Hé, wie zit er op de wc?, recensie

Hé, wie zit er op de wc?, recensie; Prentenboek voor peuters en kleuters over naar de wc gaan, geschreven door Harmen van Straaten

Hé, wie zit er op de wc? is een prentenboek geschreven door Harmen van Straaten. Een leuk boek voor peuters en kleuters over naar de wc gaan.

Hé, wie zit er op de wc?

Ben je op zoek naar een hilarisch prentenboek over naar de wc gaan om samen met je peuter of kleuter te lezen? Dan is Hé, wie zit er op de wc? een aanrader! Niet voor niets stond Hé, wie zit er op de wc? in de prentenboeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen 2017! Inmiddels zijn er meer dan 75.000 exemplaren van verkocht, voldoende voor de Gouden Boek status.

Het gaat over een aantal dierenvrienden die heel lang moeten wachten totdat de deur van de wc eindelijk opengaat:

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc.
Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee?
‘Hé, wie zit daar op de wc?’
Raad je mee?

Conclusie

Als moeder van vier moet ik zeggen dat ik zindelijkheidstraining altijd een beetje overdreven vind. Vroeg of laat krijgt je kind vanzelf interesse voor de wc. Als er verder geen (lichamelijke) problemen zijn en je je kind aanmoedigt en begeleidt waar nodig gaat zindelijk worden bijna vanzelf. Merk je dat je kind interesse krijgt voor de wc dan kun je bijvoorbeeld samen boekjes gaan lezen.

Voor de recensie maakte ik gebruik van het luisterboek, ingesproken door Pim Veth. Het verhaal werd heel enthousiast en op een grappige manier verteld. Dat is ook wat het verhaal nóg leuker maakt!

Het boek Hé, wie zit er op de wc? werd in 2023 bekroond met een Gouden Boek. Hieruit blijkt wel dat het een groot succes is bij ouders en opvoeders.

Mijn beoordeling Hé, wie zit er op de wc?:

Specificaties:

Auteur: Harmen van Straaten | Uitgeverij: Leopold | 9789025867676 | 32 blz. | April 2015

Hé, wie zit er op de wc? is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Harmen van Straaten

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.