De weg van de heks, recensie

De weg van de heks, recensie

Hekserij is een onderwerp wat me al jaren bezighoudt, daarom las ik het boek De weg van de heks. Het werd geschreven door Lunadea en is geschikt voor iedereen die graag magisch en intuïtief wil leren leven. In dit blog vertel ik je er graag meer over.

Heks

Toen ik zelf op zoek was naar meer informatie over hekserij en graag meer wilde leren over het toepassen ervan in het dagelijkse leven, stuitte ik eerst op het boek Heks van Susan Smit. Dat smaakte naar meer en daarom besloot ik ook het boek De weg van de heks, geschreven door Lunadea, te lezen.  

De weg van de heks

Ben je in Nederland op zoek naar een andere bekende traditionele heks, dan kom je al snel uit bij Lunadea. In haar boek De weg van de heks neemt ze je mee op het pad van een magisch en intuïtief leven.

Voelde jij je altijd al anders dan anderen? Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden? En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat ook jij een heks bent! Hekserij is leven vanuit je eigen natuurlijke, bezielde kern. Je bent een met de natuur en met jezelf, afgestemd op je innerlijke kracht en intuïtie.

Aan de hand van persoonlijke ervaringen vertelt Lunadea hoe zij terecht kwam op het pad van hekserij en hoe zij deze manier van leven invult. Ze laat je kennismaken met rituelen en de invloed ervan, leert je hoe je magisch kunt denken en hoe je met kleine handelingen je leven bezielder kunt maken. Je ontdekt jouw eigen weg in de wereld van hekserij en kunt geïnspireerd en vol vertrouwen verder!

Conclusie

Zoals ik in het begin al aangaf was ik erg op zoek naar handvatten om hekserij meer toe te passen in mijn dagelijkse leven. Is dat gelukt nu ik het boek De weg van de heks gelezen heb? Ik vond het leuk om meer te lezen over de weg die Lunadea heeft bewandeld. Ze vertelt alles over de verschillende stromingen binnen de hekserij, over rituelen en symbolen en benoemt de diverse feesten. De weg van de heks is dan ook zeker geschikt voor mensen die daar graag meer over zouden willen leren.

Wat ik daarbij erg prettig vind aan traditionele hekserij is de leus: do no harm, but take no shit. Dat is ook hoe Lunadea schrijft. Sommige heksen zijn bijvoorbeeld bang om iets voor zichzelf te wensen zoals meer geld, een mooie woning of een partner. Maar Lunadea kiest ervoor om van overvloed uit te gaan. Want dat jij een mooie woning krijgt toegekend, betekent niet meteen dat iemand anders nu onder een brug moet slapen.

Hoewel ik erg blij werd van het lezen van De weg van de heks merkte ik dat ik graag nóg meer wil leren over hekserij en het uitvoeren van rituelen. En alles wat daarbij nog meer komt kijken natuurlijk. Inmiddels ben ik dan ook een stapje verder gegaan. Ik besloot dat het voor mij tijd was om me nu echt actief met hekserij bezig te gaan houden en ben daarom gestart met de Jaaropleiding Traditionele Hekserij van Lunadea.

Mijn beoordeling De weg van de heks:

Specificaties:

Auteur: Lunadea | Uitgeverij: AnkhHermes | 9789020216547 | 176 blz. | April 2020

Verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.