Maannachten, recensie

Maannachten, recensie

Maannachten, recensie. In dit blog vind je de recensie over Maannachten, een van de historische romans van Marja Visscher. Het gaat over Joséphine Fesser en de schilder Johan Barthold Jongkind.

Marja Visscher

Net als Marja Visscher hou ik van geschiedenis. Daarom las ik al met veel plezier de boeken Het meisje uit de Mandenmakerssteeg en De wolkenkijker die door haar geschreven werden. Dit keer was het dus de beurt aan Maannachten.

Maannachten

Recensie Maannachten, historische roman door Marja Visscher

Maannachten van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891), voor wie zij al bij hun eerste ontmoeting een grote bewondering opvat.

De goedgelovige schilder Johan Jongkind was aan lagerwal geraakt en verbleef daarom tijdelijk in Nederland. Wegens ziekte en zijn mentale gesteldheid ging het niet goed met hem en daarom besloot iemand een veiling te organiseren. Zijn kunstenaarsvrienden besluiten allemaal een schilderij te doneren en de opbrengst te gebruiken om Johan Jongkind terug te halen naar Parijs.

Joséphine Fesser, ook bekend als Madame Fesser, is al een tijdje enorm gecharmeerd van de werken van Johan Jongkind. Wanneer ze bij kunsthandelaar Martin, in het bijzijn van Johan, een schilderij van zijn hand koopt nodigt zij hem uit om bij haar te komen eten. Vanaf dat moment wijkt hij nauwelijks nog van haar zijde.

Conclusie

Toen ik halverwege het boek Maannachten was bedacht ik me iets: ik ben altijd een vlotte lezer, maar als ik de boeken van Marja Visscher lees dan lijk ik altijd meer tijd nodig te hebben om het boek in kwestie uit te lezen. Naar mijn mening ligt dat niet aan de kwaliteit van het verhaal, maar aan het gevoel van onthaasten. Als ik haar boeken lees dan komt er een soort rust over me heen. Hieruit blijkt dan ook wel dat Maannachten geen spannende pageturner is. Maar soms is dat gewoon ook wel eens erg lekker.

Dat gezegd hebbende, hou je van kostuumfilms, dan hou je van Maannachten (en alle andere boeken van Marja Visscher). Marja schrijft de boeken aan de hand van bekende geschiedenis en voegt hier zelf elementen aan toe waardoor het verhaal een prachtig geheel wordt. In dit geval een prachtig verhaal over leven voor de kunst en leven van de liefde.

Mijn beoordeling Maannachten:

Specificaties:

Auteur: Marja Visscher | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789401911177 | Oktober 2017

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.