Dit is de shortlist Gouden Strop 2024

Dit is de shortlist Gouden Strop 2024

De shortlist Gouden Strop 2024 is bekendgemaakt! Ben jij ook benieuwd naar de vijf titels die op 20 mei van dit jaar kans maken op de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar? Lees dan snel verder!

De Gouden Strop

De Gouden Strop is een prestigieuze prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek, dat gepubliceerd is in het voorgaande jaar. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en wordt traditioneel bekendgemaakt op de Avond van het Spannende Boek, die plaatsvindt in de Bibliotheek Utrecht. De winnaar van de Gouden Strop ontvangt naast een geldbedrag ook een sculptuur.

Shortlist Gouden Strop 2024

Na het samenstellen van de Gouden Strop longlist van elf titels, is de lijst uiteindelijk teruggebracht naar een Gouden Strop shortlist van vijf titels. Dit zijn de vijf gekozen titels die kans maken op de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar:

Twee van de vijf genomineerde titels, De man met duizend gezichten van Lex Noteboom en Vinex van Bernice Berkleef, waren ook genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2024, welke gewonnen werd door De man met duizend gezichten. De winnaar van de Gouden Strop 2023 was John Kuipers met zijn thrillerdebuut Musserts schaduw.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd