Foeksia de miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar, recensie; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar is een zelfleesboek waarin verteld wordt hoe Kwark toch aan zijn houten been komt. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

In een Heksenbos hier ver vandaan woont Kwark, de tovenaar met het houten been. Ben jij ook zo benieuwd hoe hij toch aan dat houten been komt? Dat lees je in Foeksia de miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar!

Op een dag vond Kwark de tovenaar een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks. Hij noemde haar Foeksia.

Paul van Loon weet er alles over en besloot daarom haar verhalen op te schrijven in de kinderboekenserie Foeksia de miniheks. Om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen voor kinderen in groep vier en vijf.

Ben je benieuwd hoe Foeksia de miniheks, Kwark de tovenaar en het Heksenbos eruit zien? Dat weet Saskia Halfmouw als geen ander. Zij maakte dan ook de mooie tekeningen.

Foeksia de miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar

De vader van Foeksia de miniheks, Kwark de tovenaar, heeft een houten been. Elke dag verzorgt hij het goed zodat het hout glimt. Op en dag vraagt Foeksia aan hem hoe hij toch aan dat houten been komt? En dan begint Kwark te vertellen.

Het gebeurde lang geleden, ver voor hij in het Heksenbos woonde. Hij kwam in een stadje waar iedereen huilde. Iedereen had er natte voeten van. Boze Eenbeen had hun prinsesje van pas drie jaar ontvoerd! Kwark besloot het prinsesje terug te halen. Kwark de tovenaar heeft dus een houten been omdat hij een held is!

Conclusie

Foeksia de miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar heeft leesniveau AVI M4, het gemiddelde leesniveau voor kinderen in groep 3 en groep 4.

Ben jij ook zo’n fan van Foeksia de miniheks? Ik wel, en ik was ook al een hele tijd benieuwd hoe Kwark de tovenaar toch aan dat houten been kwam. En waarom toverde hij zijn been eigenlijk niet gewoon terug? Het moge duidelijk zijn dat ik niet de enige was met die vraag! Daarom besloot Paul van Loon het verhaal over het houten been van Kwark maar op te schrijven in dit boek.

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025869083 | 32 blz. | November 2015

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.