Heksje Mimi tovert sneeuw, recensie

Heksje Mimi tovert sneeuw, recensie

Heksje Mimi tovert sneeuw is een leuk kinderboek thema winter voor peuters en kleuters over samen spelen, ruzie maken en het weer goed maken. Het werd geschreven door Kathleen Amant.

Lezen over de seizoenen

Voorlezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door voor te lezen over de verschillende seizoenen leren kinderen ook heel veel. Niet alleen over het verschil tussen de seizoenen, maar het maakt ook het begrip tijd tastbaar. Er zijn immers vier seizoenen in een jaar, die altijd dezelfde volgorde aanhouden. Zo is Heksje Mimi tovert sneeuw bij uitstek een boek om voor te lezen in de winter periode.

Heksje Mimi

De prentenboeken over Heksje Mimi waren hier toen de kinderen klein waren enorm favoriet. Want welk kind houdt nou niet van een beetje magie? Hoe leuk en handig zou het soms zijn als je zou kunnen toveren? Als kind had ik in het in ieder geval graag gekund! En nu nog zijn er momenten waarop het een uitkomst zou kunnen zijn…

Heksje Mimi tovert sneeuw

Het is een natte en koude winter. Heksje Mimi is er helemaal klaar mee en springt boos met haar laarsjes in de plassen. Ze heeft er genoeg van. Ze wil geen regen, ze wil sneeuw! Zal ze proberen om sneeuw te toveren? Mimi pakt haar toverstokje en probeert een echt sneeuwtapijt te toveren. Dat is nog best moeilijk. Gelukkig is haar vriendin Roosje er om haar te helpen. De twee heksjes dollen al snel samen in de sneeuw. Ze maken een sneeuwman en glijden op een slee van de berg. Maar dan krijgen de heksjes ruzie… Gelukkig leggen ze het met een sneeuwballengevecht meteen weer bij!

Conclusie

Onze kinderen zijn, net als denk ik ieder kind, gek op spelen in de sneeuw. Hoe gaaf is het dan als je zelf sneeuw kunt toveren? Toveren is toch ook iets wat de meeste kinderen graag zouden willen kunnen! Daarnaast verbastert Heksje Mimi de toverspreuk eerst op een voor kinderen ontzettend grappige manier. 

Heksje Mimi tovert sneeuw is zeker een heel leuk prentenboek, niet alleen om voor te lezen maar ook om naar te kijken. De tekeningen, die ook door Kathleen Amant werden gemaakt, zijn namelijk erg mooi en herkenbaar om naar te kijken en de kinderen werden er erg enthousiast van.

Het enige nadeel is dat op sommige pagina’s de zwarte tekst op een blauw gekleurde achtergrond gedrukt is. Als ik het boek ‘s avonds voorlees is dat snel moeilijk leesbaar en dat is jammer.

Mijn beoordeling Heksje Mimi tovert sneeuw:

Specificaties:

Auteur: Kathleen Amant | Uitgeverij: Clavis Uitgeverij | 9789044821017 | 28 blz. | September 2013

Heksje Mimi tovert sneeuw is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.