De Gorgels en het geheim van de gletsjer, recensie

De Gorgels en het geheim van de gletsjer is deel 2 uit de populaire boekenserie De Gorgels, bedacht door cabaretier Jochem Myjer, voorzien van illustraties door Rick de Haas

De Gorgels en het geheim van de gletsjer, recensie. De Gorgels zijn fantasiewezens bedacht door cabaretier Jochem Myjer. De boeken werden voorzien van illustraties door Rick de Haas, die ook de boeken van Mees Kees illustreerde.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer

De Gorgels en het geheim van de gletsjer is deel 2 uit de populaire boekenserie De Gorgels, bedacht door cabaretier Jochem Myjer, voorzien van illustraties door Rick de Haas

De Gorgels en het geheim van de gletsjer is deel 2 (van 3) uit de populaire boekenserie over de fantasiewezentjes De Gorgels, bedacht en geschreven door cabaretier Jochem Myjer.

Melle gaat met zijn familie op vakantie naar de Alpen. Zijn vader heeft er zo’n zin in, een Gorgelvrije vakantie! Maar Melle en Limoni houden steeds hun rugzak bij zich, want hun Waakgorgels Bobba en Belia wilden ook weleens de bergen zien… Maar dan wordt Limoni midden in de nacht in paniek wakker. Waar is haar rugzak?

Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Gelukkig worden ze geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

Conclusie

De Gorgels, ik had er natuurlijk al heel veel over gehoord. Hoewel De Gorgels en het geheim van de gletsjer het tweede deel uit de serie is, kun je het prima los (voor)lezen. Het verhaal is fantasierijk, vermengd met interessante weetjes over de natuur, zoals vogels, de bergen en natuurlijk de gletsjer.

Maar dan. Ik heb De Gorgels en het geheim van de gletsjer voorgelezen en eerlijk is eerlijk, ik brak regelmatig mijn tong over de namen. Iets wat me toch niet vaak gebeurt en waar ik me op een gegeven best wel aan begon te storen. Gelukkig vonden we het verhaal leuk en spannend genoeg om door te gaan.

Mijn beoordeling De Gorgels en het geheim van de gletsjer:

Specificaties:

Auteur: Jochem Myjer | Illustrator: Rick de Haas | Uitgeverij: Leopold | 9789025875350 | 200 blz. | Oktober 2018

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.