Boeken gelezen in augustus 2019

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in augustus 2019

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in augustus 2019. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

Heksje Mimi tovert sneeuw – Kathleen Amant

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in augustus 2019: Heksje Mimi tovert sneeuw - Kathleen Amant; Recensie

Het is een natte en koude winter. Heksje Mimi is er helemaal klaar mee en springt boos met haar laarsjes in de plassen. Ze heeft er genoeg van. Ze wil geen regen, ze wil sneeuw! Zal ze proberen om sneeuw te toveren? Mimi pakt haar toverstokje en probeert een echt sneeuwtapijt te toveren. Dat is nog best moeilijk. Gelukkig is haar vriendin Roosje er om haar te helpen. De twee heksjes dollen al snel samen in de sneeuw. Ze maken een sneeuwman en glijden op een slee van de berg. Maar dan krijgen de heksjes ruzie… Gelukkig leggen ze het met een sneeuwballengevecht meteen weer bij! Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Heksje Mimi tovert sneeuw kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Pip en Posy en het nieuwe vriendje – Axel Scheffler

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in augustus 2019: Pip en Posy en het nieuwe vriendje - Axel Scheffler; Recensie

Het verhaal Pip en Posy en het nieuwe vriendje speelt zich af op het strand. Nadat ze erg leuk samen hebben gespeeld valt Posy even in slaap. Even later wordt ze wakker van gelach. Wat blijkt? Er is iemand naast hen komen liggen waar Pip gezellig mee aan het spelen is. Posy voelt zich daardoor erg alleen…

Als ze later met z’n drieën een ijsje gaan halen gebeurt er iets verrassends en blijkt dat echte vrienden je nooit in de steek laten! Het maken van nieuwe vriendjes kan voor kinderen een flinke uitdaging zijn! Maar ook je beste vriendje delen met een nieuw vriendje kan allerlei gevoelens opwekken… Dat laat Posy mooi zien in dit prentenboekje over vriendschap. Uitgeverij: Gottmer.

Pip en Posy en het nieuwe vriendje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Ouderschap

Het nieuwe borstvoedingboek – Stefan Kleintjes & Gonneke van Veldhuizen-Staas

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in augustus 2019: Het nieuwe borstvoedingboek - Stefan Kleintjes & Gonneke van Veldhuizen-Staas; Recensie

Ben je van plan om na de geboorte van je baby borstvoeding te gaan geven? Dan is Het nieuwe borstvoedingboek zonder enige twijfel hét boek wat je tijdens je zwangerschap al in huis zou moeten hebben! Waarom? Omdat Het nieuwe borstvoeding echt alle informatie over borstvoeding bevat die je als aanstaande ouders nodig hebt.

Is dat echt waar? Jazeker! Het handboek bevat alle, maar dan ook écht alle, objectieve, praktische én vooral betrouwbare informatie die je als aanstaande ouders (zowel moeder als vader!) moet weten. Zo geeft het boek bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen die je als nieuwbakken ouders kunt hebben:

  • Hoe leg je je kindje het beste aan?
  • Hoeveel moet je kindje de eerste dagen drinken?
  • Welke problemen kunnen er zijn en wat zijn daar passende oplossingen voor?
  • Hoe werkt het afkolven van moedermelk eigenlijk? En hoe bewaar en verwarm je moedermelk?
  • Inclusief persoonlijk kraamlogboek + checklist en tips wanneer je professionele hulp nodig hebt.
  • En nog veel meer!

Uitgeverij: Christofoor.

Het nieuwe borstvoedingboek kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Thrillers

Het meisje op de foto – Carina Bergfeldt

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in augustus 2019: Het meisje op de foto - Carina Bergfeldt; Recensie

Het verhaal van Het meisje op de foto gaat over rechercheur Anna Eiler. Ze onderzoekt de vermissing van Viktor Hyldegaard die na een avondje stappen niet is thuisgekomen. Ondanks dat zijn vrouw vreest voor het ergste neemt Anna de zaak in eerste instantie niet zo serieus. Daar komt verandering in als er in een klein meertje, tussen de waterlelies, het stoffelijk overschot van de vermiste man wordt gevonden. Mét een foto van een vrouw in zijn keel. De vermissingszaak verandert in een moordonderzoek… Haar vriendin en journaliste Julia helpt haar met het onderzoek bij het meer, dat bij de lokale bevolking beter bekend is als ‘Valdemars graf’. Het blijkt een verschrikkelijk geheim te herbergen… Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers.

Het meisje op de foto kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com