Boeken gelezen in juni 2021

Boeken gelezen in juni 2021

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in juni 2021.Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre. 

Romans

Heks

Heks, Susan Smit

Toen Susan Smit haar debuut Heks uitbracht, werd hekserij nog gezien als hype. Nu, tien jaar later, duurt de belangstelling voor de oude Europese natuurreligie voort en zijn magie, het vrouwelijke goddelijke en de kracht van de natuur populairder dan ooit. Susan Smit is van nationale troetelheks uitgegroeid tot succesvol schrijfster van romans en non-fictie, columniste en veelgevraagd spreekster die met een kritische blik en de nodige zelfspot haar licht op spirituele zaken schijnt. Smit schreef voor de jubileumeditie van haar bestseller een nieuw voorwoord. Hierin bespreekt ze de verwantschap van de principes van magie met die van The Secret, beantwoordt ze vragen die haar vaak gesteld worden en overdenkt ze haar eigen ontwikkeling als heks. In Heks beschrijft ze haar persoonlijke zoektocht naar hekserij, die van kritische journalist naar ingewijde heks leidt. Met twijfels en vooroordelen, voorzichtige ontdekkingen en inzichten neemt ze de lezer bij de hand om uit te vinden wat de Oude Religie nu werkelijk inhoudt. Ze doet onderzoek, reist naar Amerika om bekende heksen als Laurie Cabot en Phyllis Curott te ontmoeten, viert heksenfeesten en leert werken met magie, kruiden en mineralen. Na een jaar en een dag is Smit ervan overtuigd dat ze in wezen altijd een heks is geweest en laat ze zich inwijden. Naar de recensie. Meer informatie.  

Management

Denk en investeer als Warren Buffett

Denk en investeer als Warren Buffett

Voor het eerst is een monografie volledig gewijd aan het psychologische, strategische en operationele aspect van een man die erin geslaagd is een fabelachtig fortuin te vergaren en jaar na jaar de markt te verslaan voor zo’n lange periode dat het niet echt lijkt. Denken en investeren zoals Warren Buffett kan eindelijk de deuren openen naar een even spectaculaire als ongrijpbare wereld. In dit boek leer je snel de theoretische basis, anekdotes en technieken om op een intelligente manier beleggingen te kopen, bescherming te creëren tegen speculatieve marktbewegingen en te investeren in bedrijven die de markt kunnen verslaan zoals je nooit voor mogelijk had gehouden. Naar de recensie.Meer informatie

Lees ook

 Uitgelichte afbeelding: 123rf.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *