De Repair Club, recensie

De Repair Club, recensie - Charles den Tex; Longlist Hebban Thrillerprijs 2023

De Repair Club is een thriller en werd geschreven door Charles den Tex. Hoe herstel je de grootste fout uit je leven: verraad?

Longlist Hebban Thrillerprijs

Ben je op zoek naar een goede thriller? Lees dan vooral eens het blog Longlist Hebban Thrillerprijs 2023. Naar aanleiding van deze lijst heb ik al een aantal fijne thrillers gelezen, waaronder De Repair Club van Charles den Tex.

De Repair Club – Charles den Tex

De Repair Club, recensie - Charles den Tex; Longlist Hebban Thrillerprijs 2023

De gepensioneerde John Antink, ex-chef van de geheime dienst, runt samen met een paar vrienden een Repair Club. Hoewel ze meestal defecte apparaten herstellen, herstellen ze soms ook fouten uit het verleden. Als er op een dag ineens een man voor zijn neus staat met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht wordt John in één klap teruggebracht naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. Hier had hij heel zorgvuldig een waardevol netwerk opgezet, tot hij plotseling moest vertrekken.

Dertig jaar later beseft hij dat hij een hele grote fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat. De Repair Club komt dan ook onmiddellijk in actie om deze fout te herstellen, maar die blijkt vele malen groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad?

Conclusie

Na het lezen van De Repair Club blijf ik een beetje vertwijfeld achter. Wat een verhaal! Hoe komt het dat dit boek de Shortlist Hebban Thrillerprijs niet eens gehaald heeft? Laat staan heeft gewonnen… Betekent dat dat die boeken nog beter zijn dan deze? Dat belooft wat!

Hoewel het verhaal van De Repair Club fictief is, zijn er wel degelijk waargebeurde gebeurtenissen in verwerkt. Het verhaal speelt zich bijvoorbeeld af in Dresden – toen Oost-Duitsland – waar ook de blonde KBG’er Pavlov gestationeerd was. Tegenwoordig kennen we hem beter als Vladimir Poetin.

Toegegeven, ik vond het verhaal van De Repair Club in het begin best wel moeilijk en op een gegeven moment zelfs een beetje langdradig worden. Waar ging het heen? En toen opeens kwamen er zomaar allerlei apen uit de mouw! Niks was eigenlijk wat het leek en ik was daardoor minstens net zo verrast als John Antink…

Mijn beoordeling De Repair Club:

Specificaties:

Auteur: Charles den Tex | Uitgeverij: HarperCollins | 9789402709520 | 384 blz. | April 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.