Froekje & Mies – Op scoutingkamp, recensie

Froekje & Mies 2 - Op scoutingkamp, recensie. Kinderboek geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Geïllustreerd door Alvin Silvrants. Ook verkrijgbaar als luisterboek, ingesproken door Lia Schipper.

Froekje & Mies 2 – Op scoutingkamp, recensie. Kinderboek geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Geïllustreerd door Alvin Silvrants. Ook verkrijgbaar als luisterboek, ingesproken door Lia Schipper.

Froekje & Mies 2 – Op scoutingkamp

Froekje & Mies 2 - Op scoutingkamp, recensie; Kinderboek geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius.

In het tweede deel van de Froekje & Mies boekenserie mogen de meiden op scoutingkamp, en wat hebben ze er zin in! Maar als ze op de locatie aankomen blijkt er een dubbele boeking gemaakt te zijn… Een andere scoutingvereniging uit hun woonplaats is er ook. Helaas zit de grote pestkop Kasper bij deze vereniging, en de meiden hadden juist gehoopt op een beetje rust. Hoe zou het gaan?

De overige scouts weten niets over het pestgedrag van Kasper en dat proberen de meiden zo te houden. Verder zorgt de dubbele boeking voor een ander probleem. Welke groep heeft er recht op het clubgebouw voor de bonte avond? Dat betekent een wedstrijd! Wie wint de vlottentocht? Froekje en Mies met de gidsen of Kasper, de grote pestkop, met de verkenners? Beide groepen gaan 100% voor de winst. Maar of de strijd ook het beste in ze naar boven haalt?

Conclusie

Voor de recensie maakte ik gebruik van het luisterboek, voorgelezen door Lia Schipper. De serie Froekje en Mies is een leuke boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Vooral meisjes die op scouting zitten zullen veel herkenning kunnen vinden in dit boek.

In Froekje en Mies 2 – Op scoutingkamp gebeurt een hoop. Froekje en Mies vinden het spannend om op scoutingkamp te gaan, vooral omdat ze de jongsten van de groep zijn. Wanneer blijkt dat er sprake is van een dubbele boeking, en pestkop Kasper dus op hetzelfde terrein verblijft als hen, zitten ze daar erg mee in hun maag. Wanneer ze er met de andere meiden over proberen te praten, worden ze niet echt geloofd. Het zorgt ervoor dat ze een beetje heimwee krijgen.

Al met al is het best een spannend verhaal, waarin echte emoties benoemd worden, die vaak bij kinderen spelen wanneer ze voor het eerst op kamp gaan.

Mijn beoordeling Froekje & Mies 2 – Op scoutingkamp:

Specificaties:

Auteur: Sandra Kuipers & Mireille Hovius | Illustraties: Alvin Silvrants | Uitgeverij: Uitgeverij Noordzee | 9789492343109 | 116 blz. | Oktober 2017

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bookspot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.