Broederband – Kinderboekenserie door John Flanagan

Spin-off De Grijze Jager: Broederband boekenserie voor kinderen

John Flanagan schreef naast de alom geprezen boekenserie De Grijze Jager nóg een succesvolle kinderboekenserie, een spin-off van De Grijze Jager: Broederband! Op het moment van schrijven telt de Broederband-serie negen delen.

Broederband 1 – De Outsiders

Broederband 1 - De Outsiders; John Flanagan

In Skandia kun je maar op één manier een echte man worden. Jaarlijks worden er twee teams samengesteld van jongens die dat jaar 15 worden. Zo’n groep – broederband genaamd, omdat de jongens elkaar als broers moeten beschermen en voor elkaar op moeten komen – volgt gedurende drie maanden een heftige training, waarin ze leren omgaan met wapens en schepen, en zich allerlei gevechtstechnieken eigen moeten maken. De teams moeten ook met elkaar de strijd aangaan en worden daarbij flink op de proef gesteld. Slechts een van de teams kan winnen.

Dit jaar is er echter een probleem. Er zijn te veel jongens om de gebruikelijke twee teams te vormen. Dat betekent dat er een derde broederband wordt gevormd, bestaande uit de jongens die niet in de eerste twee teams zijn gekozen: de zwakste en minst populaire dus.

Hal Mikkelson wordt ongevraagd de leider van deze broederband van outsiders, die De Reigers worden genoemd, en er zit voor hem niets anders op dan de uitdaging aan te nemen. Zijn team bestaat misschien niet uit de allersterksten en fitsten, maar met hun creativiteit, slimme trucs en moed zouden zij iedereen nog wel eens versteld kunnen doen staan…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Broederband 2 – De indringers

Broederband 2 - De indringers; John Flanagan

In het tweede deel zijn Hal en de bemanning van de Reiger de piraat Zavac op het spoor, die de kostbaarste schat van de Skandiërs heeft gestolen: de Andomal. Door een flinke storm op zee is Hal gedwongen om een schuilplaats te zoeken voor de winter. Terwijl ze wachten, hebben Hal en zijn jongens alle tijd om hun vechttechniek te verbeteren en een plan te bedenken voor als ze de piraten gevonden hebben. Want dan gaat het echte werk pas beginnen… Zal het ze lukken om de machtige Zavac en zijn bende te verslaan?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Broederband 3 – De jagers

Broederband 3 - De jagers; John Flanagan

Hal en zijn makkers hebben maar één ding aan hun hoofd: de Andomal, de waardevolle schat van de Skandiërs, terughalen. De jacht op de bloeddorstige piraat Zavac, die de Andomal in zijn bezit heeft, leidt hen via woeste rivieren en duizelingwekkende stroomversnellingen uiteindelijk naar de onafhankelijke vesting Raguza, waar de ontknoping plaats zal vinden. Als Hal wil slagen in zijn missie zal hij tot het uiterste moeten gaan. Hij zal Zavac moeten uitdagen tot een een-op-een-gevecht, met de wetenschap dat maar een van hen het zal overleven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Broederband 4 – De slaven van Socorro

Broederband 4 - De slaven van Socorro; John Flanagan

Na hun eerdere avonturen, zijn Hal en zijn broederband de Reigers weer veilig terug in Skandia. Nu de piraat Zavac verslagen is en hun eer gered, kunnen de Reigers zich concentreren op een nieuwe vijand: Tursgud, de leider van de Haaien-broederband. Als Tursgud twaalf Araluenen gevangenneemt om als slaven te verkopen, besluiten de Reigers om in actie te komen. Daarbij krijgen ze hulp van Gilan, een oude bekende uit het Grijze Jager-korps.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Broederband 5 – De schorpioenberg

Broederband 5 - De schorpioenberg; John Flanagan

Koning Duncan van Araluen heeft een dringende opdracht voor Hal en zijn broederband de Reigers. De moordaanslag op zijn dochter, prinses Cassandra, is weliswaar verijdeld, maar de koning is bang dat de daders – leden van de gevreesde Schorpioensekte – niet zullen rusten voordat ze hun opdracht hebben vervuld.

Samen met Grijze Jager Gilan gaan De Reigers naar de woestijn van Arrida, op zoek naar de leider van de sekte. Kunnen Hal en zijn vrienden voorkomen dat de prinses alsnog wordt vermoord?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Broederband 6 – De spookgezichten

Broederband 6 - De spookgezichten; John Flanagan

Broederband de Reigers spoelen na een zware storm aan op een onbekend eiland. Het lijkt onbewoond, maar algauw wordt de onheilspellende rust verbroken door twee kinderen die achternagezeten worden door een bloeddorstige beer. De Broederband komt in actie en redt de kinderen uit de klauwen van de beer, wat hun de dankbaarheid en vriendschap van de bewoners oplevert.

Maar aan die vredige situatie komt snel een einde als ze worden aangevallen door de Spookgezichten, een meedogenloze, barbaarse stam met kaalgeschoren hoofden en witgeschilderde gezichten. Zal het de Reigers lukken om samen met hun nieuwe vrienden de invasie het hoofd te bieden?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Broederband 7 – De Caldera

Broederband 7 - De Caldera; John Flanagan

Olaf, de vader van Stig, vertelt dat de zoon van de keizerin van Byzantos is gekidnapt door piraten. Olaf moet hem redden, maar heeft daar wel een schip met bemanning nodig. Al zijn hoop is gevestigd op de Reigers.

De broederband vaart uit richting het eiland Santorillos. Daar staat het vrijwel onneembare piratenfort: boven op een klif aan een lagune, die is gevormd in de krater van een calderavulkaan. De Reigers beginnen aan een spectaculaire reddingsactie als de vulkaan roet in het eten dreigt te gooien.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Broederband 8 – De terugkeer van de Temujai

Broederband 8 - De terugkeer van de Temujai; John Flanagan

Terwijl Hal en de Reigers thuis in Hallasholm zijn, blijkt Skandia in groot gevaar. De Temujai, meedogenloze krijgers uit de oostelijke steppen, zijn onderweg om Skandia te veroveren. De Skandiërs zijn klaar voor de strijd, de weg door de bergen is met hand en tand verdedigd. Maar wat als de Temujai een andere route kunnen vinden? Erak stuurt Hal en zijn bemanning op onderzoek uit om de Temujai te stoppen, tegen elke prijs…

In dit spannende gevecht tussen Skandiërs en Temujai wordt de Broederband van Hal geconfronteerd met de gevaarlijkste vijand tot nu toe.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Broederband 9 – De jacht op de Wolfswind

Broederband 9 - De jacht op de Wolfswind; John Flanagan

Piraten zijn tijdens een groot feest Hallasholm binnengeslopen. Bijna elk schip is door hen onklaar gemaakt, en de ‘Wolfswind’, de trots van oberjarl Erak, is zelfs gestolen. Zonder het grootste schip van de Skandische vloot is het zeevarende volk stuurloos geworden. Alleen de ‘Reiger’ is ongedeerd gebleven, en de kleine maar vastberaden bemanning jaagt het grote wolvenschip onvermoeibaar achterna over de woeste open zeeën die de piraten hun thuis noemen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van John Flanagan

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com