Heksje Mimi | Prentenboeken serie voor peuters en kleuters

Heksje Mimi zijn magische kinderboeken voor peuters en kleuters van 3 en 4 jaar.

De prentenboeken over Heksje Mimi zijn hier, naast de leuke serie over Pip en Posy, enorm favoriet. Want welk kind houdt nou niet van een beetje magie? Want hoe leuk en handig zou het soms zijn als je zou kunnen toveren? Als kind had ik in het in ieder geval graag gekund! En nu nog zijn er momenten waarop het een uitkomst zou kunnen zijn. Houdt jouw kind ook wel van een beetje magie? Dan is de kinderboekenserie Heksje Mimi een echte aanrader. In dit overzicht vind je alle boekjes uit deze serie.

Heksje Mimi en het laatste rolletje wc-papier

Heksje Mimi en het laatste rolletje WC-papier; Prentenboek geschreven door Kathleen Amant

Heksje Mimi heeft nog maar één rol wc-papier, maar poes Bobo gaat ermee aan de haal. Hij springt en dolt met het wc-rolletje, het papier zit al om zijn buik en staart! En dan rolt de allerlaatste wc-rol door de openstaande deur naar buiten…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi en het zieke vogeltje

Heksje Mimi en het zieke vogeltje, prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar over vriendschap en bezorgdheid

Heksje Mimi en Roosje vinden een klein rood vogeltje in het bos. Hij kan niet lopen en niet vliegen. ‘Kom maar mee naar huis, kleintje,’ zegt Mimi bezorgd. ‘Wij zullen wel voor jou zorgen.’ In een oude kinderwagen maken de heksjes een warm nest en ze zoeken eten in het bos. Maar kunnen ze hun nieuwe vogelvriend ook leren vliegen?  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje, Een grappig verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over gezellig samen griezelen, een feestje geven en een beetje te veel snoepen.

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje! Samen met Roosje en poes Bobo bereidt ze alles voor. Uitnodigingen schrijven, taart en heksenkoekjes bakken, toverlimonade maken… En dan komen de heksenvriendjes op hun bezem aangevlogen. Het wordt een leuk griezelfeest. De heksjes eten, lachen en vertellen spannende verhalen. Poes Bobo eet intussen stilletjes van al het lekkers dat op tafel staat. Maar dat had hij beter niet kunnen doen…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi is (niet) bang

Heksje Mimi is (niet) bang, Een grappig verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over heel stoer zijn en ook een klein beetje bang.

Heksje Mimi is nooit bang. Niet van spinnen en ook niet van muizen. En al helemaal niet van monsters. Tot ze op een dag in bed ligt en iets hoort. Zou er een monster onder het bed zitten?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi op vakantie

Heksje Mimi op vakantie, Een grappig verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over de zomer en samen gezellig op vakantie gaan.

Mimi en haar heksenvriendjes gaan samen op vakantie naar zee. Het is een lange rit met de bus, maar de heksjes zingen en lachen de hele weg. Aan zee schijnt de zon. De heksjes zetten hun tent op en gaan dan lekker spelen op het strand. Ze maken zandkastelen, varen met een bootje, vangen krabbetjes, surfen op de golven… ’s Avonds zingen ze heksenliedjes en ze vertellen moppen rond het vuur van de barbecue. Wat is vakantie toch heerlijk!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi tovert iedereen in slaap

Heksje Mimi tovert iedereen in slaap, Een magisch verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over leren toveren en helpen slapen.

Het is een heel belangrijke dag voor Heksje Mimi. Vandaag gaat ze voor het eerst naar de toverschool. Mimi krijgt een toverstokje en leert een echte toverspreuk. In de klas lukt die meteen. En daarbuiten?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi tovert kuikentjes

Heksje Mimi tovert kuikentjes, een grappig verhaal voor kinderen van vier jaar over kippen, eieren en nieuwsgierigheid

Heksje Mimi en Roosje gaan eitjes halen bij Lena de kip. Maar Lena kakelt en pikt. Ze wil haar eitjes niet afgeven! Lena is aan het broeden, en straks komen er kuikentjes uit de eieren. Dat vindt Mimi leuk. Ze wil meteen zelf ook een ei uitbroeden. Maar dat kunnen heksjes natuurlijk niet. Of toch?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi tovert sneeuw

Heksje Mimi tovert sneeuw, Een gezellig en grappig winterverhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over de vriendschap tussen twee heksjes.

Het is een natte en koude winter. Heksje Mimi springt boos met haar laarsjes in de plassen. Ze heeft er genoeg van. Ze wil geen regen, ze wil sneeuw! Mimi pakt haar toverstokje en probeert een echt sneeuwtapijt te toveren. Dat is best moeilijk. Gelukkig is Roosje er om haar te helpen. De twee heksjes dollen al snel samen in de sneeuw. Ze maken een sneeuwman en glijden op een slee van de berg.

Maar dan krijgen de heksjes ruzie. Gelukkig leggen ze het met een sneeuwballengevecht meteen weer bij.

Heksje Mimi tovert sneeuw kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Heksje Mimi en de kabouter

Heksje Mimi en de kabouter, Een vrolijk verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over grote vriendschappen met kleine vriendjes.

Heksje Mimi maakt een herfstwandeling door het bos. Plots ziet ze een klein mannetje, heen en weer wippend op een paddenstoel. Het kaboutertje is de weg naar zijn huis kwijt. Mimi besluit te helpen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi wil graag winnen

Heksje Mimi wil graag winnen, Een herkenbaar verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar over willen winnen en toch ook anderen willen helpen.

Heksje Mimi doet mee aan de sportwedstrijd op school. Spinnen vangen, bezemvliegen, zaklopen: ze wil alle spelletjes winnen. Roosje moet aangemoedigd worden. Gelukkig kan Mimi dat als de beste…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi en kabouter William op school

Heksje Mimi en kabouter William op school, Een magisch verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over kattenkwaad in de klas.

Heksje Mimi is klaar om naar school te fietsen. Haar kaboutervriendje William wil ook wel een keer naar school. William belooft dat hij stilletjes in Mimi’s boekentas zal blijven zitten. Maar op school sluipt hij toch de klas binnen…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi viert Kerstmis

Heksje Mimi viert Kerstmis, Een vrolijk verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over Kerstmis en vriendschap.

Het is Kerstmis en Mimi wil graag een kerstboom. Een grote, met lichtjes en ballen. Ze vindt er een, maar die is veel te groot. Hoe diep ze ook graaft, de boom blijft stevig in de grond staan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi en de baby

Heksje Mimi en de baby, Een herkenbaar en grappig verhaal over omgaan met kleine baby'tjes en anderen helpen. Voor heksenvriendjes vanaf 3 jaar.

‘Dit is mijn broertje Finn,’ glundert heksje Ella. Wat is hij schattig! Heksje Mimi en Roosje kijken met grote ogen naar de heksenbaby. ‘Willen jullie even op hem passen?’ vraagt Ella. En voor Mimi iets kan zeggen, is Ella weer verdwenen. ‘Een baby,’ zucht Mimi. ‘Help! Wat moeten we daar nou mee?’ Baby Finn kan niet mee op de bezem. En verstoppertje spelen vindt hij ook niet leuk. Dan begint het opeens vreselijk te stinken in Mimi’s huisje. Waar komt die gekke geur vandaan?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi is ziek

Heksje Mimi is ziek, Kathleen Amant

Op een ochtend ziet heksje Mimi in de spiegel dat haar snoet vol met rode stippen staat. Snel vliegt ze op haar bezem naar Roosje. Die probeert haar te genezen, maar dat lukt niet. Samen gaan Roosje en Mimi naar hun vriendinnen. Kan een van de heksjes Mimi weer beter maken?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi zoekt Bobo

Heksje Mimi zoekt Bobo, Kathleen Amant

Heksje Mimi is verdrietig. Ze kan haar poes Bobo niet vinden. Samen met Roosje zoekt ze overal. En ze vragen het aan iedereen die ze zien. Maar Bobo is echt nergens. Of wel?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Heksje Mimi op stap met de klas

Heksje Mimi op stap met de klas, Kathleen Amant

Vandaag gaat Heksje Mimi met de hele klas op stap naar de heksenbinnenspeeltuin. Voor deze bijzondere dag draagt ze haar nieuwe rode schoentjes. Als ze aankomen, duikt Mimi meteen het ballenbad in. Ze klautert, klimt en vliegt heerlijk samen met de andere heksjes. Maar wanneer het tijd is om naar huis te gaan, kan ze haar rode schoentjes nergens meer vinden… Zijn ze misschien weggetoverd?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *