuwste boek, geschreven vanuit het perspectief van Noura.

Telkens wanneer het volle maan is, veranderen Dolfje en Noura in weerwolven. Dolfjes familie weet dat, maar die van Noura niet. Daardoor leeft Noura met een groot geheim. Haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat Noura in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim, dat met Dolfje te maken heeft…

Wil je verzekerd zijn van een exemplaar? Plaats dan nu een pre-order!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.