Pip en Posy: prentenboeken serie voor peuters

Pip en Posy, boekenserie voor peuters en kleuters, geschreven door Axel Scheffler, bekend van onder meer de Gruffalo

De prentenboeken van Pip en Posy, geschreven en geïllustreerd door Axel Scheffler, zijn leuke boeken voor peuters vanaf circa 1 jaar. Onze peuter, en ook kleuter zijn in ieder geval groot fan! Daarom hier een overzicht met de kinderboeken uit deze serie, inclusief links naar de recensies van de boeken die we al gelezen hebben. 

Pip en Posy en de superstep

Pip en Posy en de superstep

In dit boekje speelt Pip met zijn step in het park. Dan komt hij Posy tegen. Zij vindt zijn step ook heel mooi en voor Pip het in de gaten heeft, is ze ermee vandoor. Dat vindt Pip niet leuk! Maar beste vriendjes die samen spelen, moeten ook samen kunnen delen. Pip en Posy en de superstep kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Pip en Posy en het kleine plasje

Pip en Posy en het kleine plasje

De vriendjes spelen bij Posy thuis. Ze hebben erg veel plezier samen. Zoveel zelfs dat Pip vergeet dat hij op het potje moet. En dan ligt er opeens een plasje op de vloer! Maar gelukkig mag hij iets droogs van Posy aan. Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Pip en Posy en het enge monster

Pip en Posy en het enge monster

Op een regenachtige dag is Posy heerlijk aan het kokkerellen. Maar net als ze de kom aan het uitlikken is, ziet ze door het raam een grote, blauwe klauw. En even later staat er een monster in haar keukentje! Maar wel een monster met heel herkenbare voeten… Bekijk voor meer griezel-inspiratie ook eens het blog Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters. Pip en Posy en het enge monster kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Pip en Posy en de grote ballon

Pip en Posy en de grote ballon

Wat is Pip apetrots op zijn grote rode ballon! Maar als hij de ballon per ongeluk loslaat en die knalt, is hij ontroostbaar. Gelukkig weet Posy hoe ze haar vriendje weer kan opvrolijken. Pip en Posy en de grote ballon kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Wanneer het vrienden duo samen een dagje naar het strand gaat zoeken ze schelpen, graven een kuil en vangen visjes in de zee. Als Posy even een lekker dutje doet, ziet Pip dat er iemand naast hen is komen zitten. Het is Vic, en Vic wil best met Pip spelen. Dat wil Pip ook wel! Ze hebben het grootste plezier met z’n tweetjes. Maar als Posy wakker wordt, is ze een beetje jaloers. Ze wil Pip eigenlijk niet met iemand delen. Hoe moet dat nu? Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Pip en Posy en de lievelingsknuffel

Pip en Posy en de lievelingsknuffel

Als Posy een nachtje bij haar vriendje Pip mag logeren vermaken ze zich prima. Maar als zij in bed liggen, mist Posy haar knuffel Kikker. Gelukkig is Pip zo lief om haar zijn knuffel, een lief varkentje, te lenen. Het boek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Pip en Posy in de sneeuw

Pip en Posy in de sneeuw

Er is een flink pak sneeuw gevallen en de vriendjes gaan samen buiten spelen. Ze hebben veel plezier in de sneeuw, maar als ze een sneeuwpop willen maken gaat het mis… Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie. Bekijk voor meer inspiratie ook eens het blog Kinderboeken thema winter peuters en kleuters.

Meer informatie.

 

Pip en Posy en de kerstboom

Pip en Posy en de kerstboom

In dit deel versieren de vriendjes de kerstboom met allerlei lekkere dingen. Hoe kan het dat een tijdje later de boom helemaal leeg is? En waarom is Pip zo misselijk? Gelukkig is dat snel over als de vriendjes buiten in de sneeuw gaan spelen. Daarna beginnen ze vol goede moed opnieuw met het versieren van de boom. Dit keer met versiering die niet eetbaar is!

Meer informatie.

 

Pip en Posy in de tuin

Pip en Posy in de tuin

Net als Pip lekker rustig bezig is in de tuin, komt Posy lawaai maken. Daar houdt Pip niet van. Al die herrie is toch nergens goed voor? Of wel? Een lief verhaaltje voor peuters, over verschillend zijn, boos worden en het weer goed maken.

Meer informatie.

 

Pip en Posy en het verjaardagsfeestje

Pip en Posy en het verjaardagsfeestje; Prentenboek voor peuters van 1-3 jaar geschreven door Axel Scheffler

Posy is jarig en viert haar feestje. Pip komt op bezoek en neemt een cadeau mee: een rode speelgoedbus die echt kan rijden. En hij heeft ook nog een taart bij zich. Als Pip de taart naar de tafel komt brengen, ziet hij de speelgoedbus op de grond niet. Uh-oh, daar gaat Pip… en daar gaat de taart! Maar samen nieuwe taartjes bakken, dat is ook een feestje.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

2 reacties op “Pip en Posy: prentenboeken serie voor peuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *