Verhalen uit de Heksenkeet – De tovertest, recensie

Verhalen uit de Heksenkeet - De tovertest, recensie; Geschreven door Femke Dekker, illustraties door Marieke Nelissen

Verhalen uit de Heksenkeet – De tovertest is het vijfde deel van de boekenserie voor beginnende lezers. De boeken werden geschreven door Femke Dekker en geïllustreerd door Marieke Nelissen.

Verhalen uit de Heksenkeet

De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren. Er gebeuren regelmatig rare dingen. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters – Sybil, Lidwien, Stella en Luna – zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. En daar kun je heel veel leuke boeken over schrijven!

Verhalen uit de Heksenkeet – De tovertest

Verhalen uit de Heksenkeet - De tovertest, recensie; Geschreven door Femke Dekker, illustraties door Marieke Nelissen

De tovertest is het vijfde deel van de boekenserie Verhalen uit de Heksenkeet. Op een dag zijn de heksen buiten om de herfstbladeren bij elkaar te harken. Als ze al een fijne berg hebben zien ze dat er een onverwachte gast voor de deur staat. Wie is dat? En wat komt hij doen?

Het blijkt Flier Zater te zijn, van de commissie van heksen en tovenaars. Hij is naar De Heksenkeet gekomen, om de heksen eens flink aan de tand te voelen. Hij heeft namelijk gehoord dat er nog wel eens iets misgaat met hun toverkunsten…

De volgende ochtend begint een heuse tovertest. En er staat heel wat op het spel: als de opdrachten mislukken, mogen de heksen niet langer in De Heksenkeet blijven wonen. Lukt het Stella, Luna, Sybil en Lidwien om Flier Zater te slim af te zijn? En is de tovenaar eigenlijk wel te vertrouwen?

Conclusie

Hoewel ik De tovertest het minst grappige deel van de serie Verhalen uit de Heksenkeet vond, is ook dit boek weer leuk om te lezen. Nog steeds moest ik een paar keer hartelijk lachen om die vier malle heksen. De serie Verhalen uit de Heksenkeet is wat mij betreft een echte aanrader, zowel om zelf te lezen als om voor te lezen.

De illustraties van Marieke Nelissen waren ook weer een waardevolle toevoeging aan het verhaal De tovertest. Veel afbeeldingen hebben net een paar extra details waardoor het verhaal nóg leuker wordt!

Mijn beoordeling Verhalen uit de Heksenkeet – De tovertest:

Specificaties:

Auteur: Femke Dekker | Illustraties: Marieke Nelissen | Uitgeverij: Gottmer | 9789025767686 | 112 blz. | Augustus 2017

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.