Pip en Posy: prentenboeken serie voor peuters

Pip en Posy, boekenserie voor peuters en kleuters, geschreven door Axel Scheffler, bekend van onder meer de Gruffalo

De prentenboeken van Pip en Posy, geschreven en geïllustreerd door Axel Scheffler, zijn leuke boeken voor peuters vanaf circa 1 jaar. Onze peuter, en ook kleuter zijn in ieder geval groot fan! Daarom hier een overzicht met de door ons gelezen boeken uit deze serie, inclusief links naar de recensies.

Pip en Posy en de superstep

In dit boekje speelt Pip met zijn step in het park. Dan komt hij Posy tegen. Zij vindt zijn step ook heel mooi en voor Pip het in de gaten heeft, is ze ermee vandoor. Dat vindt Pip niet leuk! Maar beste vriendjes die samen spelen, moeten ook samen kunnen delen.

Pip en Posy en de superstep kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Pip en Posy en het kleine plasje

De vriendjes spelen bij Posy thuis. Ze hebben erg veel plezier samen. Zoveel zelfs dat Pip vergeet dat hij op het potje moet. En dan ligt er opeens een plasje op de vloer! Maar gelukkig mag hij iets droogs van Posy aan.

Pip en Posy en het kleine plasje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Pip en Posy en de enge monsters

Op een regenachtige dag is Posy heerlijk aan het kokkerellen. Maar net als ze de kom aan het uitlikken is, ziet ze door het raam een grote, blauwe klauw. En even later staat er een monster in haar keukentje! Maar wel een monster met heel herkenbare voeten… Bekijk voor meer griezel-inspiratie ook eens het blog Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters.

Pip en Posy en de enge monsters kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Pip en Posy en de grote ballon

Wat is Pip apetrots op zijn grote rode ballon! Maar als hij de ballon per ongeluk loslaat en die knalt, is hij ontroostbaar. Gelukkig weet Posy hoe ze haar vriendje weer kan opvrolijken.

Pip en Posy en de grote ballon kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Wanneer het vrienden duo samen een dagje naar het strand gaat zoeken ze schelpen, graven een kuil en vangen visjes in de zee. Als Posy even een lekker dutje doet, ziet Pip dat er iemand naast hen is komen zitten. Het is Vic, en Vic wil best met Pip spelen. Dat wil Pip ook wel! Ze hebben het grootste plezier met z’n tweetjes. Maar als Posy wakker wordt, is ze een beetje jaloers. Ze wil Pip eigenlijk niet met iemand delen. Hoe moet dat nu?

Pip en Posy en het nieuwe vriendje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Pip en Posy en de lievelingsknuffel

Als Posy een nachtje bij haar vriendje Pip mag logeren vermaken ze zich prima. Maar als zij in bed liggen, mist Posy haar knuffel Kikker. Gelukkig is Pip zo lief om haar zijn knuffel, een lief varkentje, te lenen.

Pip en Posy en de lievelingsknuffel kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Pip en Posy in de sneeuw

Hoewel dit prentenboek beter past bij het thema Kinderboeken thema winter peuters en kleuters vond mijn peuter hem midden in de zomer ook fantastisch!

Er is een flink pak sneeuw gevallen en de vriendjes gaan samen buiten spelen. Ze hebben veel plezier in de sneeuw, maar als ze een sneeuwpop willen maken gaat het mis…

Pip en Posy in de sneeuw kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Pip en Posy in de tuin

Net als Pip lekker rustig bezig is in de tuin, komt Posy lawaai maken. Daar houdt Pip niet van. Al die herrie is toch nergens goed voor? Of wel?

Pip en Posy en het verjaardagsfeestje

Posy is jarig en viert haar feestje. Pip komt op bezoek en neemt een cadeau mee: een rode speelgoedbus die echt kan rijden. En hij heeft ook nog een taart gemaakt! Maar als Pip de taart naar de tafel brengt, struikelt hij over de speelgoedbus. O nee!

Pip en Posy en de kerstboom

Pip en Posy gaan de kerstboom versieren. Ze hangen er kerstkoekjes in, zuurstokken en chocoladekoekjes. Maar steeds verdwijnt er iets uit de boom… Hoe kan dat? En waarom is Pip zo misselijk?

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

2 reacties op “Pip en Posy: prentenboeken serie voor peuters

 1. Anita Willems zegt:

  Hier ook fan van Pip en Posy.
  Het is een vak apart hoor, een goed prentenboek te maken voor jonge kinderen.
  Dochter wordt er eigenlijk te groot voor, maar ze zou de hele serie willen verzamelen.

  • Gera zegt:

   Wat leuk! Ach, en waarom zou je te groot zijn om mooie prentenboeken te verzamelen? Er zijn ook volwassenen die alle kindersurprise eieren verzamelen…

Reacties zijn gesloten.