Heksje Mimi – Prentenboeken serie voor peuters en kleuters

Heksje Mimi zijn magische kinderboeken voor peuters en kleuters van 3 en 4 jaar.

De prentenboeken over Heksje Mimi zijn hier enorm favoriet. Want welk kind houdt nou niet van een beetje magie? Want hoe leuk en handig zou het soms zijn als je zou kunnen toveren? Als kind had ik in het in ieder geval graag gekund! En nu nog zijn er momenten waarop het een uitkomst zou kunnen zijn. Houdt jouw kind ook wel van een beetje magie? Dan is deze kinderboekenserie een echte aanrader. In dit overzicht vind je alle boekjes uit deze serie.

Heksje Mimi en het laatste rolletje wc-papier

Heksje Mimi heeft nog maar één rol wc-papier, maar poes Bobo gaat ermee aan de haal. Hij springt en dolt met het wc-rolletje, het papier zit al om zijn buik en staart! En dan rolt de allerlaatste wc-rol door de openstaande deur naar buiten…

Heksje Mimi en het zieke vogeltje

Mimi en Roosje vinden een klein rood vogeltje in het bos. Hij kan niet lopen en niet vliegen. ‘Kom maar mee naar huis, kleintje,’ zegt Mimi bezorgd. ‘Wij zullen wel voor jou zorgen.’ In een oude kinderwagen maken de heksjes een warm nest en ze zoeken eten in het bos. Maar kunnen ze hun nieuwe vogelvriend ook leren vliegen? Leuk om te lezen rond het thema Dierendag

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje

Mimi geeft een griezelfeestje! Samen met Roosje en poes Bobo bereidt ze alles voor. Uitnodigingen schrijven, taart en heksenkoekjes bakken, toverlimonade maken… En dan komen de heksenvriendjes op hun bezem aangevlogen. Het wordt een leuk griezelfeest. De heksjes eten, lachen en vertellen spannende verhalen. Poes Bobo eet intussen stilletjes van al het lekkers dat op tafel staat. Maar dat had hij beter niet kunnen doen… Leuk om te lezen rond het thema Halloween.

Heksje Mimi is (niet) bang

Mimi is nooit bang. Niet van spinnen en ook niet van muizen. En al helemaal niet van monsters. Tot ze op een dag in bed ligt en iets hoort. Zou er een monster onder het bed zitten? Ook dit boek is extra leuk om te lezen rond het thema Halloween.

Heksje Mimi op vakantie

Mimi en haar heksenvriendjes gaan samen op vakantie naar zee. Het is een lange rit met de bus, maar de heksjes zingen en lachen de hele weg. Aan zee schijnt de zon. De heksjes zetten hun tent op en gaan dan lekker spelen op het strand. Ze maken zandkastelen, varen met een bootje, vangen krabbetjes, surfen op de golven… ’s Avonds zingen ze heksenliedjes en ze vertellen moppen rond het vuur van de barbecue. Wat is vakantie toch heerlijk!

Heksje Mimi tovert iedereen in slaap

Het is een heel belangrijke dag voor Mimi. Vandaag gaat ze voor het eerst naar de toverschool. Ze krijgt een toverstokje en leert een echte toverspreuk. In de klas lukt die meteen. En daarbuiten?

Heksje Mimi tovert kuikentjes

Mimi en haar vriendin Roosje gaan eitjes halen bij Lena de kip. Maar Lena kakelt en pikt. Ze wil haar eitjes niet afgeven! Lena is aan het broeden, en straks komen er kuikentjes uit de eieren. Dat vindt Mimi leuk. Ze wil meteen zelf ook een ei uitbroeden. Maar dat kunnen heksjes natuurlijk niet. Of toch? Leuk om te lezen rond het thema Pasen en thema lente.

Heksje Mimi tovert sneeuw

Het is een natte en koude winter. Heksje Mimi springt boos met haar laarsjes in de plassen. Ze heeft er genoeg van. Ze wil geen regen, ze wil sneeuw! Mimi pakt haar toverstokje en probeert een echt sneeuwtapijt te toveren. Dat is best moeilijk. Gelukkig is Roosje er om haar te helpen.

De twee heksjes dollen al snel samen in de sneeuw. Ze maken een sneeuwman en glijden op een slee van de berg. Maar dan krijgen de heksjes ruzie. Gelukkig leggen ze het met een sneeuwballengevecht meteen weer bij. Een leuk boek om voor te lezen rond het thema winter.

Heksje Mimi tovert sneeuw kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Heksje Mimi en de kabouter

Heksje Mimi maakt een herfstwandeling door het bos. Plots ziet ze een klein mannetje, heen en weer wippend op een paddenstoel. Het kaboutertje is de weg naar zijn huis kwijt. Mimi besluit te helpen.

Heksje Mimi en kabouter William op school

Heksje Mimi is klaar om naar school te fietsen. Haar kaboutervriendje William wil ook wel een keer naar school. William belooft dat hij stilletjes in Mimi’s boekentas zal blijven zitten. Maar op school sluipt hij toch de klas binnen…

Heksje Mimi viert Kerstmis

Het is Kerstmis en Mimi wil graag een kerstboom. Een grote, met lichtjes en ballen. Ze vindt er een, maar die is veel te groot. Hoe diep ze ook graaft, de boom blijft stevig in de grond staan. Leuk om te lezen rond het thema Kerstmis.

Heksje Mimi en de baby

‘Dit is mijn broertje Finn,’ glundert heksje Ella. Wat is hij schattig! Heksje Mimi en Roosje kijken met grote ogen naar de heksenbaby. ‘Willen jullie even op hem passen?’ vraagt Ella. En voor Mimi iets kan zeggen, is Ella weer verdwenen. ‘Een baby,’ zucht Mimi. ‘Help! Wat moeten we daar nou mee?’ Baby Finn kan niet mee op de bezem. En verstoppertje spelen vindt hij ook niet leuk. Dan begint het opeens vreselijk te stinken in Mimi’s huisje. Waar komt die gekke geur vandaan?

Heksje Mimi is ziek

Op een ochtend ziet heksje Mimi in de spiegel dat haar snoet vol met rode stippen staat. Snel vliegt ze op haar bezem naar Roosje. Die probeert haar te genezen, maar dat lukt niet. Samen gaan Roosje en Mimi naar hun vriendinnen. Kan een van de heksjes Mimi weer beter maken?

Heksje Mimi zoekt Bobo

Heksje Mimi is verdrietig. Ze kan haar poes Bobo niet vinden. Samen met Roosje zoekt ze overal. En ze vragen het aan iedereen die ze zien. Maar Bobo is echt nergens. Of wel?

Heksje Mimi op stap met de klas

Vandaag gaat Mimi met de hele klas op stap naar de heksenbinnenspeeltuin. Voor deze bijzondere dag draagt ze haar nieuwe rode schoentjes. Als ze aankomen, duikt Mimi meteen het ballenbad in. Ze klautert, klimt en vliegt heerlijk samen met de andere heksjes. Maar wanneer het tijd is om naar huis te gaan, kan ze haar rode schoentjes nergens meer vinden… Zijn ze misschien weggetoverd?

Heksje Mimi en de maan en haar nieuwe laarzen

Heksje Mimi en de maan en haar nieuwe laarzen is een lekker dikke verzamelbundel met twee verhalen over Mimi.

In het eerste verhaal vliegt heksje Mimi naar de maan, maar daar is het erg koud. Gelukkig draagt de maan een warme muts. Terwijl de maan slaapt, zet Mimi de muts op. Maar dan valt de muts naar beneden…

In het tweede verhaal krijgt Mimi mooie nieuwe laarzen. Ze is er blij mee en probeert de laarzen meteen uit. Als Mimi over de wei van Bella de koe vliegt, vallen haar nieuwe laarzen van haar voeten. Bella vindt de laarzen en wil ze voor zichzelf houden…

Heksje Mimi tovert taart

Mimi is jarig! Dat wil ze op school vieren met een lekkere, zelfgebakken slagroomtaart. Maar onderweg gaat het helemaal mis met de taart. Gelukkig komt ze Roosje tegen, en samen verzinnen ze een oplossing… Het is een feestelijk verjaardagsavontuur met veel magie en slagroom.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Reacties zijn gesloten.