Katz & De Morsain – Thrillerserie door Gerrit Barendrecht

Katz & De Morsain; Thrillerserie geschreven door Gerrit Barendrecht

Katz & De Morsain is een thrillerserie waarin een stuk gruwelijke geschiedenis van Amsterdam tot leven komt. De serie werd geschreven door Gerrit Barendrecht.

Katz & De Morsain 1 – De Parijse connectie

Katz & De Morsain 1 - De Parijse connectie - Gerrit Barendrecht + recensie

De Parijse connectie is het eerste deel van de Katz & De Morsain thrillerserie. Het is een historische thriller, waarin een stuk gruwelijke geschiedenis van Amsterdam tot leven komt. In een tijd waarin forensisch onderzoek nog in de kinderschoenen staat.

Journaliste Ida de Morsain doet haar uiterste best om als verslaggeefster aan het werk te komen. Haar vader is een belangrijke man, maar omdat ze vrouw is wordt ze in het Amsterdam van de negentiende eeuw niet voor vol aangezien. En dan doet zich een buitenkans voor! Er wordt een moord gepleegd en Ida mag verslag doen.

Julius Katz onderzoekt dezelfde moord, maar zijn baas vindt al snel dat de zaak gesloten kan worden. Wanneer Ida bij hem op bezoek komt ontdekken ze dat er veel meer speelt dan gedacht. Er blijkt een link te zijn tussen deze en een eerder gepleegde moord.

Wanneer Ida en Julius er los van elkaar dieper induiken, ontdekken ze dat er vrouwenhandel plaatsvindt tussen Amsterdam en Parijs. Ida steekt zich in een wespennest en wordt door een handelaar naar Parijs gebracht. Al snel ontdekt Julius haar vermissing, maar zal hij haar kunnen redden?

Katz & De Morsain 1 – De Parijse connectie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Katz & De Morsain 2 – De Russische connectie

Katz & De Morsain 2 - De Russische connectie ; Gerrit Barendrecht

De Russische connectie is het tweede deel van de Katz & De Morsain thrillerserie. Het verhaal speelt zich af in 1889. Europa wordt overspoeld door een golf van terrorisme. Overal vinden bomaanslagen plaats, behalve in Nederland. Aan die situatie komt dramatisch een einde als midden op de Dam in Amsterdam een volle tram explodeert, waarbij ook de zuster van journaliste Ida de Morsain ernstig gewond raakt. En dat is pas het begin.

Ida is journaliste in hart en nieren en wil koste wat kost ontdekken wie de aanslagpleger is. Wie is er verantwoordelijk voor het verwonden van haar zus? Tegelijkertijd wordt inspecteur Julius Katz, een veteraan uit de Atjehoorlog, er undercover op uitgestuurd. Hij moet met gevaar voor eigen leven proberen te infiltreren in een geheime groep die de aanslag op de Dam opeist.

Ze stuiten op een complot waarbij niets is wat het lijkt: niet alleen blijkt dat de Russische geheime dienst probeert om Europa te destabiliseren om aanslagen tegen de tsaar te voorkomen, maar ook zijn er signalen dat er een nog veel grotere aanslag wordt voorbereid waarbij duizenden mensen om het leven zullen komen. Tenzij Ida en Julius dit weten te voorkomen. Hun opbloeiende relatie kan echter voor problemen zorgen…

Katz & De Morsain 2 – De Russische connectie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Katz & De Morsain 3 – De Ripper connectie

Katz & De Morsain 3 - De Ripper connectie; Gerrit Barendrecht; Winnaar Hebban thrillerprijs 2023

De Ripper connectie is de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2023!

Het is december 1889. Ida werkt tijdelijk in Londen en gaat mee op een slumming party in Whitechapel, de wijk waar net gruwelijke moorden zijn gepleegd door Jack the Ripper. Even raakt ze haar groep kwijt en op dat moment wil iemand haar kwaad doen. Gelukkig heeft ze een knuppel bij zich om zichzelf te beschermen! Het enige wat ze kwijtraakt is haar hoedje, maar daar kan ze prima mee leven. Ida doet aangifte en niet veel later keert ze terug naar Amsterdam.

Eenmaal terug in Amsterdam wordt er een hevig toegetakelde prostituee gevonden, op een manier die onmiskenbaar het gruwelijke werk van Jack the Ripper is. Duidelijke zaak zou je zeggen, ware het niet dat het slachtoffer niet in de straten van Londen ligt, maar in een steeg in Amsterdam. Heeft de schrik van Whitechapel zijn werkterrein verlegd naar onze hoofdstad? Alles wijst die kant op wanneer het bloed blijft vloeien. Maar dan wordt duidelijk dat de moordenaar zich op één persoon in het bijzonder richt…

Nog nooit was de inzet zo hoog en zo persoonlijk voor journalist Ida de Morsain en inspecteur Julius Katz. En hun tegenstander was nog nooit zo ongrijpbaar, zo wreed en zo berucht.

Katz & De Morsain 3 – De Ripper connectie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.