Woezel & Pip – Dag lief Muisje, recensie

Woezel & Pip - Dag lief Muisje, recensie; Prentenboek over de dood, het verliezen van een dierbare en afscheid nemen om aan je peuter of kleuter voor te lezen. Het verhaal kwam tot stand door een samenwerking tussen Dromenjager en stichting Achter de Regenboog.

Woezel & Pip – Dag lief Muisje is een prentenboek over de dood, het verliezen van een dierbare en afscheid nemen om aan je peuter of kleuter voor te lezen. Het verhaal kwam tot stand door een samenwerking tussen Dromenjager en stichting Achter de Regenboog.

Kinderboeken voor peuters

Als je op zoek bent naar leuke kinderboeken voor peuters kom je al snel uit bij de hondenvriendjes Woezel & Pip. Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan ook eens een andere leuke boekenserie voor jonge kinderen, de boeken over Pip en Posy of Heksje Mimi bijvoorbeeld.

Guusje Nederhorst Foundation

Guusje Nederhorst bedacht de hondenvriendjes en heeft helaas het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar man, Dinand Woesthoff, richtte in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Een gedeelte van de opbrengst van de boekjes en artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Woezel & Pip – Dag lief Muisje

Woezel en Pip rennen door het bos. Het is herfst, de blaadjes vallen en ze zoeken kastanjes. Woezels rugzak zit al bijna helemaal vol. ‘Kijk, daar zie ik nog wat, Pip,’ roept hij en wijst vooruit. Daar ligt iets in de schaduw van een oude eik. het is Muisje. Hij ligt heel stil. Zelfs zijn snorharen bewegen niet…

Pip is bezorgd, misschien is hij wel ziek. Ze neemt Muisje mee naar de Wijze Varen, die weet vast wel wat ze moeten doen. Helaas kan ook de Wijze Varen Muisje niet meer helpen, want Muisje is dood. Maar dood, wat is dat? En hoe neem je afscheid van iemand waar je van houdt?

Conclusie

Rouwverwerking bij kinderen wil je vaak goed aanpakken. Maar hoe maak je een moeilijk onderwerp als de dood op de juiste manier bespreekbaar, vooral als je zelf ook op je kwetsbaarst bent? Samen een boekje lezen, zoals Dag lief Muisje, kan dan uitkomst bieden. Want ondanks het moeilijke onderwerp is Woezel & Pip – Dag lief Muisje een gevoelig en toegankelijk prentenboek over de dood, het verliezen van een dierbare en afscheid nemen.

Mijn beoordeling Woezel & Pip – Dag lief Muisje:

Specificaties:

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgeverij: Dromenjager Publishing | 9789079738731 | 24 blz. | November 2019

Woezel & Pip – Dag lief Muisje is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.