Gouden Boek voor Het Pretpark van Rutger, Thomas & Paco

Gouden Boek De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 3 – Het Pretpark

De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco 3 – Het Pretpark van Rutger Vink en Thomas van Grinsven is bekroond met een Gouden Boek. Rutger en Thomas werden verrast met de unieke oorkonde. Van het boek werden sinds het verschijnen in september meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken.

Rutger, Thomas & Paco 3 – Het Pretpark

Het Pretpark is het derde deel in de serie De avonturen van Rutger, Thomas & Paco. Met de eerste twee delen wonnen Rutger Vink Thomas van Grinsven twee keer de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In 2022 met De magische halsband en in 2023 met De Tijdmachine. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken en de genomineerden en winnaars wordt volledig door kinderen zelf bepaald. Ook werden beide boeken al eerder bekroond met een Gouden Boek.

Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Ze krijgen een rondleiding van de eigenaar van het park, Ilona Muis. Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Als Rutger, Thomas en Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en ze steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing…

Specificaties:

Auteur: Rutger Vink & Thomas van Grinsven | Illustraties: Sabine van der Stadt | Uitgeverij: Billy Bones | 9789030509516 | 176 blz. | September 2023

Het Pretpark is verkrijgbaar bij:

Rutger Vink & Thomas van Grinsven

YouTubers Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (GewoonThomas) zijn met hun YouTubekanaal een begrip. Samen hebben ze een bereik van meer dan twee miljoen abonnees. Met hun hond Paco vormen ze een liefdevol gezin. Op hun kanalen maken ze al jarenlang familievriendelijke content met grappige en originele challenges. Ook maken ze diverse maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. Zo vinden ze het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn.

Gouden Boeken

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant.

Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.