Kinderboekenweek 2022 – 8 makkelijk te lezen thematitels

Kinderboekenweek 2022 makkelijk te lezen thematitels

Kinderboekenweek 2022 – 8 makkelijk te lezen thematitels 2022 voor kinderen in groep 5 t/m groep 8. Deze boeken zijn volgens het CPNB ideaal voor kinderen die lezen om wat voor reden dan ook niet leuk vinden. 

Oud genoeg om de aarde te redden – Llol Kirby

Ik ben slim genoeg om dit boek te lezen, ik ben betrokken genoeg om het nieuws te volgen, ik weet genoeg om het verschil te maken, ik ben oud genoeg om de aarde te redden! Ontmoet kinderen die in actie komen tegen klimaatverandering! Lees over hun projecten en ontdek dat het redden van de planeet hier begint… bij jou. Met praktische tips voor kinderen om thuis en op school zelf in actie te komen. Uitgeverij: Rubinstein Publishing.

Mickey en de beestachtige spionnen – Anne Miller

Mickey is iemand die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Dus het voelt als haar geluksdag als ze in de bus zit en opeens een poster ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een spannend en verrassend avontuur… Een avontuur met diamantdieven, hondvoerders en een buitengewone groep beestachtige spionnen! Uitgeverij: Moon.

De school van de magische dieren – Margit Auer

Winterstein lijkt misschien een heel gewone school, maar heeft een geheim. Als je geluk hebt, ontmoet je er de beste vriend die je ooit vindt: een magisch dier dat kan spreken! – maar alleen met jou. Welke leerling krijgt een magisch dier? De onhandige Eddie? De dromerige Benni? De verlegen Anna-Lena? Of de ambitieuze Ida? Uitgeverij: Lannoo.

Het allermooiste boek over wilde dieren – Tom Jackson

Het allermooiste boek over wilde dieren is een schitterend en spectaculair kijk- en bladerboek vol met de indrukwekkendste wilde dieren en interessantste weetjes. Dit prachtige vierde deel van de populaire reeks Het allermooiste boek neemt je mee naar de verste uithoeken van de aarde, van de ijsvlakte in Alaska tot diep in de regenwouden van Brazilië. Bij elke paginagrote en levensechte prent staan boeiende feitjes. Met dit heerlijk grote boek waan je je oog in oog met deze indrukwekkende dieren en kun je zorgeloos in de wildernis verdwalen. Uitgeverij: Gottmer.

Atlas van de aarde – André Kuipers

Stap in een raket en reis met André Kuipers om de aarde. Ruimteavontuur, atlas, fotoboek en encyclopedie in één. Een prachtig kijkboek voor het hele gezin. In 90 minuten een reis om de wereld maken? Het kan! Vlieg mee met de Kleine Astronauten aan boord van een raket en ontdek de aarde vanuit de ruimte. Dit bijzondere, grote kijkboek is een ruimteavontuur, atlas, fotoboek én encyclopedie in één. Boordevol unieke foto’s die André Kuipers tijdens zijn ruimtemissie maakte, illustraties en interessante weetjes. Je raakt niet uitgekeken! Uitgeverij: Witte Leeuw.

De wind wijst de weg – Wouter Klootwijk

Jan en Vera vinden elkaar in een wereld waarin iets ergs is gebeurd. Ze weten niet precies wat, maar er is geen olie meer, geen stroom en nergens zijn ouders te bekennen. Een bijzonder verhaal over vertrouwen in de natuur en in elkaar: als je naar de overkant wilt, dan bouw je een vlot, de wind wijst de weg. Gaat het regenen, dan maak je een dak. Heb je honger, dan eet je de kersen die aan de bomen groeien. Maar de winter nadert… Uitgeverij: Leopold.

Een haai als huisdier?! – James Campbell

Wist je dat katten bang zijn voor komkommers? Of dat er in Zweden een springsport bestaat voor konijnen? Lees over hamsters die vier op een rij spelen, ninja-katten, honden op de maan en een dichter met een huisbeer. Een haai als huisdier?! is een hilarisch boek vol echte en minder echte feitjes over de dieren die bij ons in huis leven. Heerlijk absurd en lekker flauw, met supergrappige tekeningen. Uitgeverij: Condor.

Tuinieren is leuk: 30 groene ideeën voor kinderen – Verschillende auteurs

Kinderboekenweek 2022 makkelijk te lezen thematitels: Tuinieren is leuk: 30 groene ideeën voor kinderen - Verschillende auteurs

Zelf groente, fruit en kruiden kweken is populair. Ook voor kinderen is het superleuk om in de tuin bezig te zijn en met eigen ogen te zien hoe alles groeit, bloeit en smaakt. In dit boek staan meer dan 30 leuke activiteiten waarmee kinderen aan de slag kunnen gaan. Van zelf tomaten en komkommers kweken tot knutselprojecten, zoals een bijenhotel of een egelhuisje maken. Ook voor binnen is er genoeg te doen. Maak bijvoorbeeld leuke bloempotjes van oude flessen of een mini-ecosyteem in een glazen pot. Of je nou wel of geen groene vingers hebt, tuinieren kan iedereen!  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com