Tussen rang en stand, recensie

Tussen rang en stand, recensie

Tussen rang en stand, recensie. In dit blog vind je de recensie over Tussen rang en stand, een van de historische romans van Marja Visscher. Het is gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft.

Tussen rang en stand

Tussen rang en stand, recensie; Historische roman geschreven door Marja Visscher gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft.

In september 2021 las ik het boek Tussen rang en stand. Het boek is gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft (1717-1807) die opgroeit aan het Lange Voorhout in ‘s-Gravenhage. Het stadse leven op stand vind ze vreselijk en ze voelt zich eenzaam. Wel heeft ze warme herinneringen aan de zomers die ze in haar jeugd doorbracht op het buitenverblijf van de familie: het Hof van Assendelft in de Hoeksche Waard.

Als ze zesendertig jaar is blijkt het verwaarloosde Hof van Assendelft gerestaureerd te moeten worden. Sara weet van haar ouders toestemming te krijgen om er samen met haar vriendin Hille heen te mogen reizen om de restauratie op zich te nemen. Ze voelt zich er thuis, weg van de decadentie.

Genietend van het zonnetje ontmoet ze de getrouwde tuinman Dirk van der Pligt en het is liefde op het eerste gezicht. Een liefde die niet kan bestaan, maar ondanks alles toch bestaat…

Conclusie

Wederom heeft Marja Visscher de feiten van de geschiedenis heel succesvol weten aan te vullen met fictie. Onderwerpen die in Tussen rang en stand voorbij komen zijn: een alleenstaande ongehuwde vrouw zijn in het jaar 1700, als zodanig op reis gaan, stropen door de boerenbevolking, maar ook ongehuwd moederschap.

Tussen rang en stand is dan ook een meeslepende roman geworden waar naast frustratie over de oneerlijkheid tussen het standsverschil, rijk en arm, ook veel liefde en respect spreekt. Wat mij betreft is Tussen rang en stand dan ook een perfect boek om heerlijk bij weg te dromen.

Wat daarnaast ook erg leuk is, is dat het statige Hof van Assendelft tegenwoordig als Museum Hoeksche Waard toegankelijk is voor bezoekers. Meer informatie over het museum vind je hier.

Mijn beoordeling Tussen rang en stand:

Specificaties:

Auteur: Marja Visscher | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789401908597 | Oktober 2016

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Andere boeken van Marja Visscher

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.