Het Italiaanse meisje, recensie

Het Italiaanse meisje is een roman, geschreven door Lucinda Riley. Je kent haar misschien wel beter als auteur van de zeer succesvolle reeks De zeven zussen. Is dit boek net zo goed? Je leest het hier!

Het Italiaanse meisje

Recensie Het Italiaanse meisje, Rucinda Riley.

Rosanna is nog maar elf jaar als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. Ze ziet operastudent Roberto in het bescheiden eetcafé van haar ouders in Napels en is op slag verliefd als ze hem hoort zingen. Dan wordt Rosanna door de omstanders gevraagd een lied te zingen, en Roberto is zo onder de indruk van haar stem dat hij haar ervan overtuigt dat ze net als hij een grootse toekomst in de opera heeft. Hij raadt haar dan ook aan om zanglessen te nemen, maar Rosanna’s vader wil er niks van weten… Als het aan hem ligt zal Rosanna als ze groot is trouwen, kinderen krijgen en in het eetcafé blijven werken.

Gelukkig springt Rosanna’s broer Luca bij. Hij heeft vertrouwen in de stem van zijn zusje en daarom besluit hij haar zanglessen te betalen. Rosanna betaalt hem op haar manier terug door hard te werken en ze wordt dan ook aangenomen op de prominente operaschool van La Scala in Milaan.

In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee bijzonder getalenteerde operazangers reizen de hele wereld over. Maar de glamour en het succes gaan niet altijd samen met Rosanna’s onwankelbare liefde voor Roberto. Hun turbulente romance kent diepe dalen en hoge pieken. En dan wordt Rosanna geconfronteerd met het onomkeerbare verleden, dat hun geluk in de weg lijkt te staan…

Conclusie

Aangezien ik niks met opera heb was ik zelf erg benieuwd naar wat ik van Het Italiaanse meisje zou vinden, maar wat is het een fantastisch en meeslepend verhaal! Een echte Lucinda Riley. Het verhaal leest lekker weg en ik heb van begin tot eind echt genoten van het boek. Ik had zelfs kippenvel toen Rosanna voor het eerst optrad!

Dat ik geen kennis van opera had was geen enkel probleem. De issues waar Rosanna tegenaan loopt zullen voor velen herkenbaar zijn, want je eigen weg willen volgen wordt niet altijd door anderen gewaardeerd.

En ieder mens verlangt naar liefde, maar wat als die liefde alles overheerst? Dat de liefde je verblindt en je naast je lief niks anders meer nodig hebt? Dat je je naasten en de mensen die dicht bij je staan niet meer ziet staan? Het Italiaanse meisje is een prachtig verhaal over liefde, de valkuilen van liefde, het aangeven van grenzen en loslaten.

Mijn beoordeling Het Italiaanse meisje:

Specificaties:

Auteur: Lucinda Riley | Uitgeverij: Xander Uitgevers | 9789401612791 | 492 blz. | Juni 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.