Explorer Academy 1 – Het Nebula-Mysterie, recensie

Het Nebula-Mysterie, recensie. Van uitgeverij Blink ontving ik de boekenserie Explorer Academy van National Geographic, geschreven door Trudi Trueit.

Van uitgeverij Blink ontving ik de boekenserie Explorer Academy van National Geographic, geschreven door Trudi Trueit. Op dit moment bestaat de serie uit zes delen, deel zeven wordt in het voorjaar verwacht. 

Explorer Academy 1 – Het Nebula-mysterie 

Het Nebula-Mysterie is het eerste deel van de boekenserie over de twaalfjarige Cruz Coronado die aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begint. Kinderen van over de hele wereld, het neusje van de zalm, worden er opgeleid tot buitengewone wetenschappers. Explorers die de hele wereld rondreizen ten behoeve van natuurbehoud.

EXPLORER ACADEMY. ONTDEKKEN. INNOVEREN. BESCHERMEN.

Cruz treedt in de voetsporen van zijn moeder en tante Marisol. Ook zij hebben de Explorer Academy bezocht en beide zijn er blijven werken. Helaas is de moeder van Cruz, terwijl zij werkte aan een groot project waar niemand het fijne van weet, overleden.

Aangezien de tante van Cruz op de Explorer Academy werkzaam is als docent denken een aantal mensen dat Cruz zijn plekje op de Academy niet eerlijk verdiend heeft. Cruz is dan ook vastbesloten om hun ongelijk te bewijzen en werkt hard aan school.

Niet lang nadat Cruz op de Explorer Academy aan is gekomen ontdekt hij dat zijn familie een mysterieus verleden heeft bij een geheime afdeling van de National Geographic Society. Dit verleden kan zijn hele toekomst in gevaar brengen! Maar wie zit er achter hem aan? En waarom?

Conclusie

Wanneer je alleen al naar de omslag van Het Nebula-mysterie kijkt zie je al dat het een boek is met een spannend verhaal. En dat klopt ook! Vanaf het eerste tot het laatste hoofdstuk gebeurt er van alles en Cruz probeert te ontdekken waarom.

In Het Nebula-mysterie wordt vaak gebruik gemaakt van technische snufjes. Die lijken soms erg ver gezocht, tot je bij het laatste hoofdstuk komt: De waarheid achter dit verhaal. In dit hoofdstuk staan diverse ideeën van échte explorers waar al die technische snufjes uit het verhaal op gebaseerd zijn. Heel erg tof!

Maar Het Nebula-mysterie is meer dan alleen een spannend verhaal. Zo zijn veel van de dialogen voorzien van de nodige humor, die aansluit bij de mijne. Bovendien wordt het verhaal ondersteund door prachtige illustraties gemaakt door Scott Plumbe.

Mijn beoordeling Explorer-Academy 1 – Het Nebula-mysterie:

Specificaties:

Auteur: Trudi Trueit | Illustrator: Scott Plumbe | Uitgeverij: Blink | 9789490764906 | 232 blz. | Februari 2019

Explorer Academy 1 – Het Nebula-mysterie is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.