Froekje & Mies kinderboekenserie

Froekje & Mies; Kinderboekenserie geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius

De kinderboekenserie Froekje en Mies werd geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Sandra is leerkracht op de school van de kinderen van Mireille. De serie die inmiddels uit vijf boeken bestaat werden uitgegeven door uitgeverij Noordzee.

Froekje & Mies 1 – Gemeen spel

Een nieuw meisje in de klas zet de vriendschap van Froekje en Mies onder druk. Kan Tessa hun nieuwe vriendin worden of drijft ze hen juist uit elkaar? En wat is eigenlijk haar relatie met Kasper, de pestkop van de school? ‘Weet je, Froek? Ik mag natuurlijk twee weken logeren hè, van mijn vader. Ik dacht, als ik nou één week bij Tessa ga en één week bij jou? Dat is voor Tessa leuk, voor mij en voor jou toch ook?’ Het valt stil. ‘Wat vind je?’ probeert Mies. ‘Jij blijft gewoon mijn allerbeste vriendin, hoor.’

Froekje & Mies 2 – Op scoutingkamp

In het tweede deel van de Froekje & Mies boekenserie mogen de meiden op scoutingkamp, en wat hebben ze er zin in! Maar als ze op de locatie aankomen blijkt er een dubbele boeking gemaakt te zijn… Een andere scoutingvereniging uit hun woonplaats is er ook. Helaas zit de grote pestkop Kasper bij deze vereniging, en de meiden hadden juist gehoopt op een beetje rust. Hoe zou het gaan?

De overige scouts weten niets over het pestgedrag van Kasper en dat proberen de meiden zo te houden. Verder zorgt de dubbele boeking voor een ander probleem. Welke groep heeft er recht op het clubgebouw voor de bonte avond? Dat betekent een wedstrijd! Wie wint de vlottentocht? Froekje en Mies met de gidsen of Kasper, de grote pestkop, met de verkenners? Beide groepen gaan 100% voor de winst. Maar of de strijd ook het beste in ze naar boven haalt?

Froekje & Mies 2 – Op scoutingkamp kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Froekje & Mies 3 – Froekje op Terschelling

Het derde deel van de Froekje & Mies boekenserie, Froekje op Terschelling, is een omdraaiboek! Froekje en Mies gaan allebei op vakantie, maar jammer genoeg zonder elkaar. Jij kunt zelf beslissen over wie je het eerst wilt lezen.

Kies je voor Froekje die op Terschelling voor het eerst verliefd wordt? Ze heeft vlinders in haar buik en ze heeft geen idee wat ze ermee moet. En is de verliefdheid wel wederzijds? Hoe kom je daar achter Wanneer ze een rondzwervend poesje aantreffen leidt hen dat uiteindelijk samen de duinen in. Daar gebeurt iets wat Froekje niet voor mogelijk had gehouden.

Mies gaat met haar ouders naar Rhodos, een Grieks eiland. Het mooie hotel in Griekenland blijkt in werkelijkheid maar half af te zijn. Het is een bouwwerkplaats te zijn met nauwelijks bezoekers. Als Mies haar ouders eindelijk zo ver heeft om naar een ander hotel te gaan, ontmoet ze een interessante jongen. Hij brengt haar zelfs oog in oog met haar favoriete zanger!

Froekje & Mies 3 – Froekje op Terschelling kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Froekje & Mies 4 – Ontploft

Het vierde deel van de Froekje & Mies boekenserie gaat over vuurwerk. Gevaarlijk vuurwerk…

De kerstvakantie is aangebroken en Froekje en Mies logeren bij elkaar. Af en toe horen ze vuurwerk en wauw, wat zou het tof zijn om zelf wat af te steken! De meiden scharrelen wat geld bij elkaar en gaan naar de vuurwerkwinkel. Hoewel ze netjes een aansteeklont gebruiken gaat het bij het afsteken van een vuurpijl toch niet helemaal van een leien dakje… Het flesje waar ze de pijl in hebben gezet waait om en het tasje met vuurwerk gaat in vlammen (en knallen) op.

Er zijn een stel oudere jongens getuige van het hele voorval. Ze vragen of Froekje en Mies wat vuurwerk van hen af willen steken. Zomaar! Froekje en Mies voelen zich heel erg stoer en groot. Op een gegeven moment vragen twee oudere jongens of Froekje en Mies vuurwerk voor hen willen bewaren. Nou, natuurlijk willen ze dat!

Wanneer ze ontdekken dat het om illegaal vuurwerk gaat, willen ze er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Maar hoe? Als ze het eindelijk aandurven om naar de politie te gaan, maken ze een foutje. De gevolgen zijn enorm. Wat wordt hun straf?

Froekje & Mies 4 – Ontploft kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Froekje & Mies 5 – Ontvoerd

Froekje woont samen met haar moeder. Maar er is iets bijzonders gebeurd… ze heeft een zusje gekregen! Maar sinds haar zusje Yfke er is, heeft Froekje helemaal geen tijd meer voor haar vriendin Mies. Mies wordt er verdrietig van en bedenkt hele leuke dingen om samen te gaan doen. Maar wat Mies ook verzint, Froekje houdt steeds maar de boot af.

Mies voelt zich zo aan de kant gezet, dat haar plannen om Froekje terug te winnen steeds wredere vormen aannemen en ze iets gaat doen, wat te erg is om alleen al te bedenken. Met baby Yfke dicht tegen zich aangedrukt verlaat Mies de kamer. Ze loopt dezelfde weg terug, zo dicht mogelijk langs de deuren. Ze moet opschieten. En dan staat haar hart stil…

Froekje & Mies – Ontvoerd kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.