Heksje Mimi tovert sneeuw, recensie

Heksje Mimi tovert sneeuw, recensie; Kathleen Amant

Heksje Mimi tovert sneeuw, recensie. Ben je op zoek naar een leuk kinderboek thema winter over samen spelen, ruzie maken en het weer goed maken? Dan is Heksje Mimi tovert sneeuw een heel leuk prentenboek om voor te lezen. Het werd geschreven door Kathleen Amant.

Heksje Mimi tovert sneeuw

Recensie Heksje Mimi tovert sneeuw - Kathleen Amant

Het is een natte en koude winter. Heksje Mimi is er helemaal klaar mee en springt boos met haar laarsjes in de plassen. Ze heeft er genoeg van. Ze wil geen regen, ze wil sneeuw! Zal ze proberen om sneeuw te toveren? Mimi pakt haar toverstokje en probeert een echt sneeuwtapijt te toveren. Dat is nog best moeilijk. Gelukkig is haar vriendin Roosje er om haar te helpen. De twee heksjes dollen al snel samen in de sneeuw. Ze maken een sneeuwman en glijden op een slee van de berg. Maar dan krijgen de heksjes ruzie… Gelukkig leggen ze het met een sneeuwballengevecht meteen weer bij. Een gezellig en grappig winterverhaal voor kinderen vanaf 3 jaar over de vriendschap tussen twee heksjes.

 

Conclusie

Onze kinderen zijn, net als denk ik ieder kind, gek op spelen in de sneeuw. Hoe gaaf is het dan als je zelf je sneeuw kunt toveren? Toveren is toch ook iets wat de meeste kinderen graag zouden willen kunnen! Daarnaast verbastert Heksje Mimi de toverspreuk eerst op een voor kinderen ontzettend grappige manier. Heksje Mimi is zeker een heel leuk prentenboek. Niet alleen om voor te lezen maar ook om naar te kijken. De tekeningen (ook door Kathleen Amant) zijn namelijk erg mooi en herkenbaar om naar te kijken en de kinderen werden er erg enthousiast van. Het enige nadeel is dat op sommige pagina’s de zwarte tekst op een blauw gekleurde achtergrond gedrukt is. Als ik het boek ‘s avonds voorlees is dat snel moeilijk leesbaar. Heksje Mimi tovert sneeuw was voor mij het eerste boek uit de Heksje Mimi-serie en ik ben erg benieuwd naar de andere boeken!

Mijn beoordeling Heksje Mimi tovert sneeuw:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram

 

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *