Boer Boris, recensie

Boer Boris, recensie; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris is het eerste prentenboek over de populaire Boer Boris. De boeken uit de serie werden geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman en zijn niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij ouders, opvoeders en leerkrachten.

Boer Boris

Boer Boris is het eerste deel uit de populaire gelijknamige prentenboekenserie. In deze prentenboeken volgen we boer Boris en het boerenleven. Want naast een boerderij heeft hij nog veel meer! Gereedschap om het land te bewerken zoals ploegen, akkers met vogelverschrikkers erop – en natuurlijk heel veel dieren. Want behalve Knol het paard vind je er varkens, koeien, een klein kalfje, schapen, muizen en kippen. En alles kan worden geteld van 1 tot 10. Eh, sorry: 11!

Conclusie

Ben je op zoek naar een leuk boek voor peuters en jonge kleuters om voor te lezen dan zeg ik: Boer Boris. De verhalen zijn kort genoeg om de aandacht van jonge kinderen vast te houden, maar prikkelen ook het voeren van leuke gesprekken tussen ouder en kind. Ik snap de populariteit van deze serie dan ook wel. Bovendien vinden veel kinderen het boerenleven sowieso al fantastisch. Je bent immers vaak lekker buiten aan het werk, speelt met grote en soms indrukwekkende machines en zorgt voor dieren. Misschien verbouw je zelfs wel eten.

Het eerste deel uit de serie, Boer Boris, is ook educatief. Natuurlijk leert je kind van alles over het boerenleven, maar door samen het boek te lezen wordt je jonge kind ook nog eens gestimuleerd om te leren tellen tot en met 11. De leuke illustraties van Philip Hopman maken het geheel helemaal af.

Mijn beoordeling Boer Boris:

Specificaties:

Auteur: Ted van Lieshout | Illustraties: Philip Hopman | Uitgeverij: Gottmer | 9789025752002 | 24 blz. | Oktober 2012

Boer Boris is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.