Kinderbijbel en Bijbelse kinderboekjes

Kinderbijbel en Bijbelse kinderboekjes

Een kinderbijbel is een voorleesbijbel voor ouders, die hun kinderen de verhalen uit de Bijbel willen vertellen. Ze willen ze iets meegeven waar ze in de toekomst wat aan zouden kunnen hebben. In een kinderbijbel staan meestal veel afbeeldingen van personen en gebeurtenissen. Ik deel een top 10 van kinderbijbels en Bijbelse kinderboekjes met jullie.

Babybijbel – Corien Oranje

Babybijbel - Corien Oranje; Kinderbijbel
In de Babybijbel vind je de mooiste verhalen voor je baby. De verhalen worden zo vertelt dat ook je kindje ze kan ervaren. Samen voel je de zon op je wangen, hobbel je mee met Abraham op de kameel en maak je muziek voor de Heer. De verhalen uit de Bijbel komen tot leven in woorden en beelden die passen bij baby’s. Bij elk verhaal vind je een kinderliedje op een bekende melodie. De Babybijbel helpt je om al in het eerste jaar de meest waardevolle verhalen uit de Bijbel met je kindje te kunnen lezen.

Meer informatie vind je hier.

 

 Prentenbijbel – Liesbeth van Binsberge

 Prentenbijbel - Liesbeth van Binsberge; Bijbel voor kinderen
Deze kinderbijbel heeft een frisse, eigentijdse stijl terwijl de sfeer van de oorspronkelijke Bijbeltekst er in doorklinkt. In korte teksten wordt de kern van het Bijbelverhaal zorgvuldig verteld. De tekst is levendig en aansprekend. De illustraties en tekst vormen samen één geheel. De Prentenbijbel doet haar naam eer aan en is voorlees- en kijkboek tegelijk. De Prentenbijbel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Stijl, woordgebruik en illustraties zullen deze kinderen boeien. Zelf lezen kan vanaf ongeveer zeven jaar. Het gemiddeld AVI-niveau van de verhalen is AVI-7 (vergelijkbaar met E5).

Meer informatie vind je hier.

 

In de ark twee aan twee – Sarah Vince

In de ark twee aan twee - Sarah Vince; Kinderbijbel

Dit kartonboekje is gemaakt van stevig materiaal en zeer geschikt voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar. Aan de zijkant bevinden zich stevige tabs zodat er gemakkelijk gebladerd kan worden. het boek bevat kleurrijke en vrolijke illustraties en een rijmende tekst. Het bekende Bijbelverhaal over de Ark van Noach staat centraal. Een aantrekkelijk cadeau voor een geboorte of bij de doop van een kind.

Meer informatie vind je hier.

 

God houdt van jou – Sarah Vince

God houdt van jou - Sarah Vince; Bijbel voor peutersDit vrolijke kartonboek stimuleert de zintuigen. Met stofjes om te voelen en luikjes om te openen! Voor peuters niets leukers om te doen. De lieve tekst op rijm laat kinderen zien dat God houdt van dieren en mensen, hoe klein ze ook zijn. Laat jonge kinderen kennismaken met bekende Bijbelverhalen en tegelijkertijd nieuwe woordjes leren. Bij ieder verhaal staan de belangrijkste woordjes afgebeeld, zodat jonge kinderen deze kunnen leren en benoemen.

Meer informatie vind je hier.

 

Bijbel voor kinderen – Marianne Busser en Ron Schröder
Kinderbijbel Bijbel voor kinderen - Marianne Busser en Ron Schröder

De mooiste Bijbelverhalen voor jonge kinderen in een nieuw jasje. Met de Bijbel voor kinderen willen Marianne Busser en Ron Schröder de eeuwenoude verhalen uit de Bijbel over mensen en hun verhouding tot God voor jonge kinderen toegankelijk maken. In deze uitgebreide kinderbijbel komen alle belangrijke kernverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament aan bod, in heldere en eigentijdse taal.

Meer informatie vind je hier.

 

Samenleesbijbel Junior – Corien Oranje en Wendelien van de Erve
Samenleesbijbel Junior - Corien Oranje en Wendelien van de Erve; Bijbel voor kinderen en hun (groot)ouders

Door het succes van de Samenleesbijbel komt er nu speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar de Samenleesbijbel Junior. Ouders kunnen samen met hun kind in 30 stappen door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliath, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Elk bijbelverhaal heeft een paar regels in eenvoudige taal, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen. Daarnaast zijn er in iedere stap bouwstenen om met het bijbelverhaal aan de slag te gaan. Zo zijn er gespreksvragen, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Meer informatie vind je hier.

 

Kinderbijbel in 365 vertellingen – Mary Batchelor
Kinderbijbel in 365 vertellingen - Mary Batchelor

In deze prachtig geïllustreerde kinderbijbel worden 365 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament naverteld, waarbij de tekst dicht bij de oorspronkelijke tekst blijft. Het Oude Testament vertelt hoe God een mooie wereld maakte, maar de mensen Zijn plan verstoorden. Maar dan komt Jezus, met een blijde boodschap voor alle mensen. God wil vergeving en een nieuw leven geven. Elk verhaal is voorzien van een grote illustratie. Lees elke dag een mooi verhaal uit de Bijbel.

Meer informatie vind je hier.

 

Elke dag een nieuw begin – Max Lucado
Elke dag een nieuw begin - Max Lucado

Elke dag een nieuw begin is gebaseerd op de succesvolle titel Leven uit genade en bevat 365 overdenkingen voor kinderen in de leeftijd 8-11 jaar. In duidelijke taal wordt genade uitgelegd met voorbeelden die herkenbaar zijn voor de jonge leeftijdscategorie. Een aanrader om als gezin aan tafel te lezen of samen met een kind voor het slapengaan. Oudere kinderen kunnen het boek ook zelfstandig als dagboek gebruiken.

Meer informatie vind je hier.

 

Mijn Peuterbijbel – Melanie van de Peut
Mijn Peuterbijbel - Melanie van de Peut

In deze kinderbijbel vind je meer dan vijftig verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, speciaal geschreven voor peuters. Met aandacht voor herkenbare emoties, invalshoeken die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen en vragen die leuke gesprekjes opleveren. Mijn Peuterbijbel is een interactief kijk- en voorleesboek dat de aandacht van de peuter vasthoudt.

Meer informatie vind je hier.

 

Je eigen doopbijbel – Lizzie Ribbons en Nelleke Scherpbier

Je eigen doopbijbel - Lizzie Ribbons en Nelleke Scherpbier

Deze bijzondere doopbijbel is in twee kleuren (roze en blauw) beschikbaar, en in het omslag kan een foto van het kind geschoven worden. Naast meer dan zestig Bijbelverhalen staat er voorin ook nog een stamboom en wat andere persoonlijk in te vullen pagina’s. Mooi en kostbaar om te geven als cadeau.

Meer informatie vind je hier.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *