Boer Boris gaat naar oma, recensie

Boer Boris gaat naar oma, recensie

Boer Boris gaat naar oma, recensie. Dit is alweer het achtste deel uit de serie over de populaire Boer Boris. De boeken zijn geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Welk avontuur zal Boer Boris dit keer beleven?

Boer Boris gaat naar oma

Boer Boris gaat naar oma, recensie

Het fruit in de boomgaard is klaar om geplukt te worden. Niet met de hand, nee, boer Boris heeft een heuse plukmachine. Het gaat fantastisch, al snel is al het fruit geplukt. Maar wat gaan we doen met al dat fruit? Boer Boris weet het wel: we gaan naar Oma in Den Haag en nemen het openbaar vervoer. Eenmaal in de trein zien ze van alles en spelen spelletjes. Nog een stukje met de bus en dan zijn ze bij Oma die aan de slag gaat met al het fruit. Verwachtte je een lief oud vrouwtje? Dan staat je een verrassing te wachten! Oma is namelijk een fabriek waar taarten, sap en jam gemaakt wordt.

 

Conclusie

Het prentenboek Boer Boris gaat naar oma bevat alles wat kleine kinderen fascineert. Wat dacht je van fruit plukken in een boomgaard, grote machines om het rijpe fruit mee te plukken, reizen met de trein en bus en je ziet zelfs een werkende fabriek van binnen. Met de prachtige prenten die het verhaal ondersteunen kunnen kinderen niet alleen horen maar ook zien dat sap, jam en taarten niet zomaar vanzelf in de verpakking komt, maar dat er een heel proces aan vooraf gaat. Ook de verrassing dat Oma een fabriek is in plaats van een lief grijs vrouwtje vond ik erg leuk. Ik vind het knap dat Ted van Lieshout zoveel leuke elementen weet te verwerken in ‘maar’ 32 pagina’s.

Mijn beoordeling Boer Boris gaat naar oma:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook