Froekje & Mies – Froekje op Terschelling, recensie

Froekje & Mies 3 - Froekje op Terschelling, recensie; Kinderboek geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Geïllustreerd door Alvin Silvrants.

Froekje & Mies 3 – Froekje op Terschelling, recensie. Kinderboek geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Geïllustreerd door Alvin Silvrants. Ook verkrijgbaar als luisterboek, ingesproken door Mechteld Brans.

Froekje & Mies 3 – Froekje op Terschelling

Het derde deel van de Froekje & Mies boekenserie is een omdraaiboek! Froekje en Mies gaan allebei op vakantie, maar jammer genoeg zonder elkaar. Jij kunt zelf beslissen over wie je het eerst wilt lezen.

Kies je voor Froekje die op Terschelling voor het eerst verliefd wordt? Ze heeft vlinders in haar buik en ze heeft geen idee wat ze ermee moet. En is de verliefdheid wel wederzijds? Hoe kom je daar achter Wanneer ze een rondzwervend poesje aantreffen leidt hen dat uiteindelijk samen de duinen in. Daar gebeurt iets wat Froekje niet voor mogelijk had gehouden.

Mies gaat met haar ouders naar Rhodos, een Grieks eiland. Het mooie hotel in Griekenland blijkt in werkelijkheid maar half af te zijn. Het is een bouwwerkplaats te zijn met nauwelijks bezoekers. Als Mies haar ouders eindelijk zo ver heeft om naar een ander hotel te gaan, ontmoet ze een interessante jongen. Hij brengt haar zelfs oog in oog met haar favoriete zanger!

Conclusie

Voor de recensie maakte ik gebruik van het luisterboek, voorgelezen door Mechteld Brans. De serie Froekje en Mies is een leuke boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

Mijn favoriete deel is Froekje op Terschelling. Sowieso hou ik enorm van de Waddeneilanden, maar Froekje denkt ook dat ze verliefd is op een meisje. Juist dit aspect vind ik echt fantastisch! En het is zodanig geschreven dat het precies aansluit bij de belevingswereld van jonge meisjes. Knap!

Wat dat betreft is het deel over Mies meer stereotyp. Een Grieks hotel dat half af is, en de favoriete zanger van Mies blijkt Marco Borsato te zijn. Daaraan kun je merken dat dit boek geschreven is voordat de man in opspraak kwam. Natuurlijk kunnen de schrijfsters van Froekje op Terschelling daar niks aan doen, ze hadden geen glazen bol!

Al met al zijn beide delen weer heel herkenbaar voor jonge meisjes die voor het eerst verliefd worden of een idool hebben.

Mijn beoordeling Froekje & Mies 3 – Froekje op Terschelling:

Specificaties:

Auteur: Sandra Kuipers & Mireille Hovius | Illustraties: Alvin Silvrants | Uitgeverij: Uitgeverij Noordzee | 9789492343154 | 118 blz. | Maart 2018

Froekje & Mies 3 – Froekje op Terschelling is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.