Boer Boris: prentenboeken voor kinderen van 3-6 jaar

Boer Boris prentenboeken voor peuters en kleuters van 3-6 jaar.

Ken jij de prentenboeken over Boer Boris, geschreven door Ted van Lieshout, al? De serie is enorm geliefd bij kinderen vanaf 3 jaar. Het boerenleven spreekt veel kinderen aan. De grote machines, de dieren, je maakt altijd wat mee. Twijfel je daaraan? Dan moet je zeker de prentenboeken over Boer Boris eens lezen! Hieronder vind je een overzicht van de serie. Welke ken jij allemaal al?

Boer Boris

Boer Boris

Dit is het eerste prentenboek in de succesvolle reeks. Welk kind zou er nou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. En er is ook nog zo veel te zien op de boerderij: ploegen, akkers met vogelverschrikkers erop, en natuurlijk heel veel dieren. Want behalve Knol het paard zijn er varkens, koeien, een klein kalfje, schapen, muizen en kippen. En alles kan worden geteld van 1 tot 10. Uh sorry, 11!

Meer informatie.

 

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris en de luchtballon

Op het erf ligt een heel eenzaam ei. Boris neemt het mee naar binnen, zodat het veilig kan uitkomen. En dat doet het! Maar… dat is geen kippenkuiken, het is een pinguïn! Het is hier veel te warm voor een pinguïnkuiken, hij moet zo snel mogelijk naar huis. Maar hoe? Naar de Zuidpool gaan geen treinen of bussen. Gelukkig weet Boris altijd raad en met de luchtballon brengen ze het kuiken weer thuis. Maar eerst kijken ze onderweg hun ogen uit.

Meer informatie.

 

Boer Boris en het bootje

Boer Boris en het bootje

Boris, Berend en Sam (en alle dieren, natuurlijk) gaan een dagje naar de haven, kijken hoe de boten varen. Er varen er veel, maar één bootje ligt op de kant. Boer Boris wil het bootje ook het water op duwen, maar er is geen beweging in te krijgen, zelfs niet als Knol het paard helpt. Tot groot vermaak van een oude visser op een bankje. Hij heeft alles al geprobeerd, dat bootje wil echt niet varen! Maar dat laat vooral Sam niet op zich zitten en het lukt haar zowaar om – met zachte hand in plaats van brute kracht – het bootje het water op te krijgen en te besturen. Ahoy, kapitein Sam!

Meer informatie.

 

Boer Boris start de motor (uitklapboek)

Boer Boris start de motor

Wat gebruikt een boer allemaal om zijn werk te doen op de boerderij? Samen met Boris kunnen kleintjes ontdekken welke grote machines Boris bestuurt op zijn boerderij. Dit grote kartonboek zit vol uitklappagina’s die allerlei machines onthullen. Van de tractor tot de ploeg, van de plukmachine tot de sneeuwschuiver en van de hijskraan tot de zaaimachine: alles komt voorbij.

Meer informatie.

 

Boer Boris gaat naar oma

Boer Boris gaat naar oma

Boer Boris gaat naar oma is het achtste deel uit de serie. In dit deel gaat Boris met zijn broertje en zusje naar Oma in Den Haag om wat vers fruit te brengen. Boris heeft met zijn zusje Sam en broertje Berend een hele hoop appels, peren en pruimen geplukt. Lekker hoor, maar wat moeten ze met zoveel fruit? ‘We gaan ermee naar Oma in Den Haag. Die bakt van appels taarten en van peren maakt ze sap, en van pruimen maakt ze jam voor op beschuit en in de pap.’ En dus gaan ze op pad, met de trein naar Den Haag. Als ze eenmaal aangekomen zijn, blijkt Oma niet het lieve oude vrouwtje dat de lezer had verwacht! Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris en de olifant

Boer Boris en de olifant

Boer Boris en de olifant is deel tien uit de serie. Op een ochtend komt zusje Sam aanlopen met een dier dat Boris nog nooit gezien heeft op zijn boerderij: een olifant. Sam beweert bij hoog en laag dat ze al vriendschap met de goeiige lobbes heeft gesloten – en ze wil hem dus houden. Boris is het daar niet mee eens en stuurt de olifant weg. Een olifant hoort toch niet thuis op een boerderij? Maar daar laat de slimme Sam het niet bij zitten. De olifant is per slot van rekening haar nieuwe beste vriend. Boris en de olifant kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris en de maaier

Boer Boris en de maaier; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris en de maaier is het zesde deel uit de serie. Welk kind zou niet Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren moeten ook hard werden. En zéker als ze zo slim zijn als Boris. Want als de maaier kapot gaat, moet Boris hem repareren. En hij wordt mooier dan-ie ooit was! Maar dan gaat de buurman ermee rijden en gaat de maaimachine weer kapot en daarna krijgt de schooljuf een ongelukje. Elke keer dat de maaier kapotgaat, maakt Boris ‘m nog mooier en supersonischer dan hij al was. Zelfs de fabrieksdirecteur wil er een hebben! Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boris heeft vakantie en gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boris mee?’ Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie! Dit boek is verkozen tot het mooiste prentenboek van 2015! Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris heeft het heet

Boer Boris heeft het heet; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris heeft het heet! Maar de schapen in hun dikke wollen jas hebben het nog veel heter. Het is middenin de zomer en Boris moet iets doen! Hij helpt de schapen uit hun warme jasjes. Al die wol is ideaal voor het maken van dikke truien en mutsen. Die komen misschien beter van pas dan je denkt… Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris en bakkertje Bas

Boer Boris en bakkertje Bas; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Knol is jarig en dat moet gevierd worden! Boris kan veel zelf, maar een taart bakken, dat laat hij liever aan de echte bakker over. Bakkertje Bas bakt een prachtige paardentaart voor Knol. Hij komt hem zelfs bezorgen. Maar dan krijgt bakkertje Bas pech onderweg en belandt hij met bestelbus en al in de sloot. Daar kan Boris gelukkig weer bij helpen! Hij takelt de bakker uit de sloot en dan kan het verjaardagsfeest eindelijk beginnen.

Meer informatie.

 

Boer Boris en het gebroken been

Boer Boris en het gebroken been; Ted van Lieshout en Philip Hopman

O jee, broer Berend is uit de appelboom gevallen en heeft zijn been gebroken! Hij wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Als hij daar een nachtje moet blijven slapen, voelt hij zich wel heel alleen. De volgende dag komen Boris en zusje Sam gelukkig op bezoek. Maar ja, de béésten, die mist Berend toch het meeste. Boris zou Boris niet zijn als hij daar geen oplossing voor wist: met een grote kraan hijst hij de boerderijdieren zó naar het raam van het ziekenhuis. Boer Boris en het gebroken been kreeg van mij vier sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris en de eieren

Boer Boris en de eieren; Ted van Lieshout

Boer Boris en de eieren is een perfect prentenboek voor Pasen. De kippen hebben extra hun best gedaan om vrolijke, gekleurde eieren te leggen. Boris laadt ze op de trekker om ze te verstoppen door het héle land en de kippen gaan gezellig mee. Maar na een bijna-botsing met de paashaas zijn alle eitjes stuk. Van schrik leggen de kippen opnieuw een ei, maar niet zo mooi gekleurd helaas. Er moet gauw iets gebeuren – hoe komen ze aan kleuren? Boer Boris en de eieren kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris in de sneeuw

Boer Boris in de sneeuw; Prentenboeken voor kinderen van 3-6 jaar

Boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Ook bij Boer Boris zit alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt! Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas; Prentenboeken voor kinderen van 3-6 jaar; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris een paard voor Sinterklaas is zonder twijfel het leukste sinterklaasboek van het jaar. Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben… Bekijk voor meer inspiratie ook eens het blog Sinterklaas: de leukste voorleesboeken voor kinderen.

Meer informatie.

 

Kerstmis met Boer Boris

Kerstmis met Boer Boris; Prentenboeken voor kinderen van 3-6 jaar; Ted van Lieshout en Philip Hopman

De kerstboom staat mooi versierd buiten op het erf en alle dieren komen kijken. Behalve het oude varken… Dat blijkt van ouderdom stilletjes te zijn gestorven. Boris organiseert een mooie begrafenis in het bos. En als ze terugkomen in de stal krijgt kerst toch nog een mooi staartje…

Meer informatie.

 

Boer Boris uitdeelboekjes

Ben je groot fan van Boer Boris? Dan mag hij zeker niet missen op je verjaardag! Dat kan eenvoudig met de Boer Boris uitdeelboekjes.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *