Boeken gelezen in september 2021

Boeken gelezen in september 2021

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in september 2021. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.  

Kinderboeken

De rover Hoepsika – Paul Biegel

De rover Hoepsika is geen gewone bandiet. Hij rooft alleen van de rijken en is goed opgevoed door zijn geliefde moeder. Elke dag heeft hij vreselijk spijt van zijn wandaden, maar stoppen met roven, dat kan hij niet. Dan ontmoet hij op een dag een rijke heer, die graag gebruik wil maken van de talenten van de rover Hoepsika. Zijn dochter Josefine is in handen gevallen van de schurk IJzergreep. De rover Hoepsika moet haar bevrijden, maar dat is zo makkelijk nog niet… Uitgeverij: Gottmer.

De rover Hoepsika kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Literatuur & Romans

Maannachten – Marja Visscher

Maannachten van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891), voor wie zij al bij hun eerste ontmoeting een grote bewondering opvat. Jongkind was aan lagerwal geraakt en verbleef daarom tijdelijk in Nederland, maar zijn kunstenaarsvrienden hebben hem teruggehaald naar Parijs. Joséphine koopt een schilderij van hem en nodigt hem uit om bij haar te komen eten. Vanaf dat moment wijkt hij nauwelijks nog van haar zijde. Maannachten is een intrigerend verhaal over leven voor de kunst en leven van de liefde. Uitgeverij: Zomer & Keuning.

Maannachten kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Tussen rang en stand – Marja Visscher

De historische roman Tussen rang en stand van Marja Visscher is gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft (1717-1807). Als zij 36 jaar is verlaat ze het Lange Voorhout in ‘s-Gravenhage om naar de Hoeksche Waard te gaan, waar haar familie een buitenverblijf heeft. Onder haar leiding wordt het verwaarloosde Hof van Assendelft gerestaureerd. Sara voelt zich er thuis, weg van de decadentie. Als ze de getrouwde tuinman Dirk van der Pligt ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Een liefde die niet kan bestaan maar ondanks alles toch bestaat. Uitgeverij: Zomer & Keuning.

Tussen rang en stand kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

  Uitgelichte afbeelding: 123rf.com