MOYU Notebooks | Uitwisbaar notitieboek – Review

Duurzaam MOYU Notebook van uitwisbaar steenpapier

Van MOYU Notebooks mocht ik een uitwisbaar notitieboek uitkiezen om een review over te schrijven. Hartstikke tof, want als grootverbruiker stond een duurzaam uitwisbaar notitieboekje al lange tijd hoog op mijn verlanglijst! En, voldoet het aan mijn verwachtingen?

MOYU Notebooks

MOYU Notebooks zijn ontwikkeld door Roel Schatorje. Het zijn duurzame notitieboeken die gemaakt zijn van steenpapier. Ook hij was een grootverbruiker van notitieboeken en op zoek naar een duurzamer alternatief. Handgeschreven notities zijn toch vaak beter te onthouden dan digitaal genoteerde notities.

Uitwisbare notitieboeken zijn niet nieuw, maar de kwaliteit schijnt onderling wel enorm te verschillen. Roel ging daarom op zoek naar een goed, maar duurzaam alternatief. Het werd steenpapier.

 

Wat is steenpapier?

Yep, steenpapier was ook voor mij een nieuw begrip. Het is een duurzaam alternatief voor normaal “pulp” papier. Een boom-vrije papiersoort die hoofdzakelijk bestaat uit gemalen steen (Calcium Carbonaat). Tijdens de productie van steenpapier worden er geen water en bleekmiddelen gebruikt, wat onder andere zorgt voor een 67% lagere CO2 uitstoot.

Meer interessante informatie over het productieproces van steenpapier vind je hier.

 

Premium A5 notitieboek

Ik mocht een uitwisbaar notitieboek kiezen uit de nieuwe collectie. Het werd de Premium A5 in Business Black, een stevig notitieboek met een luxe uitstraling en daarom ideaal voor op het werk. Een pen, pennenhouder en schoonmaakdoekje worden standaard meegeleverd.

Het Premium A5 notitieboek heeft een harde kaft en 40 pagina’s en bevat:

  • 2 to-do-lijsten
  • 1 weekplanner (verspreid over 2 pagina’s)
  • 2 blanco-pagina’s
  • 3 dotted pagina’s (voor o.a. bullet journals)
  • De rest is aangevuld met lijnen pagina’s

 

Mijn mening over MOYU Notebooks

Wat was ik nieuwsgierig naar dit uitwisbare notitieboek zeg. Dat kan ook heel gevaarlijk zijn omdat je hooggespannen verwachtingen hebt. Maar eerlijk is eerlijk, mijn uitwisbare notitieboek van MOYU Notebooks voldoet geheel aan mijn hoge verwachtingen! In het begin is het wel even wennen, met name omdat steenpapier natuurlijk heel erg stevig is. Dat merk je met name bij het omdraaien van de pagina. Maar wanneer je de pagina vaker omslaat gaat dat steeds makkelijker.

In het begin vond ik het omdraaien van de pagina wel een beetje spannend omdat ik het idee had dat de pagina aan de onderzijde los zou laten, maar gelukkig is de binding erg stevig. Mocht je zelf bang zijn voor loslatende pagina’s of graag vanaf het begin soepel je pagina om willen slaan, er is ook een ringband uitvoering.

Een pluspunt zijn de twee to-do lijsten. Ik deel ze zelf in op werk en privé:

Duurzaam uitwisbaar notitieboek van MOYU

De overzichtelijke weekplanning met veel schrijfruimte:

Weekoverzicht MOYU Notebooks; Uitwisbaar notitieboek steenpapier

Lijnen pagina’s:

MOYU Notebooks lijnenpagina's steenpapier; Duurzaam uitwisbaar notitieboekje

 

De meegeleverde pen schrijft erg prettig op het steenpapier. Hij laat de inkt goed los, maar droogt ook best wel snel. Als je daar rekening mee houdt dan vlekken de notities niet.

En nu de hamvraag, het schoonmaken van het uitwisbare notitieboek… Ook dit gaat erg makkelijk. Overbodig om te zeggen misschien, maar houd wel rekening met je andere notities. Maak je één pagina schoon en heb je op de andere pagina ook notities staan, dan is het handig om je notitieboek even open te laten liggen tot je schoongemaakte pagina droog is. Of, als je haast hebt, gewoon even droog maken met een droge doek. Dat kan natuurlijk ook.

 

Bewaren en recyclen

Volgens de website van MOYU Notebooks is iedere pagina 500x te beschrijven. Wil je je notities bewaren? Dan kun je deze makkelijk digitaliseren met behulp van scan apps als Microsoft Office Lens, Camscanner of Evernote.

Na een aantal jaren gebruik zal de inkt op de pagina’s langzaam wat vervagen. Mocht je tegen die tijd graag een nieuw notitieboekje willen dan kun je jouw exemplaar inruilen voor 10% korting op je volgende aankoop. Je oude MOYU Notebook wordt gedoneerd aan kinderen die schoolmaterialen nodig hebben.

Heb jij al ervaring met een uitwisbaar notitieboek?

Meer informatie vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *