Verhalen uit de Heksenkeet – Boekenserie

Boekenserie Verhalen uit De Heksenkeet voor kinderen van 7-10 jaar

Verhalen uit de Heksenkeet is een grappige boekenserie voor kinderen van 7-10 jaar. De boeken werden geschreven door Femke Dekker en geïllustreerd door Marieke Nelissen.

De Heksenkeet

De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren. Er gebeuren regelmatig rare dingen. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters – Sybil, Lidwien, Stella en Luna – zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. En daar kun je heel veel leuke boeken over schrijven!

Verhalen uit de Heksenkeet 1 – Een pittig soepje

Verhalen uit De Heksenkeet 1 - Een pittig soepje - Femke Dekker

Een pittig soepje is het eerste deel van de boekenserie Verhalen uit de Heksenkeet. Sybil kookt graag, maar ze is ook een beetje een kluns. Er gaan vaak dingen mis: ze zegt een spreuk verkeerd, ze stoot iets om of knoeit met drankjes… In Een pittig soepje brouwt ze dan ook een soepje dat nét iets te pittig is. Er valt een potje om waardoor het allemaal anders loopt dan ze had gepland. Wat moet ze nu met die kattensnor en kattenpootjes?

Verhalen uit de Heksenkeet – Een pittig soepje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Verhalen uit De Heksenkeet 2 – Keet met bubbels

Verhalen uit De Heksenkeet 2 - Keet met bubbels

Keet met bubbels is het tweede deel van de boekenserie Verhalen uit de Heksenkeet. In dit deel staat de zweverige heks Luna centraal, die een wel héél bijzondere ketel toverbubbels brouwt. De bellen worden groter en groter. Zo groot dat ze er zelf mee door de lucht kan zweven! Wat ziet de wereld er mooi uit door die grote, kleurrijke bellen. Luna zwerft in trance door de Heksenkeet, en daar komt ze heel wat rare dingen tegen!

Verhalen uit de Heksenkeet – Keet met bubbels kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Verhalen uit de Heksenkeet 3 – Wringel wrangel wrek

Verhalen uit De Heksenkeet 3 - Wringel wrangel wrek

Verhalen uit De Heksenkeet 3 – Wringel wrangel wrek gaat over de onhandige heks Lidwien, die een persoonlijk probleempje heeft. De andere heksen willen het fijne ervan weten, maar Lidwien schaamt zich zo dat ze zich in haar kamer opsluit. Haar vriendinnen laten het er niet bij zitten en verzinnen allerlei listen om haar te helpen.

Op het moment van schrijven is dit boek helaas nergens verkrijgbaar.

Verhalen uit de Heksenkeet 4 – Stoffige streken

Verhalen uit De Heksenkeet 4 - Stoffige streken

Stoffige streken is het vierde deel van de boekenserie Verhalen uit de Heksenkeet. Heks Stella is net lekker aan het badderen in een bad vol met bubbels. Opeens hoort ze allemaal kabaal. Wat gebeurt er toch allemaal? Haar hondje Troela heeft er een enorme bende van gemaakt! Stella houdt absoluut niet van viezigheid, dus ze begint meteen driftig te poetsen. Net iets té driftig: de stofzuiger zuigt Troela zo naar binnen… Hoe moet Stella haar daar ooit weer uit krijgen? Gelukkig schieten de andere heksen haar te hulp!

Verhalen uit de Heksenkeet – Stoffige streken kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Verhalen uit de Heksenkeet 5 – De tovertest

Verhalen uit de Heksenkeet 5 - De tovertest + recensie

Op een dag zijn de heksen buiten om de herfstbladeren bij elkaar te harken. Als ze al een fijne berg hebben zien ze dat er een onverwachte gast voor de deur staat. Wie is dat? En wat komt hij doen?

Het blijkt Flier Zater te zijn, van de commissie van heksen en tovenaars. Hij is naar De Heksenkeet gekomen, om de heksen eens flink aan de tand te voelen. Hij heeft namelijk gehoord dat er nog wel eens iets misgaat met hun toverkunsten…

De volgende ochtend begint een heuse tovertest. En er staat heel wat op het spel: als de opdrachten mislukken, mogen de heksen niet langer in De Heksenkeet blijven wonen. Lukt het Stella, Luna, Sybil en Lidwien om Flier Zater te slim af te zijn? En is de tovenaar eigenlijk wel te vertrouwen?

Verhalen uit de Heksenkeet – De tovertest kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.